• Fördelar med Philips Shop

 • 30 dagars returgaranti

 • 2 års garanti

 • Fri frakt

1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Produkter

  Philips AVENT - What can I expect in my 2nd trimester?

  Vad kan jag vänta mig under den andra trimestern?

  18 veckor in i graviditeten är din första trimester över (och förhoppningsvis illamåendet på morgnarna) och den "blomstrande" andra trimestern börjar att ta form. Men vad kan du förvänta dig av resten av kroppen i takt med att magen växer? 

  Philips AVENT - What can I expect in my 2nd trimester?

  Tid att blomstra

  Tack vare graviditetshormon cirkulerar progesteron och mer syre omkring i din kropp och ger huden mer lyster – och du får en sund glans.

  Tjockt, vackert hår och lenare hud

  Håret växer snabbare under den här perioden och färre hårstrån lossnar. Det leder till att du får ett riktigt drömhår: tjockt och glansigt. Och förutom din "graviditetsglans" får huden mer fukt, vilket gör att den tänjs ut lite så att fina linjer och rynkor slätas ut.

  Hudbristningar och mörka fläckar

  Hudens proteinbalans ändras, vilket gör att huden förlorar en del av sin elasticitet och att hudens yttre lager blir tunnare. I takt med att huden sträcks ut över din växande mage dyker mörkare pigmentering upp. Men du är inte ensam – 90 % av alla blivande mödrar får hudbristningar, och lyckligtvis bleks pigmenteringen när barnet är cirka sex månader.

  Många kvinnor upptäcker också en mörk lodrät linje under naveln. Det kallas "linea nigra" och orsakas av att hormonerna producerar extra pigmentering. Den mörkare huden bleks också med tiden.

  Vad händer med barnet?

  Nu har barnets hjärna, ryggmärg och hjärta börjat fungera, och fingrarna, tårna och könsorganet har bildats. När barnet växer börjar det gradvis att suga, svälja, röra på sig och höra ljud. Och i slutet av den här trimestern börjar barnet svara på ljud. Barnet sprattlar och sparkar när han/hon hör kraftiga ljud och en studie har visat att barnets hjärtfrekvens minskar när mamman pratar. Det tyder på att barnet känner igen rösten och lugnas av det välbekanta ljudet.

  Var medveten om att informationen i de här artiklarna endast är avsedda som allmän information och ska inte på något sätt ersätta råd från sjukvårdspersonal. Om du, din familj eller ditt barn har drabbats av symptom eller tillstånd som är allvarliga eller ihållande, eller om du behöver specifika medicinska råd ska du uppsöka sjukvården. Philips Avent kan inte hållas ansvariga för eventuella skador som kan uppstå på grund av användningen av informationen på den här webbplatsen.

  Relaterade råd