0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Hur ofta ska jag amma min 3 månaders bebis?


  Hur ofta ska en 12 veckor gammal bebis äta?

  Din bebis kan amma direkt hen kommer ut ur mammas mage. Amningen brukar gå lättare för vissa, och för andra kan det ta ett litet tag för att fungera. En bebis på en vecka ammar i genomsnitt tolv gånger per dygn, men det är viktigt att komma ihåg att vissa bebisar vill amma oftare och vissa mer sällan.

  Alla bebisars aptit och behov är olika, men under de första månaderna behöver barn äta minst sex gånger per dygn, de flesta behöver äta åtta till tolv gånger eller mer för att få i sig tillräckligt med mjölk.

   

  Vanligt med tillväxtperiod när bebisen är 3 månader

  När din bebis är mellan två och tre månader är det vanligt att den kommer in i en tillväxtperiod. Under tillväxtperioden växer bebisen mycket, och behöver mer näring för att orka växa. Barnet äter då oftare och betydligt mer än vad du är van vid, och kanske till och med kräks för att den inte kan tillgodose sig all mjölk. Även om tillväxtfasen är vanlig just vid tre månader, behöver den inte inträffa då för just din bebis. En del brukar amma ungefär varannan eller var tredje timme under den här tiden, med olika antal amningstillfällen på natten. Men viktigt att komma ihåg är att även detta är väldigt individuellt. När du ammar oftare kommer också din mjölkproduktion att öka, så ju mer du ammar eller pumpar, desto mer mjölk kommer du att få!


  Hur ska jag veta hur mycket min bebis behöver amma?

  Du behöver inte räkna amningstillfällen om det inte är något helt utanför det normala. Den första tiden är det bra om du försöker vara uppmärksam på barnets tidiga hungersignaler, efter ett tag kommer du direkt att märka när din bebis vill amma.  Så länge hen mår bra och du orkar med är det bra att följa bebisens amningsbehov.

  Relaterade produkter

  Relaterade artiklar

  • Så pumpar du ut bröstmjölk

   0 - 6 veckor gammal

   Så pumpar du ut bröstmjölk

   Läs mer
  • Tips inför att börja amma

   0 - 3 veckor gammal

   Tips inför att börja amma

   Läs mer
  Ladda ned uGrow-appen Philips Avent

  Bekanta dig med uGrow-appen


  Förstå gårdagen, njut av idag och vet vad som händer i morgon

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Our site can best be viewed with the latest version of Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox.