1
Blå ljusterapi

Ny och effektiv: Blått ljus för behandling av plackpsoriasis

Blue light a gentle therapy option

Blått ljus är det nya sättet att behandla mild till måttlig plackpsoriasis

 

  • Inga kemikalier och ingen UV-strålning att oroa sig för
  • Stimulerar naturliga processer i huden
  • Praktisk och bärbar för hemmabruk
  • Klinisk bevisad effekt2
  • Avsevärd förbättring av psoriasissymptom så som rödhet, tjocklek och fjällning
  • Endast 2 kr per dag i behandlingskostnad*
Rekommenderat pris: 2 799,00 kr

Vad är ljus och hur påverkar blått ljus hälsan

 

Ljus är elektromagnetisk strålning som människoögat kan se. Strålningen har olika våglängder och varje våglängd uppfattas som en särskild färg. Korta våglängder uppfattas som blått ljus (~430–500 nm), medellånga våglängder som grönt
(~520–565 nm) och långa våglängder uppfattas som rött (~625–740 nm).

Ljus påverkar människans hormonbalans, immunsystem och metabolism. Men allt ljus är inte likadant. Beroende på våglängd, koncentration och intensitet kan ljus lysa upp ett rum, sprida en behaglig värme och till och med förstöra cancerceller. Blått ljus har ingen ultraviolett (UV) strålning och det som används i Philips BlueControl är ofarligt för huden.

Lysdioder (LEDs) är mycket energieffektiva ljuskällor. De har använts för belysning i hushåll och fordon i decennier. Nu visar sig blått LED-ljus kunna ge nya, effektiva och skonsamma behandlingar.

När blått ljus belyser huden stimuleras flera naturliga processer:

  • När det gäller psoriasis dämpar blått ljus aktiveringen av vissa immunceller, de dentritiska cellerna som minskar inflammationen i huden och lindrar placksymptomen.
  •  Behandling med blått ljus bidrar också till att minska den accelererade produktionen av nya hudceller som är ett kännetecken för psoriasis.
How blue light affects our health

Den nya plackpsoriasis behandlingen som blir en del av livet

 

Ljusterapi med blått ljus fungerar bäst om den används dagligen på varje plack. Kliniska studier visar att rekommenderad behandlingstid på varje plack är 30 minuter. Enheten stängs av automatiskt i slutet av behandlingen. Så du behöver inte ta tiden. Tack vare den skonsamma plackpsoriasis behandlingen kan Philips BlueControl användas för att behandla flera plack per dag.


Philips BlueControl är lätt att använda – när som helst och var som helst. Den kan bäras på armar och ben liksom på armbågar och knän. Det särskilt utformade tygbandet är enkelt att justera och ger en säker passform. Philips BlueControl är så behändig att nästan alla som använder den fullföljer rekommenderad behandling.1

 

Effectiveness quotes
Den är helt naturlig och skonsam!

Jag är så glad att jag hittade den här behandlingen! Den aktiverar naturliga processer i huden så jag behöver inte använda kemikalier varje dag. Det bästa av allt är att jag inte behöver kompensera med effektiviteten.”

Det är en så smidig behandling – inget kladd och krångel och väldigt skonsamt. Det är inte samma risk som med UV-ljusbehandling.”

Efter fyra veckor kunde jag känna och se en verklig skillnad.”

Våra psoriasis behandlingsprodukter

1. Pfaff S et al. Prospective Randomized Long-Term Study on the Efficacy and Safety of UV-Free Blue Light for Treating Mild Psoriasis Vulgaris. Dermatology. 2015; 231: 24

2. Pfaff S et al. Prospective randomized long-term study on the efficacy and safety of UV-free blue light for treating mild psoriasis vulgaris. Dermatology. 2015; 231: 24.

*2 kr per dag i behandlingskostnad är baserat på daglig användning och livstiden på Philips BlueControl (ca 5 år)