1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  • Fördelar med Philips Shop

  • 30 dagars returgaranti

  • 2 års garanti

  • Fri frakt

  Artikel

  Irriterad hud efter rakning - utslag och röda prickar

  Många upplever problem med rodnad, irriterad hud, rakfinnar och inåtväxande skäggstrån vid rakning. Det är väldigt vanligt med dessa problem, men oroa dig inte – det finns en lösning! Se Philips bästa tips för hur du undviker irriterad hud efter rakning här:

   

  Våtrakning är mer skonsamt
  Visste du att en våtrakning är mer skonsam mot huden jämfört med en klassisk torrakning? Ett smart knep är även att värma upp huden en stund innan rakning. Det kan du göra genom att raka dig efter du duschat, eller genom att lägga en varm fuktig handduk över ansiktet i någon minut. Du kan även prova att byta ut rakskummet till klassikern rakborste och rakkräm. Många rakskum på burk innehåller nämligen uttorkande ämnen som alkohol och kemikalier. Med rakborste och rakkräm arbetar du upp löddret själv, vilket kan ta några sekunder extra, men en rakkräm är oftast mycket mildare mot huden än raklödder. Dessutom gör rakborsten så att huden får en mild exfoliering innan rakningen, vilket också kan hämma inflammation och inåtväxande skäggstrån.

   

  Tryck inte för hårt mot huden
  Det kan vara lätt att tro att ju hårdare du trycker desto bättre blir resultatet. Men det sliter onödigt på huden och kan irritera hårsäckarna. För den elektriska rakhyveln med lätt hand när du rakar dig, har du ett bra rakverktyg ska du inte behöva trycka så hårt. Använder du en elektrisk rakhyvel kan det även skada bladet om du trycket för hårt mot huden när du rakar dig.

   

  Använd en elektrisk rakhyvel
  På en elektrisk rakhyvel kommer de vassa skärbladen inte i direktkontakt med huden, och du undviker att få de små skärsåren som orsakar rodnad och inflammation. 

   

  Byt rakblad regelbundet
  Se till att rakbladet alltid är rent och fräscht, och använd aldrig gamla och slöa rakblad. Vanliga rakhyvlar ska bytas ofta (vissa dermatologer säger ungefär var femte till var sjunde rakning), använder du en elektrisk rakhyvel som OneBlade bör dessa bara bytas ungefär var fjärde månad. Det är alltid svårt att ge en generell rekommendation som passar alla, livslängden är så klart beroende på hur frekvent du rakar dig samt hur kraftigt skägg du har. Men man kan säga att det är dags att byta du inte längre får lika bra resultat vid rakning eller trimning. Du märker det både på resultatet och känslan. Har du en OneBlade köper du ersättningsblad här.

  Raka inte på samma ställe om och om igen
  Att dra hyveln fram och tillbaka på samma ställe irriterar bara huden och hårsäckarna. Har du ett bra verktyg med vassa blad ska inte detta behövas. Elektriska verktyg har dessutom ett skyddande hölje över de vassa skärelementen som dels skyddar huden mot de vassa skärbladen, samt fyller en funktion av att minska friktionen mot huden.

   

  Vårda huden efter rakning
  Det är viktigt att återfukta huden efter rakning. Många after shaves innehåller alkohol som torkar ut huden, samt parfym som kan irritera. Får du ofta röd och irriterad hud efter rakning rekommenderar vi att du använder milda produkter, som till exempel en lugnande after shave balm som återfuktar och reparerar huden. Leta efter naturliga ingredienser utan parfym och alkohol och pröva dig fram till vad som passar din hud bäst. Det är också bra att inte röra huden för mycket efter rakningen, utan låta den få återhämta sig för att undvika rakfinnar och irritation.

   

  Lycka till!

  Relaterade produkter

  Se även

  undvik hudirritation efter rakning

  Så tar du hand om en elektrisk rakhyvel

  kanter och linjer

  Så fixar du snygga kanter och linjer med en elektrisk rakhyvel