Viktig information om säkerhetsmeddelandet angående vissa Philips Respironics sömn- och andningsapparater Läs mer
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder
Viktig information om säkerhetsmeddelandet angående vissa Philips Respironics sömn- och andningsapparater Läs mer
1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Fakta om smärta

  Vad är kronisk smärta och hur hanterar jag den?


  Kronisk smärta definieras ofta som smärta som varar längre än tolv veckor. Akut smärta är en normal upplevelse som varnar oss för möjlig skada, och kronisk smärta, även kallad långvarig smärta, är något helt annat. Kronisk smärta kvarstår – ofta i flera månader eller ännu längre. Kronisk smärta kan komma från en ursprunglig skada, som en stukning av ryggen, eller av en pågående orsak som en sjukdom. Ibland finns det ingen tydlig orsak. kronisk smärta kan även ge andra hälsoproblem, som trötthet, sömnrubbningar, minskad aptit och humörförändringar. Kronisk smärta kan begränsa en persons rörelser, vilket blir en ond spiral eftersom minskad rörlighet i sin tur kan minska personens flexibilitet, styrka och uthållighet. Svårigheterna att utföra viktiga och roliga aktiviteter kan leda till en känsla av handikapp och förtvivlan.
   

  Det kan finnas många lösningar på kronisk smärta, som medicin, sjukgymnastik, fysioterapi, psykoterapi, livsstilsförändringar eller en kombination av allt. Vid kronisk smärta i muskulatur/skelett som artros i höften eller knäet kan sjukgymnastik hjälpa personen att lindra smärtan och behålla rörligheten. Eftersom smärta kan variera mycket från person till person uppmuntrar vi dig att uppsöka läkare eller vårdpersonal.

  Hur vet jag om jag lider av muskelsmärta eller smärta i rörelseapparaten?


  Eftersom smärta kan variera mycket från person till person uppmuntrar vi dig att uppsöka läkare eller vårdpersonal för att få en diagnos. Muskelsmärta orsakas vanligen av spänning, stress och överansträngning. Den går oftast att lokalisera, och drabbar bara en muskel eller del av kroppen.

   

  Exempel:

   

  • Värk och smärta i rygg och nacke, upplevs ofta av kontorspersonal

  • Muskelsmärta som ett resultat av intensiva aktiviteter

  • Muskelvärk och smärta som en konsekvens av översträckning

  • Muskelsmärta som varar längre än vanlig muskelvärk efter sportaktiviteter

  • Smärta som ett resultat av svagare muskler i andra delar av kroppen (t.ex. svaga magmuskler som leder till ryggsmärta)

  • Muskelsmärta som ett resultat av upprepade rörelser under stress (t.ex. på arbetet)

   

  Muskelsmärta inkluderar inte smärta från bråck, och är inte samma sak som nervsmärta.

   

  Smärta i rörelseapparaten härstammar från ben (skelettet), muskler, brosk, senor, ledband och leder. Exempel på det är smärta på grund av artros i höften eller knäet, smärta på grund av reumatoid artrit och smärta i nedre delen av ryggen

  Kan jag lindra kronisk smärta utan läkemedel?


  Eftersom orsaken till smärta, sjukdomsförlopp och hur man upplever smärta och dess effekter på vardagslivet varierar från person till person uppmuntrar vi dig att uppsöka läkare eller vårdpersonal för att få råd. Det finns många sorters smärtlindring utan läkemedel, som Philips produkter för smärtlindring. Vi fokuserar på att erbjuda effektiva och hållbara lösningar utan läkemedel, så att människor som lider av smärta kan ta kontroll över sin hälsa och leva ett hälsosammare liv.

  Philips smärtlindring
  Lösningar för smärtlindring utan läkemedel

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.