Viktig information om säkerhetsmeddelandet angående vissa Philips Respironics sömn- och andningsapparater Läs mer
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder
Viktig information om säkerhetsmeddelandet angående vissa Philips Respironics sömn- och andningsapparater Läs mer
1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Friskt tandkött

  Hur vanligt är blödande tandkött?

   

  Många drabbas av blödande tandkött då och då. Att ha ett friskt tandkött har större betydelse än vad många tror. Enligt SIFO har 44 % av svenskarna blödande tandkött mer än en gång i månaden. Men det många inte vet är att de bakterier som finns i munnen lätt kan ta sig ut i blodomloppet vid blödande tandkött. Bakterier som inte borstas bort från tandköttskanten utan får ligga kvar gör att det uppstår en inflammation och den kan sprida sig ut i kroppen via blodbanorna, säger Birgitta Söder, professor emeritus vid Karolinska institutet.

  Vad är tandköttsinflammation (gingivit)?

   

  Friskt tandkött ska ha en rosa färg. Om det är mörkrosa eller rött, om det blöder vid tandborstning eller om det är ömt vid beröring, kan det vara tecken på tidigt stadie av tandköttsinflammation (gingivit). Det är en ansamling av bakterier, även kallat plack, som uppstår på grund av dålig munhygien. Om det inte behandlas kan det hårdna och bli tandsten, som är svår att avlägsna. Gingivit är första stadium för tandköttsinflammation och kan behandlas med bättre munhygien. Om det inte behandlas kan det försämras till parodontit.

  Vad är parodontit?
  Vad är parodontit?
  Vad är parodontit?

   

  Parodontit är en avancerad form av tandköttsinflammation. Namnet hänvisar till inflammation av parodontium, som är vävnaden som omger och ger stöd åt tänderna. Detta leder till att tandköttet drar sig tillbaka från tänderna och när bakterierna växer i ”fickorna” som uppstår, leder det i sin tur till nedbrytning av ben och bindväv som håller tänderna på plats. Parodontit är ett allvarligt problem som i värsta fall måste hanteras med kirurgiskt ingrepp.

  Hur får jag ett friskare tandkött?

   

  Philips Sonicares eltandborstar har övergett teknologin med runda borsthuvuden och använder istället en unik och patenterad sonisk teknologi som med snabbt svepande rörelser pressar in tandkrämen mellan tänderna och längs tandköttskanten där bakterier ofta fastnar och andra tandborstar inte når. Detta ger ett friskare tandkött och bättre munhälsa.

  Upptäck eltandborstar från Philips Sonicare

  Philips eltandborstar

  Relaterade produkter

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.