1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Produkter

  Få exakt den support du behöver
  Letar du efter en särskild lösning för din produkt?

  Philips/Saeco-espressomaskinen läcker

  Om du upptäcker att Philips/Saeco-espressomaskinen läcker kan det bero på flera saker. Nedan följer en lista över var du kan hitta läckage och hur du åtgärdar det:

  1. Läcker det vatten till droppbrickan?
  2. Läcker klart vatten ut under maskinen eller på sidan av maskinen?
  3. Ser du brunaktiga vattenfläckar på köksbordet eller under maskinen?

  1. Det läcker vatten till droppbrickan

  Även om du fångar upp sköljvattnet från kaffepipen i en kopp hamnar det alltid lite sköljvatten i droppbrickan. Orsaken till det är att maskinen tappar ut sköljvatten från den automatiska sköljningen direkt i droppbrickan i syfte att skölja kretsarna och säkerställa högsta möjliga maskinprestanda.

  Automatisk sköljning utförs när maskinen slås på och stängs av, när en dryck har bryggts och när mjölkskummaren har använts.

  På grund av det här sköljvattnet kan du uppleva att det alltid finns lite vatten i droppbrickan eller att droppbrickan fylls snabbare än väntat. Det betyder emellertid inte att maskinen läcker.

  Obs! Om droppbrickan är full när du har bryggt två koppar kaffe eller om den fylls över natten kontaktar du oss för att få ytterligare hjälp.

  2. Det finns klart vatten under maskinen eller vattentanken

  Om du ser klart vatten under maskinen eller bredvid vattentanken är inte vattentanken rätt placerad i maskinen.

  Du korrigerar detta genom att trycka in vattentanken helt i maskinen.

  Om vattentanken är rätt placerad men klart vatten ändå rinner ut under maskinen kontaktar du oss för att få ytterligare hjälp.

  3. Det finns brunaktiga vattenfläckar på köksbordet eller under maskinen

  Vattenfläckar på köksbordet eller under maskinen kan bero på två saker:

  1. Droppbrickan var för full och det rann över när du tog bort den. Du undviker detta genom att tömma och skölja droppbrickan varje dag eller varje gång den är full och den röda indikatorlampan tänds.
  2. När droppbrickan tas bort eller dras framåt kan en liten mängd sköljvatten från bryggruppen hamna på köksbordet under maskinen på höger sida. Det betyder inte att maskinen läcker. Vi rekommenderar att du torkar området varje vecka med en trasa.

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.