0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

    Söta och delikata munkar

    Polens stolthet

    Portioner 1 p, Förberedelse: 45 m

    Ingredienser

    • 125 ml standardmjölk
    • 10 g jäst
    • 50 g socker
    • 450 g vetemjöl
    • 75 g mjukt smör
    • 8 äggulor
    • 25 g skållad, skalad mandel
    • 100 g rosenmarmelad
    • ½ tsk salt
    • 3 liter vegetabilisk olja till fritering

    Så här gör du:

    • Häll fingervarm mjölk i en skål, tillsätt jäst, en sked socker och rör så att jästen löser sig. Tillsätt ¼ av mjölet och rör till en jämn deg. Strö över lite mjöl, täck med en kökshandduk och låt jäsa på varm plats i 45 minuter.
    • Förbered fyllningen: blanda rosenmarmelad och mandel. Lägg äggula, socker och vaniljsocker i en skål och ställ över en kastrull med varmt vatten. Rör långsamt tills sockret smälter (blandningen ska fortfarande vara ljummen, inte varm).
    • Häll äggblandningen i matberedarskålen med stålkniven, tillsätt jästblandningen, saltet och resten av mjölet. Blanda till en jämn och blank deg. Tillsätt smör och rör tills allt blandat sig ordentligt.
    • Täck med handduk och låt jäsa på varm plats till dubbel storlek (2 timmar). Knåda degen för att trycka ut luftbubblorna.
    • Forma munkar: kavla ut degen till 1 cm tjocklek, använd en kakform för att ta ut två rundlar cirka 6 cm i diameter till varje munk. Lägg en sked fyllning i mitten. Nyp ihop rundlarna noga och lägg på en bakplåt. Strö mjöl över. Täck och låt jäsa till dubbel storlek på varm plats.
    • Häll under tiden olja i en kastrull och hetta upp. Kontrollera med en bit deg om oljan är tillräckligt varm och fritera munkarna. Låt rinna av på papper. Dekorera: spritsa eller täck med glasyr. Om du vill kan du dessutom dekorera med russin och rostade mandelspån.
    • 45 minuters tillagningstid + 2 timmar och 45 minuter för jäsning
    Söta Och Delikata Munkar | Philips

    NutriU-receptapp

    Hitta fler recept och inspiration till din Airfryer och andra Philips köksapparater

    Över 500 recept, matlagningstips och knep, nytt innehåll varje vecka

    Daglig inspiration och ett sätt att upptäcka nya favoritrecept

    Steg-för-steg-instruktioner

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.