Vi deltar i projektet

Donerad bröstmjölk räddar liv

Svenska Prematurförbundet


Svenska Prematurförbundet är ett riksförbund sammanslutet av lokalföreningar från olika delar av Sverige. Förbundets syfte är att vara opinionsbildande och sprida information om för tidig födsel på en nationell nivå. Samtidigt arbetar Svenska Prematurförbundet, genom sina lokalföreningar, med att ge stöd till de för tidigt födda barnen och deras familjer vid varje sjukhus. För det är en enorm påfrestning för många familjer att få ett för tidigt fött barn. Svenska Prematurförbundets hjärtefråga är att varje barn skall ha en sammanhållen vårdkedja från födseln till skolan och genom hela livet. Och att den ska vara likadan över hela Sverige. De flesta barn som föds för tidigt klarar sig relativt bra, men en tredjedel av barnen födda innan v.28 är ofta i behov av särskilt stöd i skolan. Och ju mer kunskap som finns, och ju tidigare den sätts in, desto bättre blir resultatet. Ofta till en lägre kostnad för vården och samhället totalt. Det är smart att ha ett sammanhållet omhändertagande.

Du kan bli medlem i Svenska Prematurförbundet både som prematurfödd/förälder och stödmedlem. Medlemsansökan hittar du här. Under fliken Om prematuritet kan du läsa mer om vården och situationen för de för tidigt födda. Vi är en helt ideell förening och vi är politiskt och religiöst obundna. Läs mer om vår verksamhet på www.prematurforbundet.se

Svenska Prematurförbundet

Om Philips Foundation


Philips Foundation är en välgörenhetsorganisation som har skapats för att underlätta för hållbar social förändring i missgynnade grupper genom att tillhandahålla innovation, talang och resurser. Philips Foundation arbetar med att identifiera utmaningar där Philips kunskap och erfarenhet kan användas för att skapa meningsfulla lösningar som påverkar människors liv. Philips Foundation arbetar med tre huvudsakliga programområden: katastrofhjälp, samhällsutveckling och socialt entreprenörskap. Stiftelsens arbete stöder Royal Philips ambition att förbättra livet för 3 miljarder människor om året 2025.

Philips Foundation

Om Philips


Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) är ett ledande företag med högteknologiska produkter och tjänster inom hälsa och sjukvård. Fokus är att förbättra människors hälsa och att möjliggöra bättre resultat för hela hälsokedjan från en sund livsstil och förebyggande, till diagnos, behandling och vård i hemmet. Philips avancerade teknik i kombination med klinisk kompetens såväl som konsumentinsikt gör det möjligt att leverera integrerade helhetslösningar. Philips är ledande inom bilddiagnostik, behandling via avancerad bildvisualisering, patientmonitorering, e-hälsa och informationsteknologi, såväl som inom personlig hälsa och vård i hemmet. Philips helägda dotterbolag Philips Lighting är världsledande inom belysningsprodukter, system och tjänster. Philips, med huvudkontor i Holland, hade 2015 en försäljning på 24,2 miljarder euro, cirka 104 000 anställda och försäljning och tjänster i mer än 100 länder. Nyheter från Philips återfinns på www.philips.se/press.

Philips Logo

Om Philips Avent


Philips Avent har sedan 1984, då den första nappflaskan med vid hals uppfanns, utvecklat och tillverkat produkter som är inspirerade av naturen. Genom omfattande forskning och kliniska tester har produktportföljen utökats till alltifrån bröstpumpar och muggar till nappar och babyvakter. Philips arbetar för en kombination av medicinteknik och konsumentelektroniska produkter som stödjer en hälsosam livsstil. På Philips Avent strävar vi efter att stödja föräldrar och deras barn och ge dem den bästa starten i livet genom amning och att ge bröstmjölk är ett av de viktigaste sätten för att möjliggöra detta. Erfarenheter av barns utveckling kan skilja sig från andras, och vid obesvarade frågor om hur man förbereder för matning/amning eller står inför utmaningar, vänder sig föräldrar till sjukvårdspersonal för betrodda råd och information. Av denna anledning eftersträvar Philips ett nära samarbete med sjukvården. För mer info se www.philips.se/avent

Philips Avent

Vi stödjer projektet

Svenska Neonatalföreningen
brostmjolkforlivet
Lilla-Barnets-Fond

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.