Är det första gången du får behandling mot sömnapné
hero clinical

Starta ett lyckligare och hälsosammare liv.

Har du nyligen blivit diagnostiserad med sömnapné? Hitta resurser som hjälper dig att anpassa dig till behandlingen och hålla motivationen uppe.

Förstå CPAP-maskiner och masker

CPAP (Continuous Positive Airway Pressure, kontinuerligt positivt luftvägstryck) består av en enhet som skickar ett luftflöde genom slangen till en ansiktsmask för att hålla luftvägarna öppna under sömnen.

 

Det kan vara svårt i början men att anpassa dig till sömnapnébehandlingen leder till bättre sömn och ett hälsosammare liv.

hero clinical

Masker
 

För att passa dina individuella behov finns det flera olika bekväma masker. Beroende på hur du andas under natten täcker masken näsan eller ansiktet. Du kan andas naturligt när du har på dig masken. 

Kuddar
 

Kuddar gör masken bekväm och får den att sluta tätt mot ansiktet så att behandlingsmaskinen kan hålla dina luftvägar öppna. 

Maskhållaren
 

Huvudbandet ser till att masken sitter stadigt medan du sover. Dra inte åt det för hårt – då riskerar du att utrustningen skadas och att behandlingen blir mindre effektiv. 

smartpath masthead new h

Skärminställningar
 

CPAP-maskiner har olika inställningar som gör att läkaren kan justera lufttrycket. Se till att du alltid använder de inställningar som läkaren har specificerat.

Slang
 

Slangen leder luften från CPAP-maskinen till masken. Det är viktigt att placera slangen över eller genom sänggaveln så att du inte klämmer den i sömnen.

Filter

Filter ser till att du bara andas ren luft. En del maskiner har ett filter medan andra har ett extra ultrafint filter. 

Luftflöde
 

CPAP-maskinen trycker in luft i slangen och genom masken in i dina luftvägar. Detta förhindrar att dina luftvägar faller ihop och att sömnapné uppstår.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.