1
Säkerhet

Philips 
säkerhet

Philips säkerhetsvision


Säkerhet på vägen börjar med att se och synas. Säkerhet på vägen börjar med bilbelysning av bra kvalitet!

Förhindrar olyckor


Ljus är grundläggande vid körning och ljuset är den första och enda delen i säkerhetscirkeln som faktiskt hjälper till att förhindra olyckor. Philips arbetar för aktiv säkerhet som förhindrar olyckor genom att öka den totala synligheten och vägbelysningen. Det gör det möjligt för förarna att synas tidigare och se längre bort på vägen så att de kan undvika möjliga faror. När detta kombineras med aktiva säkerhetsfunktioner i bilen hjälper Philips lösningar för aktiv säkerhetsbelysning till att förbättra förarens totala trygghet och ger en säkrare körupplevelse.
Följ de sex säkerhetsstegen för att förhindra olyckor

Omständigheter
Omständigheter


Körning i mörker och dåliga väderförhållanden är de främsta faktorerna i över 60 % av alla bilolyckor. Det mänskliga ögat är dåligt anpassat till att se i mörkret: en ung förare med perfekt syn förlorar 2/3 av sin visuella kapacitet på natten. Exaktheten i mörkerseendet försämras också snabbt med åldern. Vid 45 behöver det mänskliga ögat till exempel fyra gånger mer ljus än vid 25 års ålder för att uppfatta samma information.
Diagram som visar procenttalen för körning i mörker och dåligt väder

Försämrad visuell exakthet på natten leder till:

 • sämre uppfattning av färger och mindre kontraster
 • ökad känslighet för bländning
 • svårigheter att bedöma avstånd
 • trötthet
Graf som visar det ökade antalet olyckor med unga förare inblandade


Philips kraftfulla halogen- och xenon-lampor hjälper till att underlätta dessa svårigheter och maximerar mörkerseendet vid alla åldrar. Philips belysning är exakt och kraftfull, vilket gör det enklare att se hinder och det ger föraren mer tid att reagera.

 

Vi tillverkar billampor av hög kvalitet med maximalt ljusflöde kombinerat med långvarig prestanda för att kunna erbjuda våra kunder de mest effektiva belysningslösningarna, eftersom vi vet att vår högkvalitativa belysning kan rädda liv.

Ämnen

 • LED-lösningar

  LED-lösningar

  Våra kraftfulla Luxeon® LED-lampor med hög kvalitet ser till att vår serie med LED-varselljus innehåller produkter som LED Daylight 4, LED Daylight 8 och det nyaste tillskottet LED DaylightGuide med en ny och exklusiv LED-designsignatur utan prickar

 • Vibrationstålighet

  Vibrationstålighet

  24 V-strålkastarlampor har utformats särskilt för att tåla de extrema belastningar och vibrationer som lastbilar och tunga fordon utsätts för. Ojämna vägar och vibrationer är en vanlig orsak till att strålkastarlampor går sönder.

 • Kvalitet

  Kvalitet

  Alla billampor från Philips har märket för originalutrustningskvalitet. Det certifierar att Philips är det märke som väljs av alla större biltillverkare världen över. Läs mer om vår kvalitet.