Nyhetscenter | Sverige

Ny färg i populära DiamondClean-serien: Roséguld

Oktober 31, 2016

Philips Sonicare lanserar nu en ny färg i den populära serien eltandborstar DiamondClean. Serien har tidigare vunnit ett flertal priser, bland annat vann DiamondClean Black guld i det prestigefyllda internationella designpriset iF Product Design Awards 2014 och DiamondClean White har belönats med Reddot Design Award, Spark Product Award och Good Design Award. Nu släpps alltså den femte färgen i serien – Rose Gold.

 

DiamondClean är den absolut mest populära eltandborsten hos Philips Sonicare. Den är också Sonicares mest exklusiva. Det unika med Sonicares teknologi är att de högfrekvent svepande rörelserna pressar vattnet och tandkräm in mellan tänderna och in under tandköttskanten vilket ger både effektiv rengöring och friskare tandkött. Den patenterade teknologin kombineras med diamantformade borststrån vilket effektivt polerar bort fläckar på tänderna. Kliniska tester visar på synbart vitare tänder redan efter en veckas bruk.

 

En eltandborste ger en grundligare rengöring än en manuell, och tar dessutom bort betydligt mer plack. Trots att användning av eltandborste är rekommenderat av Tandläkarförbundet är det fortfarande relativt få som använder eltandborste, enbart 46 % enligt en undersökning[1] Philips nyligen genomförde i samarbete med Kantar Sifo. Undersökningen visar likt tidigare år att de som använder eltandborste är mer nöjda med sin munhälsa än de som borstar tänderna med en manuell tandborste. Eltandborstanvändare blöder i tandköttet mer sällan, och är dessutom generellt mer medvetna om kopplingen mellan munhälsa och allmänhälsa.

 

Nu lanseras alltså den femte färgen i den populära serien. Sonicare DiamondClean Roséguld kommer att finnas i butik och hos återförsäljare online från oktober 2016 med rekommenderat pris är 1 999 kr.

 

[1] Munhälsobarometern genomfördes av Kantar Sifo på uppdrag av Philips Sonicare i juni 2016, i Kantar Sifos slumpmässigt utvalda webbpanel med ca 100.000 medlemmar. I undersökningen deltog 1000 svenskar mellan 18 och 65 år, 505 män och 495 kvinnor.

För mer information, vänligen kontakta:


Philips Sonicare
Linda Hjorth
Nordisk marknadschef Philips Sonicare
Tel: +46 708 32 20 86

linda.hjorth@philips.com

Om Royal Philips

Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) är ett ledande företag med högteknologiska produkter och tjänster inom hälsa och sjukvård. Fokus är att förbättra människors hälsa och att möjliggöra bättre resultat för hela hälsokedjan från en sund livsstil och förebyggande, till diagnos, behandling och vård i hemmet. Philips avancerade teknik i kombination med kliniska kompetens såväl som konsumentinsikter gör det möjligt att leverera integrerade helhetslösningar. Philips är ledande inom bilddiagnostik, behandling via avancerad bildvisualisering, patientmonitorering, e-hälsa och informationsteknologi, såväl som inom personlig hälsa och vård i hemmet. Philips, med huvudkontor i Holland, hade 2015 en försäljning på 16,8 miljarder euro inom sin hälsoteknikportfölj och cirka 70 000 anställda med försäljning och tjänster i mer än 100 länder. Nyheter från Philips återfinns på www.philips.se/press.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.