apr 06, 2017

Philips Avent anordnar världens första Global Scientific Symposium till stöd för att fler barn ska få bröstmjölk

Stockholm, Sverige – Idag tillkännager Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) att Philips Avents första Global Scientific Symposium ägde rum i London den 16–17 februari 2017.  Symposiet sammanförde 70 hälso- och sjukvårdsmedarbetare inom området amning och matning av spädbarn för att de skulle kunna utbyta sina senaste rön och erfarenheter. Under två dagar fick neonatalläkare, barnmorskor, amningsrådgivare, läkare, barnläkare och experter på matning av spädbarn från över 20 länder från alla kontinenter på detta expertforum diskutera effekterna av och möjligheterna för globala amningsvanor som det föränderliga digitala tekniska landskapet medför.

Till symposiet på anrika Royal College of Surgeons hade tio gästtalare inbjudits vilka sammantaget hade nästan 150 års erfarenhet. Via avancerade workshops och inledningsanföranden delade de med sig av sin expertis inom ett brett spektrum av ämnen; från amningsevolutionen och mänskliga mjölkbanker till digitala tekniker som ger stöd för amning.

Detta gav upphov till en dialog bland åhörarna kring de nya perspektiven och strategierna inom modern amningspraxis. Efter gästtalarnas presentationer sa symposiet vetenskapliga ordförande, professor Mary Fewtrell: ”Med den kontinuerliga utvecklingen på kunskaps- och teknikområdet kan evenemang som detta göra det möjligt för sjuk- och hälsovårdspersonal på området amning och matning av spädbarn att träffas för att utforska nya idéer som säkerställer att vi ger mödrar bästa tänkbara råd när det gäller deras nyfödda barn. Människans mjölk är till exempel en optimal kost för alla spädbarn, men den kan ha speciella fördelar för högriskgrupper som för tidigt födda. Mödrar till för tidigt födda barn kan behöva pumpa ut mjölk under längre perioder och nya rön kan hjälpa oss som arbetar inom vården att stödja och råda mödrar om hur de kan maximera sin mjölkproduktion.

 

I över 30 år har Philips Avent samarbetat med ett globalt nätverk av experter, forskningsinstitut, sjuk- och hälsovårdspersonal och föräldrar för att kunna erbjuda unik expertis och förståelse på området. För att sammanställa de omfattande kunskaper som organisationen med tiden har samlat på sig och i samband med detta Global Scientific Symposium, har Philips Avent lanserat en helt ny mor- och –barn webbplatshttps://www.philips.se/healthcare/resources/landing/setting-the-stage-for-healthy-futures för sjuk- och hälsovårdspersonal.

 

 ”Sjuk- och hälsovårdspersonalen är ofta den främsta kontaktpunkten för nyblivna mödrar och hjälper dem att fatta informerade beslut vad gäller amningen av deras barn. Under de senaste 30 åren har vi samlat på oss en otrolig mängd kunskap och eftersom vi fortsätter att investera i forskning på detta område har vi skapat denna webbplats för att samla all viktig information för sjuk- och hälsovårdspersonal på ett och samma ställe för att säkerställa att alla barn får en bra start som lägger grunden för en frisk framtid”, säger Victoria Davies, Medical & Clinical Director, Philips Avent.   

 

Besökare på webbplatsen får tillgång till en mängd pedagogiska utbildningsverktyg, de senaste forskningsrönen samt resultaten från kliniska försök liksom även verktyg för patientstöd.

 

”Som barnmorska är amning och matning av spädbarn ett av de vanligaste samtalen jag har med mina patienter. För mitt jobb är det därför avgörande att ha en mängd praktiska lösningar på utmaningar när det gäller amning och matning av spädbarn. Philips Avents nya webbplats ger mig och mitt team en given plats att gå till för att hitta de senaste uppdateringarna vad gäller matning av spädbarn och bebisar så att vi kan fortsätta ge våra patienter de bästa råden”, säger Vicki Scott, barnmorska och ägare av New Baby Company, London. 

 

Philips Avent vet att det är de första 1 000 dagarna som har störst betydelse för barnets utveckling och att amning är en viktig del i detta sammanhang. Som en äkta partner stöder Philips Avent amning globalt och strävar målmedvetet efter att rikta välbehövligt fokus mot några av de största utmaningarna som hindrar mödrar från att fortsätta amma. Philips Avent fortsätter att investera i innovation och forskning för att hitta lösningar som i framtiden kan hjälpa sjuk- och hälsovårdspersonal och kvinnor att uppnå sina amningsmål och med hjälp av uGrow stöder man aktivt nyblivna mammor och pappor i deras föräldraskap. uGrow är den första medicinska babyappen i sitt slag som samverkar med anslutna produkter för att ge individuella råd är av betydelse. Appen har utvecklats i samarbete med experter och hjälper sjuk- och hälsovårdspersonal att fatta informerade beslut.  

 

Om Philips uGrow-är en medicinskt klassificerad babyapp med Bluetooth anslutna produkter som ger skräddarsydda råd genom att tillhandahålla uppgifter om barnets utveckling vilka kan användas för att ge nyblivna föräldrar råd av bättre kvalitet. uGrow optimerar rådgivningstiden genom att ge aktuell information om barnet i ett lättillgängligt format vilket resulterar i rådgivning av högre kvalitet.

Målet med appen är; 

 

 • Registrera barnets utveckling varje dag under de första sex månaderna, från hur det äter och sover till dess första leende
 • Identifiera mönster under barnets dag med anpassade visuella objekt- för att få insikt och kunna ge råd om sunda rutiner
 • Fira och minnas: Se tillbaka på milstolpar och minnen

 

uGrow appen kan övervaka barnets hälsa och utveckling hemma genom inmatning av realtidsdata eller genom integration med befintliga smarta produkter (termometer, babymonitor) i Philips Avent-serien. Uppgifter som kan registreras i uGrow-appen inkluderar:

 

 • Barnets födelsedatum, namn och kön
 • Vikt och längd
 • Ätmönster
 • Nappflaska/matning
 • Ammande bröst; höger/vänster
 • Utpumpning av mjölk
 • Blöjanvändning
 • Sovtid
 • Gråtfrekvens
 • Temperatur
 • Klimat i rummet: temperatur och fuktighet
 • Milstolpar i utvecklingen
 • Bilder

 

För mer information besök

https://www.philips.se/c-m-mo/philips-avent-foraldrar-och-barn

https://www.philips.se/healthcare/resources/landing/setting-the-stage-for-healthy-futures

https://www.philips.se/c-m-mo/ugrow-appen-som-hjalper-dig-folja-ditt-barns-utveckling

Om Royal Philips

Royal Philips, Holland (NYSE: PHG, AEX: PHI), är ett företag inom hälsa och välbefinnande som fokuserar på att förbättra människors liv genom innovationer inom hälsa, livsstil och ljus. Huvudkontoret ligger i Holland och Philips har 112 000 anställda i mer än 100 länder. Med en försäljning på 23,3 miljarder euro 2013, är företaget marknadsledande inom hjärt- och akutvård samt vård i hemmet, energieffektiva nya ljuslösningar såväl som rakning och grooming för män, och tandvård. Nyheter från Philips återfinns på www.philips.se/press.

Läs merLäs mindre

Ämnen

Kontakter

Lina Faye

Lina Faye

Head of Communications

Tel: +46 708 322137

Dela på sociala medier

Downloads

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.