okt 15, 2018

Philips Avent stödjer den internationella amningsveckan


Denna vecka firar Norden den internationella amningsveckan, som är initierad av nätverket World Alliance for Breastfeeding Action (WABA).

Stockholm, Sverige – Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA). Genom att uppmärksamma den internationella amningsveckan önskar Philips Avent bidra till att fler mammor känner sig trygga och säkra på sin amning samt att hjälpa fler kvinnor att nå sitt mål att amma.
 

Philips engagemang syftar till att öka kännedomen om amning samt stödja de medarbetare inom hälso- och sjukvården som arbetar med gravida och/eller nyförlösta mammor.

Världsamningsveckan firas vid olika tidpunkter i olika länder och stöds av UNICEF, WHO och regeringar i 120 länder.

Därför arbetar vi nära den hälso- och sjukvårdspersonal som möter blivande och nyblivna mammor. 

Matilda Åberg-Wennerholm

Philips Personal Health

Philips Avent stödjer den internationella amningsveckan

I Sverige visar statistiken att amningen minskar. Samtidigt visar en färsk undersökning, gjord av Kantar Health på uppdrag av Philips, att många blivande mammor saknar eller har svårt att hitta information under graviditeten. Det gäller speciellt information om amning.

Osäkerhet skapar rädsla, men information och kunskap minskar osäkerheten. Därför är det viktigt att alla som har kunskap kan ge stöd att göra det.

Anette Ekström

Professor vid Högskolan Väst

Undersökningen bekräftar resultatet i en liknande undersökning förra året, där var femte tillfrågad sa att de var missnöjda med sjukvårdens stöd vid amning. För trots att all expertis pekar på fördelarna med att barnen ammas kan den nyblivna mamman känna sig osäker. Hur kommer amningen igång? När och hur bör man sluta amma? Hur gör man om det blir problem?


- Osäkerhet skapar rädsla, men information och kunskap minskar osäkerheten. Därför är det viktigt att alla som har kunskap kan ge stöd att göra det säger Anette Ekström, professor i omvårdnad vid Högskolan Väst.
 

I mer än 30 år har Philips Avent utvecklat stöd för mammor, kopplat till deras amningsbehov. Genom klinisk forskning och tester utvecklar Philips Avent amningslösningar och tillbehör som hjälper mammorna med amningen.
 

- Vi är stolta över att vara i framkanten av hälsosam amning. Vi vill helt enkelt hjälpa fler kvinnor att amma under de första sex månaderna, så som WHO rekommenderar. Vi vill också bidra till att öka kännedomen om amning samt stödja hälso- och sjukvården som arbetar med gravida och/eller nyförlösta mammor. Därför arbetar vi nära den hälso- och sjukvårdspersonal som möter blivande och nyblivna mammor. Deras expertis ger värdefull kunskap och erfarenhet, och vi kan stötta med hjälpmedel i deras möte med patienter, säger Matilda Åberg-Wennerholm vid Philips, Personal Health.

Läs mer om World Alliance for Breastfeeding Action (WABA)

http://waba.org.my/
 

Läs mer om Philips Avent och amning

www.philips.se/avent/professional eller https://www.philips.se/c-m-mo/broestpumpar-och-vard#triggername=favourites_manual_pump

Om Royal Philips

Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) är ett ledande företag inom hälsoteknik fokuserat på att förbättra människors hälsa och att möjliggöra bättre resultat över hela hälsokedjan från en hälsosam livsstil och förebyggande, till diagnos, behandling och vård i hemmet. Philips avancerade teknik i kombination med kliniska kompetens såväl som konsumentinsikter gör det möjligt att leverera integrerade helhetslösningar. Philips är ledande inom bilddiagnostik, bildstyrd behandling, patientmonitorering och hälsoinformatik, såväl som inom personlig hälsa och vård i hemmet. Philips, med huvudkontor i Holland, hade 2017 en försäljning på 17,8 miljarder euro inom sin hälsoteknikportfölj och cirka 74 000 anställda med försäljning och tjänster i mer än 100 länder. Nyheter från Philips återfinns på www.philips.se/press.

Les merMindre informasjon

Ämnen

Kontakter

Anette Ekström
Professor, Avdelningen för omvårdnad, Högskolan Väst
Telefon: 0520-223972

Matilda Åberg-Wennerholm
Personal Health, Philips

Dela på sociala medier

Mediatillgångar

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.