1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  • Fördelar med Philips Shop

  • 30 dagars returgaranti

  • 2 års garanti

  • Fri frakt

  Tandsten

  Vad är tandsten och så förebygger du det

  Tandsten är en av de vanligaste problemen i Sverige när det kommer till munhygien. I bästa fall är det helt ofarligt, och känns endast lite ofräscht. Men om man låter det gå obehandlat kan det faktiskt orsaka tandlossning. Så här gör du för att förebygga tandsten och motverka en dålig munhälsa.

  Vad är tandsten?

   

  Kortfattat är tandsten en beläggning som fastnat på tändernas emalj och förhårdnat. Beläggningen består till mestadels av plack och plack utgörs i sin tur av gamla matrester, bakterier och vävnader som lossnat från insidan av munnen.

  Det finns två typer av tandsten. Salivsten har en vit färg och är till en början ofta lite grynig. Den bildas vid tandköttskanten, bakom framtänderna eller på kindtändernas utsida. Om den inte behandlas blir den hårdare och mörkare med tiden.

  Den andra typen av tandsten har en mörkbrun färg och kallas för serumsten. Det är den värsta sorten tandsten som uppstår, eller sprids, under tandköttet och det är denna typ som kan skapa tandlossning.

   

  Så här gör du för att förebygga tandsten


  Det absolut bästa sättet att motverka tandsten på är egentligen ganska självklar. Du förhindrar det bäst genom noggrann tandborstning 2-3 gånger om dagen och regelbunden användning av tandtråd, plackers eller andra mellanrumsrengörare. Med andra ord, det du alltid blivit tillsagd av din tandläkare.

  Fler tips på hur du motverkar tandsten

   

  1. Borsta tänderna efter varje måltid om du vill vara extra säker på att du gör allt för att undvika tandsten. Det är just efter måltiderna som bakteriebildningen är mest påtaglig och utsätter tänderna för mest skada.

   

  2. Skaffa en bra eltandborste som kommer åt överallt och spolar rent mellan tänderna. Under rubriken nedanför hittar du några passande alternativ från Philips.

   

  3. Använd fluortandkräm och borsta 2 minuter per tillfälle och se till att du kommer åt på alla ytor.

   

  4. Gör dagligen rent mellan tänderna, med tandtråd eller andra mellanrumsrengörare. Vi vet att det är ett jobbigt moment, men det gör verkligen nytta!

   

  5. Undvik mat som bildar mycket plack. Socker och stärkelse är de största bovarna vad gäller plackbildning. Mat rik på stärkelse är till exempel vitt bröd och pasta.

   

  6. Drick vatten! När du dricker sköljer du bort matrester och ser till att pH-värdena i munnen ligger på rätt nivå.

   

  7. Om du röker bildas ofta mer tandsten på kortare tid. Då är det viktigt att sköta munhygienen extra noggrant.


  Rätt verktyg för att förhindra tandsten


  Med en eltandborste från Philips tar du ännu ett steg i rätt riktning mot att förebygga tandsten. Philips soniska teknologi pressar in vatten och tandkräm mellan tänderna och de optimerade borsthuvudena gör att man lättare kommer åt längst bak i munnen. Detta gör att Philips eltandborstar tar bort upp till 10x mer plack än en manuell tandborste.1


  Eltandborsten meddelar dig om du borstar för hårt, när du har borstat tillräckligt länge och när borsthuvudet börjar bli gammalt och behöver bytas ut. Alla dessa egenskaper hjälper dig förbättra din munhygien och skapa friskare tänder och tandkött.

   

  Philips ProtectiveClean


  Med Philips ProtectiveClean får du en skonsam och effektiv rengöring till en prisvärd peng. Den har ett mjukstartsprogram som hjälper till att vänja dig vid känslan av en eltandborste, vilket gör den till det perfekta uppgraderingen från en manuell tandborste. Läs mer och köp den här!

   

  Philips DiamondClean


  Philips DiamondClean ger dig fem olika borstlägen, ett glas som både fungerar som laddare och ställ samt ett resefodral med USB-laddning. En lyxigare variant av ProtectiveClean, helt enkelt. Läs mer om DiamondClean och köp den här!

   

  Philips DiamondClean Smart


  Till DiamondClean Smart kan du ladda ner en applikation till mobilen som i realtid ger dig personliga råd om din tandborstning. Utöver det får du med ett borsthuvud som anpassar sig efter dina tänder. Läs mer och köp den här!

  Oavsett vilken Philips-tandborste du väljer är det en sak som är säker - alla förhindrar tandsten bättre, tar bort mer plack och ger dig friskare tandkött än en manuell tandborste.

   

   

  1. Vid användning av Sonicare DiamondCleans eltandborstar med Plaque Defense-tandborsthuvud jämfört med en manuell tandborste.

  Relaterade produkter

  Philips Eltandborstar

  Läs mer om Philips Eltandborstar

  Relaterat

  • Kan man ta bort tandsten själv?

   Kan man ta bort tandsten själv?

  • 7 fördelar med en eltandborste

   7 fördelar med en eltandborste

  • Missfärgade tänder - Så får du bort fläckar på tänderna

   Missfärgade tänder - Så får du bort fläckar på tänderna