1
Eltandborstar

Philips eltandborstar 

Ny nivå av fräschhet. Ny nivå av omtanke. 

Sonicare for Kids

Eltandborste för barn
Rek. pris från 499 kr

ProtectiveClean

Uppgradera tandborsten
Rek. pris från 799 kr

DiamondClean

Vår bästsäljare
Rek. pris från 2099 kr

DiamondClean Smart

Smart-sensor teknologi
Rek. pris från 3299 kr
Philips Sonicare är den mest rekommenderade eltandborsten med sonisk teknik. Munhälsan har stor betydelse för vår hälsa i stort, det är därför viktigt att du använder en tandborste som rengör på djupet - mellan tänderna och längs tandköttskanalen. Philips har över 20 års erfarenhet inom forskning och produktutveckling av munvårdsprodukter. Den soniska tekniken har inspirerats av tandvården och har idag 25 miljoner nöjda användare världen över. 

Eltandborste
för barn

Sonicare for Kids

 • App med spel 
 • Motiverar barnen att borsta 
 • 2 borstslägen för olika åldrar 
Rekommenderat pris: 499,00 kr

Uppgradera
din tandborste

ProtectiveClean

 • Tar bort 7x mer plack1
 • Ger 100% friskare tandkött
 • Inbyggd trycksensor
Rekommenderat pris: 799,00 kr

Vår bästsäljande eltandborste

DiamondClean 

 • Laddningsglas
 • 5 olika borstlägen
 • Resefodral med laddning
Rekommenderat pris: 2 099,00 kr

Smart sensor-teknologi

DiamondClean Smart

 • Laddningsglas
 • 5 olika borstlägen
 • Resefodral med laddning
Rekommenderat pris: 3 599,00 kr
I Clean-läge med ett Plaque Defense-tandborsthuvud jämfört med manuell tandborste.
Sveriges Tandläkarförbund
Sveriges Tandläkarförbund stöjder användningen av eltandborste. Philips Sonicare är den mest rekommenderade eltandborsten med sonisk teknik. 

Vår nyhet 
ProtectiveClean

Vår nyhet ProtectiveClean tar bort 7x mer plack än en manuell tandborste och rengör dina tänder och tandkött på djupet. Eltandborsten har en inbyggd trycksensor som känner av om du borstar för hårt. På så sätt kan du vara säker på att tandborstningen blir både skonsam och effektiv.

Artiklar om munhälsa

Hitta bästa eltandborsten för dig

Osäker på vilken eltandborste som passar dig bäst?

 

Vi hjälper dig på fyra enkla steg

Mer om eltandborstar

Vi rekommenderar att du byter ut borsthuvudet var tredje månad. Om du använder ett BrushSync borsthuvud till din ProtectiveClean eller DiamondClean signalerar det automatiskt när det behöver bytas ut. Om du inte använder BrushSync vet du att borsthuvudet behöver bytas när de blå borststråna bleknar och blir vita. 
Philips Sonicare är särskilt utformad för att ta bort plack. Den tar faktiskt bort upp till 10 gånger mer plack¹ än en manuell tandborste. De svepande rörelserna i kombination med pulsationerna, ger 62 000 rörelser per minut. Det innebär att du får en mycket effektivare tandborstning jämfört med om du använder en manuell tandborste.
För att lättare hitta rätt tandborsthuvud för dina behov, är alla Sonicares tandborsthuvud kompatibla med Sonicares eltandborstar. Du kan bland annat välja ett borsthuvud som är speciellt utformat för att ta bort plack, för känsligt tandkött eller för fläckar och missfärgningar på tänderna. Gemensamt för alla borsthuvuden är att de tar vara på Sonicares unika teknik med högfrekventa rörelser och stor kontaktyta. Du byter enkelt borsthuvud med hjälp av det smarta klickfästet på din eltandborste. 
Tandläkare rekommenderar eltandborstar då de tar bort mer plack än en vanlig, manuell tandborste på kortare tid. Philips Sonicare eltandborstar pressar dessutom vattnet och tandkrämen djupt mellan tänderna och längs tandköttskanten och gör rent där en vanlig tandborste inte når. En eltandborste, i kombination med daglig användning av tandtråd eller andra mellanrumsrengörare, är det effektivaste sättet att avlägsna all plack från tänderna och hålla tandköttet friskt. 
Ju äldre vi blir, ju svårare blir det att bibehålla naturligt vita tänder. Dålig tandborstning, rökning, mat och dryck är några faktorer som påverkar tänderna. Det vi upplever som fläckar och missfärgningar på tänderna är beläggningar som lägger sig ovanpå emaljen. Med en eltandborstar kan du faktiskt putsa bort fläckar och få ett synbart vitare tänder. Genom att borsta tänderna (i minst två minuter varje gång!) dagligen med en eltandborste från Philips Sonicare kan du minska missfärgningar och ta bort upp till 100% mer fläckar.³
En roterande eltandborste har som namnet antyder ett runt borsthuvud och använder roterande, pulserande rörelser som rengör en tand i taget. En sonisk eltandborste har istället ett diamantformat borsthuvud och använder högfrekvent, svepande rörelser som pressar vattnet och tandkräm in även mellan tänderna. Med en sonisk eltandborste kan du använda samma rörelse som när du borstar med en vanlig tandborste och på så sätt vara säker på att du kommer åt överallt. 
Nästan hälften av tandytan sitter mellan tänderna och när du inte använder tandtråd eller andra mellanrumsrengörare missar du faktiskt en stor del av tanden. Daglig rengöring mellan tänderna är därför viktigt för att du ska få friska tänder och fräsch andedräkt. Det avlägsnar plack som har byggts upp och bakterier samt kommer åt där tandborsten inte når – eller där mat sitter fast. Det är även viktigt för att hålla tandköttet friskt. Om du tycker att det är krångligt att använda tandråd rekommenderar vi AirFloss Ultra som är lika effektivt som tandtråd men betydligt enklare och snabbare.5

Precis som för vuxna, rekommenderar tandläkare att barn ska borsta sina tänder i minst två minuter, två gånger om dagen. Redan vid tre års ålder kan barn börja använda en eltandborste med hjälp av en förälder. Innan dess är tandköttet för känsligt. Med en eltandborste är det lättare att anpassa borstningen så att den blir skonsammare för tänderna och rengör på djupet.  

 

Med hjälp av Philips Sonicare eltandborste Sonicare for Kids blir det lättare att motivera ditt barn till att borsta tänderna. Greppet, borstningsprogrammen och tandborsthuvudena är speciellt utformade för barn och eltandborsten kommer med ett spel för Android eller iOS. Du kopplar upp eltandborsten till Sonicare for kids-appen där barnen får spännande belöningar när de borstat bra. Du som förälder kan följa borstningsutvecklingen över tid medan ditt barn får upp ögonen för att borsta tänderna. 

Det är inte bara viktigt att du rengör tänderna ordentligt, utan även tandköttet. Blödande tandkött är en vaningssignal som tyder på tandköttsinflammation. Den vanligaste orsaken till inflammationen är bakterier som ligger kvar och inte borstas bort från tandköttskanalen. 

 

Det mest effektiva sättet att förebygga och avhjälpa blödande tandkött är regelbunden rengöring både på tandytan, mellan tänderna och vid tandköttskanten. De högfrekventa, svepande rörelserna från Philips eltandborstar pressar in tandkrämen mellan tänderna och längs tandköttskanten där bakterier ofta fastnar och vanliga tandborstar inte når. Det ger ett friskare tandkött och bättre munhälsa.²

Vid användning med vanlig tandborste och antibakteriellt munskölj hos patienter med mild till måttlig tandköttsinflammation.
FAQs, Symbol
Har du frågor?
Vi hjälper gärna till!
Auf dem Laufenden, Symbol
Registrera din produkt
Zahnärzte, Symbol
För dig inom tandvården