1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Frisyrer

  Så rakar du
  huvudet själv

  Att betala flera hundra för att “ta lite mer på sidorna och tunna ur topparna” kan ibland kännas onödigt. Men det finns faktiskt en lösning på det här problemet – att raka huvudet själv.

  Det kanske låter drastiskt, men det är inte så svårt som man tror. Speciellt inte om man vill raka huvudet med maskin och gillar en riktigt kortklippt frisyr eller helsnaggat.

  Dags att raka huvudet själv?


  Där står du med en rakapparat i handen och ett hår som behöver klippas. Vad gör du nu? Vad är planen? Jo, följ bara de här enkla stegen:

  Du behöver:

   

  1. En hårklippare, eller hårtrimmer. Såklart. Många rakar sig med en rakapparat men det är inte att rekommendera eftersom de är anpassade för att följa ansiktets konturer. En hårklippare däremot är speciellt utformad för hår och hud, samt för att användas med raka, naturliga rörelser för ett bra resultat.

  2. En badrumsspegel. Det har de flesta hemma, va?

  3. Något att se nacken med. Om du inte har en handspegel fungerar mobilkameran lika bra.

  4. En handduk att fånga upp håret med.

  5. Något att städa upp med efteråt.

  Gör så här för att raka huvudet själv:

   

  1. Gör dig redo i badrummet och ta med fördel plats i badkaret eller duschen. Det blir mindre städjobb sen.

  2. Gör en noggrann, men grov, rakning med den längdinställning du vill ha.

  3. Om håret är långt kan det vara bra att trimma det stegvis för att få en bättre överblick av längden du slutligen kommer att landa på.

  4. Spegla dig i badrumsspegeln och kika efter hårstrån du missat. Raka bort dem också. Eller spara om du vill. Det kanske blev snyggt.

  5. Spegla dig i nacken och försök trimma bort eventuella missar. Det kan vara lite svårt att komma åt, men det går.

  6. Rensa bort det avrakade håret och duscha av dig. Efter en dusch syns det ännu bättre om man missat något och om man behöver göra om steg två eller tre. Tänk på att låta håret torka först om du behöver gör om ett steg.

  7. Klart! 

   

  Psst! Om du vill raka dig själv hemma, men inte vill ta bort så mycket kan du hitta inspiration här. På den länken går vi igenom hur man själv klipper en lite längre frisyr.

  Raka huvudet: övriga tips


  Här kommer några fler saker som kan vara bra att tänka på innan du ska raka av allt hår. Vissa har säkert koll på det här redan, men om det är första gången med snagg är det ju inte så lätt att veta.

   

  1. Identifiera vilken huvudform du har och jämför med bilder på nätet för att se om du verkligen passar i rakat.

  2. Lägg lite extra tid på att putsa polisongerna och längden i nacken. 

  3. En rakning av håret på huvudet kan faktiskt slita en del på din hud. Därför kan det vara bra att smörja in skalpen med något mjukgörande efter rakningen.

  4. Raka dig inte direkt efter sommaren. Om du varit ute mycket i solen och haft en bra kalufs kommer du visa upp en väldigt vit skalp och väldigt skarpa linjer.

  5. När du rakat av håret kommer du även märka att du har ett nytt ställe som behöver solskydd. Toppen av huvudet bränns oerhört lätt på sommaren.

  Hårklippare från Philips


  Du slipper frekventa besök hos frisören med en hårklippare från Philips. Alla modeller kommer att underlätta rakningen och göra jobbet. Men – betalar du lite mer får du en bättre rakning, mer precision och avancerade tekniska funktioner på köpet.

  Här kommer fyra varianter på trimmers som passar alla plånböcker, hårstilar och ambitionsnivåer.

  Relaterade produkter

  • Hairclipper series 3000 Hårklippare
   -{discount-value}

   Hairclipper series 3000 Hårklippare

   Visa produkt
  • Hairclipper series 7000 Perfekt precision med total kontroll
   -{discount-value}

   Hairclipper series 7000 Perfekt precision med total kontroll

   Visa produkt
  • Hairclipper series 5000 Tvättbar hårklippare
   -{discount-value}

   Hairclipper series 5000 Tvättbar hårklippare

   Visa produkt
  Philips hairclipper series 5000

  Philips HairClipper Series 5000 – Prisvärd klippning


  Philips HairClipper Series 5000 är en av de populäraste maskinerna på marknaden och passar utmärkt för dig som vill raka både hår och skägg med extrem precision.

  De dubbelslipade skärbladen ger en väldigt noggrann, snabb och jämn trimning där allt hår klipps av i ett och samma drag. Detta gör 5000 dubbelt så snabb som sina föregångare. Men det går även snabbt efter rakningen – skölj bara trimhuvudet under kranen för att bli av med alla hårstrån.
  philips hairclipper series 7000

  Philips HairClipper Series 7000 – Precision med total kontroll


  Philips HairClipper Series 7000 är maskinen för dig som inte bara vill ha helrakat hela tiden. Det kan ju vara kul att variera sig lite. Med den här rakapparaten kan du välja mellan 60 olika längder och allt från 1 mm till 42 mm.

  Philips AutoTurbo-funktion och motordrivna kammar ger dessutom mer precision och extra boost till dig med riktigt tjockt hår. Och när det efter några månader är dags att trimma huvudet igen kommer maskinen ihåg ditt senaste längdval. Bra, va?
  Philips hairclipper series 9000

  Philips HairClipper Series 9000 – Philips bästa hårklippare hittills


  Philips HairClipper Series 9000 är kort och gott våra bästa hårklippare. Med innovativa och smarta funktioner är det verkligen prylnördens våta dröm. 9000-serien har även den en inbyggd minnesfunktion, och här kan det verkligen behövas. 400 olika längdval kan ju vara rätt svårt att komma ihåg på egen hand.

  Maskinen levereras med tre motordrivna hårkammar och en digital display som enkelt visar både dina längdinställningar och hur mycket batteri du har kvar.

  Läs mer om Philips hårtrimmers

  Relaterat

  • Bästa rakapparaten för hår och huvud

   Bästa rakapparaten för hår och huvud

  • Hur du hittar de bästa skäggstilarna för din ansiktsform

   Hur du hittar de bästa skäggstilarna för din ansiktsform

  • Så här rakar du håret på bröstet

   Så här rakar du håret på bröstet

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.