1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  • Fördelar med Philips Shop

  • 30 dagars returgaranti

  • 2 års garanti

  • Fri frakt

  Skäggtrimning

  Varför skägg kliar - och hur du undviker det

  Att odla skägg – en kliande process som kan få män huggna ur granit att tveka på sina livsval. Det är en fas som ger sömnlösa nätter, ett evinnerligt strykande av skäggstrån och långa, sökande blickar efter rakapparaten.

  Vi har goda nyheter - kliande skägg går faktiskt att lindra! Vi har listat våra bästa tips på hur du lindrar, och i bästa fall - slipper kliande skägg helt!

   

  Därför kliar det i skägget


  Att det kliar i skägget är fullt normalt när man börjar odla skägg och går oftast över efter en månad eller så. Men varför kliar skägg egentligen?

   

  Skäggstråna borrar sig mot huden

   

  När skägget växt några millimeter börjar stråna vika sig och sticka huden istället för att lägga sig intill huden, vilket skapar den irriterande, kliande känslan. Den här fasen passerar skönt nog när stråna fått växa till sig lite mer.

  Döda hudceller på skäggbotten

   

  Döda hudceller uppkommer dagligen på ditt ansikte – hudceller som skulle försvinna om du rakade dig. Men när du sparar skägg så ligger de kvar på skäggbotten och täpper igen hårsäckar och porer vilket resulterar i att det kliar.

  Din hud skriker efter luft

   

  När skägget växt ut mer kan kliandet bero på att skäggbotten inte får någon luft på grund av allt skägg, vilket gör att det börjar klia.

   

  Prisvärd och snabb

  beardtrimmer seried 5000
  BT5515/15
  Vår snabbaste trimmer som ger en jämn trimning i ett enda drag. Den har 40 längdinställningar, från 0,4 till 20 mm, och är 100% vattentät. Det medföljer även en trimkam för långt skägg.
  Philips Shop pris

  Kundfavorit

  beardtrimmer seried 7000
  BT7500/15
  En effektiv vacuum-trimmer 20 längdinställningar, från 0,5 till 10 mm, som suger upp de avklippta skäggstråna så att du slipper få dem i handfatet. 

  Maximal precision

  beardtrimmer seried 9000
  BT9297/15
  Världens enda skäggtrimmer med laserguide och hela 17 längdinställningar, från 0,4 till 7 mm. Få maximal precisision när du linjerar och trimmar ditt skägg. 
  Philips Shop pris

  3 tips på hur du undviker kliande skägg

   

   

  1. Borsta skägget

   

  Genom att borsta den begynnande skäggväxten förhindrar du stråna från att böja sig samtidigt som de fördelar hudens naturliga oljor. Detta minskar risken för att huden blir torr och irriterad. När du borstar så avlägsnas även döda hudceller vilket hjälper huden att få syre.

   

  2. Använd skäggolja

   

  Skäggolja kan hjälpa till mot kliandet både genom att det ger välbehövlig fukt till torr hud under skägget, samtidigt som det även mjukar upp stråna – särskilt bra är det om du är i fasen där stråna viker sig och borrar sig mot huden.

   

  3. Trimma och linjera med Philips skäggtrimmers


  Philips är världsledande inom skäggtrimmers och våra produkter hjälper dig att forma, raka, trimma och styla alla typer av skägg. 

  Att dra en skäggtrimmer mot det kliande skägget känns som ett frieri för ansiktet, men en bra trimmer har fler viktiga funktioner. I just den här fasen, när man sparar ut skägget, brukar utväxten inte kännas speciellt snygg. Men genom att jämna ut skäggväxten och linjera det med millimeterprecision får du snabbt ett cleant och snyggt resultat.

  Du får även mängder med längdinställningar så att du kan hålla skägget i topptrim, även när du är nöjd med din längd!

   

  Hitta din Philips skäggtrimmer

   

  Med innovativ teknik och dubbelslipade klippsystem i rostfritt stål säkerställer Philips skäggtrimmers en snygg precisionstrimning, varje gång! Oavsett om du föredrar en skäggtrimmer med laserguide för optimal precision eller en trimmer som suger upp alla avklippta strån genom ett smart uppsugningssystem så har vi något för dig.

  Läs mer om Philips Skäggtrimmers

  Relaterat

  • Skäggtips för dig med gles & tunn skäggväxt

   Skäggtips för dig med gles & tunn skäggväxt

  • Så här odlar du hipsterskägg

   Så här odlar du hipsterskägg

  • Tätare och tjockare skäggväxt

   Tätare och tjockare skäggväxt