0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Bästa alternativen till vaxning

  Glöm irriterad hud och röda prickar – vi ger dig tipsen om hur du bäst använder vaxning som hårborttagningsmetod. Dessutom lotsar vi dig till bättre sätt som präglas av långvariga resultat och silkeslen hud. Här är allt du behöver veta!

  Om vaxning

   

  Vaxning är en hårborttagningsmetod där du applicerar kallvax eller varmt vax där du vill avlägsna oönskat hår. Därefter sätter du på en remsa som du placerar över vaxet och drar bort mothårs.

   

  Hur länge en vaxning består kan variera från person till person, men vissa kan vara hårfria i upp till åtta veckor. Generellt brukar man säga att du inte bör vaxa dig mer än var fjärde vecka på grund av att håret behöver växa ut till minst 0,5 centimeter.

   

  Eftersom att ditt hår har olika tillväxtfaser kan vissa hårstrån växa ut snabbare än andra. Därför brukar metoden kombineras med rakning via rakhyvel.

  Hur du minskar risken för röda prickar vid vaxning


  Ska du vaxa benen, bikinilinjen eller ansiktet? Genom rätt förberedelser, teknik och efterbehandling kan du minska risken för röda prickar och irriterad hud. Så gör du:

  Före vaxning

  1.  
  2. 1. Smörj in området du har tänkt vaxa för att göra huden mindre känslig.
    
  3. 2. När det är varmt utomhus är det bra att talka huden, det suger upp svettet på kroppen och gör så att vaxet får bättre fäste. Talket fungerar även som ett extra skydd för överhuden då den gör den lite tjockare.

   3. Håll området du ska vaxa rent och torrt.

  Under vaxning


  1. 1. Värm upp stripsen mellan händerna så att vaxet mjukas upp.
    
  2. 2. Dela på remsorna och tryck ned dem ordentligt över det hudområde som ska vaxas.

   3. Ta tag i remsan och dra bort håret mothårs i ett snabbt ryck.

  Efter vaxning


  1. 1. Lugna huden med en antibakteriell och antiinflammatorisk kräm.
    
  2. 2. Undvik sol, träning och bad under de första 24 timmarna.

  3. 3. Återfukta huden löpande med aloe vera.
  4.  

  Bättre hårborttagningsmetoder

  Vi på Philips har över 65 års erfarenhet av ledande hårborttagningsmetoder. Som om inte det vore nog har vi till våra senaste innovationer tagit hjälp av ledande dermatologer. Här kommer våra bästa verktyg hittills:  

  1. Philips Lumea IPL Prestige


  Philips Lumea IPL Prestige är en ljuspulsbehandling som kan ge dig en hårfri och len hud i upp till sex månader.* Du läste rätt – sex månader!

  Den fungerar på hela kroppen och saktar in hårets återväxt med hjälp av ljusimpulser som absorberas av hårets melanin (färgpigment), vilket försätter hårsäckarna i en vilofas. Kliniska tester visar att Lumea IPL reducerar hårväxten med upp till 92 % på bara tre behandlingar.**


  Läs mer här.    

  2. Philips Satinelle Prestige


  Här är ett epileringsverktyg som avlägsnar oönskat hår från roten, men samtidigt är skonsam. Den avlägsnar fyra gånger så korta hårstrån som vid vaxning och har marknadens bredaste epilatorhuvud vilket effektiviserar din hårborttagning.
    Med Philips Satinelle Prestige medföljer även tillbehör som exfolieringsborste som hjälper dig att avlägsna döda hudceller, massageapparat som hjälper dig att preppa huden inför rakning och rakhuvud. Här får du med andra ord allt som krävs för ett silkeslent resultat!

  Läs mer här.    

  3. Philips SatinShave Prestige


  En helt ny rakteknologi som rakar håret, inte huden, vilket hjälper dig att undvika röda prickar och raksår. Det kombinerat med att den ger vår närmaste rakning hittills har gjort den till en favorit bland många.
    Det här är möjligt genom skyddande kuddar runt bladen samt ett hölje runt skärelementen som gör att rakbladen aldrig kommer i direktkontakt med huden.

  Läs mer här.    

  *Uppmätt på ben, efter tre behandlingar når 27 av 55 kvinnor 92 % eller bättre resultat.

  **När du följer behandlingsschemat.

  Philips Hårborttagning

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.