0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Finns det risker och biverkningar med IPL?

  IPL och laserbehandlingar för långvarig hårborttagning är inte direkt någon nyhet på marknaden. Som salongsbehandling har IPL redan funnits i över 25 år. Det kan dock kännas lite läskigt precis i början när man behandlar med IPL själv, men efter ett tag brukar den initiala spänningen lägga sig. Och faktum är att det aldrig har rapporterats om några allvarliga bieffekter eller skador från långvarig IPL-användning under alla dessa år, så du kan känna dig trygg med behandlingen.

  Bieffekter med IPL


  Det finns inga kända allvarliga bieffekter av att använda IPL. Men likt vid andra hårborttagningsmetoder kan det uppkomma en del mindre hudreaktioner som exempelvis rodnad. Uppkomst av lätt till måttlig rodnad direkt efter behandlingen är både ofarligt och normalt, och rodnaden försvinner snabbt. En del känner också en varm, kliande och brännande eller kittlande känsla under själva behandlingen. Känslan är ofarlig och normal även den och försvinner snart efter du behandlat. 

  Risker med IPL

   

  När det gäller IPL för hemmabruk använder Lumea samma grundprincip vad gäller teknologin som vid IPL-behandling på salonger. Philips har anpassat teknologin för att den ska kunna användas på ett säkert och effektivt sätt hemma. Lumea IPL har testats på över 2 000 kvinnor och ingen av dem har rapporterat om några allvarliga biverkningar. Men som med alla hudprodukter är det viktigt att använda produkten enligt användarmanualen, och nedan tar vi upp saker du bör tänka på när du använder IPL hemma.

  Vad ska jag tänka på vid IPL-behandling?

  1. Använd inte IPL på mörk hud

   

  IPL kräver att huden har låg melaninhalt. Mörka och mycket mörka hudtoner har större benägenhet att absorbera ljuset vilket kan leda till skador som till exempel brännskador, blåsor eller missfärgningar. Var noga med att jämföra din hudton med Lumeas hudtonsmatris, för att säkerställa att det är säkert för dig att använda IPL. Lumea har dock en hudtonssensor på de flesta modellerna, som förhindrar din IPL från att starta om din hudton är för mörk för behandling.

  2. Använd inte IPL ovan kindbenen

   

  Den här rekommendationen handlar framför allt om att området kring ögonen är särskilt känsligt. Använd därför bara Lumea IPL nedanför kindbenen för att undvika risken för ögonskador.

  3. Använd gärna IPL i ett väl belyst rum

   

  Se till att få god kontakt med huden för att undvika att ljuset sprider sig och använd aldrig Lumea på området runt ögonen eller på ögonbrynen. Du behöver inte ha skyddsglasögon när du använder IPL men ett tips är att använda produkten i ett väl belyst rum så att du inte riskerar att bli bländad.

  4. Vänta några dagar efter du har solat

   

  Om du har solat, vänta minst 2 dagar innan du använder Lumea IPL. Om du har fått mörkare hud av solen bör du anpassa ljusintensiteten till en lägre inställning. 

  5. Använd inte Lumea IPL vid vissa tillstånd

   

  Philips Lumea har inte tillräckliga testdata för särskilda tillstånd som vid graviditet eller om du ammar och avråder därför behandling. Samma sak gäller om du har medicinska tillstånd som hudcancer, epilepsi, kärlsjukdomar, immunsuppressiva sjukdomar, skadad hud eller har hudallergier för ljus. Då ska du undvika IPL.

  6. Använd inte IPL på…

   

  På samma sätt som du inte ska använda IPL på mörk hud, ska du även undvika att behandla på födelsemärken, permanent makeup samt tatueringar och liknande. Om det finns ett födelsemärke i det område som du vill behandla får du försöka lysa runt det, eftersom ljusenergin kommer att absorberas av pigmentet i födelsemärket. Att behandla födelsemärken eller fräknar med IPL kan orsaka obehag eller till och med en brännskada. Använd heller inte IPL nära injektionsställen (t.ex. om du tar medicin för diabetes), direkt på pacemakers eller implantat.

  Det är viktigt att alltid läsa och följa användarmanualen, som vid alla hudbehandlingar. Men vad gäller risker och biverkningar med IPL finns alltså inga allvarliga rapporterade. Som tidigare nämnt är de biverkningar som har rapporterats rodnad samt en kittlande känsla under behandlingen. Och tyvärr kommer det nog alltid att finnas vissa sidoeffekter vad gäller hårborttagning, oavsett vilken metod du nu använder.

   

  Har du ytterligare frågor, kontakta supporten på Philips!

  Philips Hårborttagning

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.