0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Philips support

  Var ska jag sätta PulseRelief-elektroderna?

  Publicerad på 2017-04-07

  Elektrodplaceringen beror på vilken typ av stimulering som ska användas – TENS eller EMS – och vilken kroppsdel som ska behandlas.

  Elektrodplaceringsguide

  Du hittar exempel på placeringar av elektroder i avsnittet Elektrodplaceringsguide nedan.
  För både TENS och EMS kan de optimala elektrodpositionerna variera något från person till person. Prova att flytta runt elektroderna tills du får det effektivaste resultatet. I vilket fall ska elektroderna placeras minst tre cm ifrån varandra.

  För TENS (program 1–15)

  I regel kan du placera elektroderna på eller nära det område där du har smärta.
  Försök att hitta en elektrodposition där du upplever en stark men behaglig stimuleringskänsla. Stimuleringen kan leda till synlig muskelkontraktion, särskilt i TENS-programmen 7–11. De är inte skadliga, men om kontraktionerna känns obehagliga kan du prova att flytta elektroderna till en annan plats, minska stimuleringsintensiteten eller välja ett annat program.

  TENS-elektrodplacering

  För EMS (program 16–20)

  I regel kan du fästa elektroderna på den muskel du vill stärka, genom att placera de två elektroderna vid sidan av muskeln. En elektrod ska alltid placeras på mitten av muskelns rundning. När du använder EMS-program är muskelkontraktionen en önskad effekt som alltid ska inträffa. Om ingen muskelkontraktion inträffar under ett EMS-program har du placerat elektroderna felaktigt eller valt en för låg intensitet. Om muskelkontraktionen känns obekväm kan du prova att variera elektrodplaceringarna.

  EMS-elektrodplacering

  Obs!

  • Sätt inte elektroderna över sinus carotis (halspulsådern) på halsens sidor eller framsida, på bröstet eller på huvudet.
  • Sätt inte elektroderna på rodnad eller inflammerad hud eller hud med öppna sår, cancerartade skador eller utslag.

  Informationen på den här sidan gäller för följande modeller: PR3840/00 .

  Kontakta Philips

  Vi hjälper gärna till

  Letar du efter något annat?

  Upptäck alla alternativ för Philips support

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.