1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Produkter

  Philips AVENT - Eating well while breastfeeding

  Ät bra under amningsperioden

  Det är viktigt att ha en varierad och nyttig amningsdiet precis som under graviditeten.

  Philips AVENT - Eating well while breastfeeding

  Att producera bröstmjölk som ska mätta en hungrig nyfödd är ett hårt arbete som förbrukar mycket energi – cirka 500 kalorier om dagen. Så försök att äta lite mer än vanligt. Om du äter för lite producerar kroppen ändå mjölk av bra kvalitet, men du blir trött. Det kan också förhala barnets återhämtning efter förlossningen.

  Din amningsdiet – få tillräckligt med mat

  Försök att äta ett eller två energirika mellanmål under dagen, utöver dina tre huvudmål. Du kan exempelvis äta en skink- eller kycklingsmörgås, eller torkad frukt och nötter (men bara om du inte har nötallergi i familjen). Yoghurt, flingor eller färska soppor är också bra val.

  Järnrik mat

  Du kanske behöver ta tillskott om du upptäcker att du har låga järnvärden – de hjälper verkligen mot trötthet. Du kan inkludera järnrik mat i din amningsdiet, som rött kött, berikade spannmål, hårdkokta ägg och grönsaker med gröna blad. Vitamin C hjälper kroppen att ta upp järn från ägg, grönsaker och spannmål, så glöm inte att äta mat som potatis, citrusfrukter, tomater och paprika.

  Mat som ska ätas i måttliga mängder

  Troligtvis kan en del mat orsaka problem för barn när den förs vidare via bröstmjölken. Symptomen kan vara för mycket gas, koliksymptom och till och med diarré. Den vanligaste maten som kan orsaka reaktioner är tomater, för mycket citrusjuice eller -frukt, vitlök och rå lök, kål och brysselkål, jordgubbar, champinjoner, kolsyrade drycker, kryddstark mat, choklad och alla typer av bönor. Du behöver inte utesluta dem helt ur kosten, men äta dem i måttliga mängder och ta bara bort dem om du tror att de skapar problem för barnet.

  Ibland kan känslighet för mjölkprodukter ge barnet kolikartade symptom. Om du funderar på att utesluta mjölkprodukter under en period bör du först rådfråga sjukvårdspersonalen för att kontrollera om du får i dig alla viktiga näringsämnen som du och barnet behöver.

  Ett annat bra tips är att försöka undvika för mycket koffein i te, kaffe, Coca cola och annan läskedryck. Annars kan du få ett skakigt och piggt barn att handskas med.

  Var medveten om att informationen i de här artiklarna endast är avsedda som allmän information och ska inte på något sätt ersätta råd från sjukvårdspersonal. Om du, din familj eller ditt barn har drabbats av symptom eller tillstånd som är allvarliga eller ihållande, eller om du behöver specifika medicinska råd ska du uppsöka sjukvården. Philips Avent kan inte hållas ansvariga för eventuella skador som kan uppstå på grund av användningen av informationen på den här webbplatsen.

  Relaterade produkter

  Relaterade råd