1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Ilningar

  Så slipper du ilningar i tänderna 

  Vad är ilningar i tänderna?

   

  Om du någon gång har känt att det gör ont i dina tänder när du ätit en viss typ av mat eller dryck har du förmodligen upplevt ilande tänder. Den ilande känslan uppstår när emaljen på tanden har förtunnats och nerven under blottas. Dentinkänslighet – det vetenskapliga namnet – påverkar en av åtta vuxna.

  Vad orsakar ilningar i tänderna?

   

  Det yttre emaljlagret på tanden kan slitas ned av flera olika anledningar. Det kan till exempel bero på för hård tandborstning, tandköttsproblem, plack, tandgnissling, blekande tandkräm, frätande munvatten och till och med dåliga fyllningar. Att identifiera vad som gör att dina tänder ilar är första steget för att behandla problemet.

  Våra bästa tips på hur du blir av med ilningar


  Borsta tänderna noggrant, men inte för hårt då det sliter mycket på emaljen och kan orsaka att ditt tandkött drar sig tillbaks och tandroten blottas, vilket kan leda till en ilande känsla. Använd en mjuk tandborste som inte sliter lika mycket på emaljen och vänta minst 30 minuter efter din måltid med att borsta tänderna eftersom att dina tänder är sköra efter att ha fått frätande syror på sig. Tandkräm mot känsliga tandhalsar och en regelbunden användning av fluorskölj kan även det hjälpa mot ilningar och det är bra att undvika tandblekning och tandkräm med whitening-effekt då dessa slipar ned en del av tandytan.

  Vad kan Sonicare göra för dig?

  Vad är parodontit?
  Vad är parodontit?

   

  Philips Sonicare eltandborstar är särskilt utformade för att vara skonsamma mot dina tänder med sina mjuka borsthuvuden och med den soniska tekniken pressas vatten och tandkräm även in mellan tänderna för en riktig djuprengöring. Sonicare använder 31 000 borsttag per minut, vilket innebär att den tar bort upp till 7 gånger mer plack än en manuell tandborste, och ger en mycket effektivare tandborstning jämförelsevis. För att garantera en grundlig rengöring rekommenderar vi även Philips Airfloss, som med högt tryck av luft och vatten rengör mellan tänderna på 60 sekunder och tar bort 99,9 % av placken.

  Upptäck eltandborstar från Philips Sonicare

  Philips eltandborstar

  Relaterade artiklar

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.