Nyhetscenter | Sverige

sep 24, 2018

Philips lanserar Sonicare ProtectiveClean


Med nya ProtectiveClean tar Philips Sonicare ytterligare ett steg framåt för att förbättra svenskarnas munhälsa.

Stockholm, Sverige – Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA). ProtectiveCleans teknik är speciellt framtagen för att skydda användarens mun från tandköttsinflammationer – vilket i värsta fall kan leda till tandlossning. En åkomma som 40 % av den vuxna befolkningen någon gång drabbas av. 

Omkring 66 procent av alla svenskar har blödande tandkött då och då. Ännu fler, 70 procent i åldrarna 18-49 år, får blödande tandkött när dem exempelvis använder tandtråd. De flesta lägger ingen större vikt vid det, men faktum är att det är det första tecknet på inflammation i tandköttet. Går inflammationen för långt kan den utvecklas till parodontit, mer känt som tandlossning. Med det senaste tillskottet i eltandborstserien ProtectiveClean vill Philips Sonicare sätta stopp för den utvecklingen.

Till skillnad ifrån andra eltandborstar har Philips Sonicare en liknande rörelse som hos manuell tandborstning, vilket gör att en övergång ifrån manuell tandborstning till Philips Sonicare känns mer lätt och naturlig.

Nor Hussein Gradin, tandläkare.

Inflammationer i tandköttet uppstår oftast mellan tänderna – där manuella tandborstar inte kommer åt. Medan klassiska eltandborstar använder cirkulerande rörelser och rengör tand för tand pressar ProtectiveClean sonicare-teknologi ned vattnet och tandkrämen mellan tänderna och in under tandköttskanten. De snabba, svepande rörelserna ger dig fler borströrelser på en minut än vad en manuell tandborste gör på en hel månad, samtidigt som den tar bort sju gånger mer plack.

-Till skillnad ifrån andra eltandborstar har Philips Sonicare en liknande rörelse som hos manuell tandborstning, vilket gör att en övergång ifrån manuell tandborstning till Philips Sonicare känns mer lätt och naturlig. Den följer ett betingat rörelsemönster som vi har lärt oss sedan vi var barn, menar tandläkare Nor Hussein Gradin.

 

För att försäkra sig om att munnen alltid hålls ren bör man även komplettera med mellanrumsrengöring som tex AirFloss eller tandtråd.

 

Funktioner som skyddar tandköttet.

Ett av de vanligaste misstagen vid manuell tandborstning är att man borstar för hårt och skadar sitt tandkött, utan att veta om det. Med sitt unika varningssystem ser ProtectiveClean till att ditt tandkött aldrig utsätts för ett för stort tryck. Skulle du börja borsta för hårt ger tandborsten genast ifrån sig ett pulserande ljud. Med funktioner som en timer som berättar för dig när du borstat tillräckligt länge och en automatisk påminnelse när det är dags att byta borsthuvud har det aldrig varit lättare att skapa en god munhälsa. Resultatet? 100 procent friskare tandkött och upp till 7 gånger mer plackbbortaggning för ett  renare, vitare leende.

 

Varför är det så viktigt att skydda tandköttet?

Av de bakterier som förekommer naturligt i vår saliv finns runt 750 olika bakteriearter som tillsammans skapar bakteriekolonier på våra tandytor. Vid bristande munhygien kan en del av dem orsaka hål i tänderna eller inflammationer i tandköttet. Ett blödande tandkött är därför inte bara ett tecken på en inflammation, såret innebär också att dessa bakterier får en öppen kanal in till blodomloppet så att inflammationen kan spridas vidare. Har man otur kan det leda till kroniska infektioner och ökar risken för såväl hjärtinfarkt och slaganfall.

 

- Bakterier som inte borstas bort från tandköttskanten utan får ligga kvar, gör att det uppstår en inflammation och den kan sprida sig ut i kroppen via blodbanorna. Vi har också sett att bakterier/inflammationen från munnen kan vara involverade i hjärinfarktprocessen, som också är en inflammation. Det är 5 gånger högre risk att de som har inflammationer i tandköttet och tandlossning drabbas av hjärt- och kärlsjukdom, berättar Birgitta Söder professor.

Men trots riskerna med en bristande munhygien känner bara 45 procent av svenskarna till kopplingarna mellan blödande tandkött och kroniska sjukdomar. Med ProtectiveClean vill Philips öka kunskapen och samtidigt fortsätta förbättra svenskarnas munhälsa.

 

Läs hela undersökningen här

Om Royal Philips

Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) är ett ledande företag inom hälsoteknik fokuserat på att förbättra människors hälsa och att möjliggöra bättre resultat över hela hälsokedjan från en hälsosam livsstil och förebyggande, till diagnos, behandling och vård i hemmet. Philips avancerade teknik i kombination med kliniska kompetens såväl som konsumentinsikter gör det möjligt att leverera integrerade helhetslösningar. Philips är ledande inom bilddiagnostik, bildstyrd behandling, patientmonitorering och hälsoinformatik, såväl som inom personlig hälsa och vård i hemmet. Philips, med huvudkontor i Holland, hade 2017 en försäljning på 17,8 miljarder euro inom sin hälsoteknikportfölj och cirka 74 000 anställda med försäljning och tjänster i mer än 100 länder. Nyheter från Philips återfinns på http://www.philips.se/press.

Les merMindre informasjon

Ämnen

Kontakter

Nicke Ersson

Oral Healthcare, Philips Nordic

Dela på sociala medier

Mediatillgångar

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.