1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  • Fördelar med Philips Shop

  • 30 dagars returgaranti

  • 2 års garanti

  • Fri frakt

  Fördelar med sonisk eltandborste

  7 fördelar med en
  sonisk eltandborste

  De flesta tandläkare rekommenderar uteslutande eltandborstar till sina patienter - varför? Fördelen med en eltandborste är att den rengör mer noggrant och kommer åt på djupet, både mellan tänderna och längs tandköttet. En eltandborste underlättar borstningen av tänderna längst bak i munnen och tar bort plack mer effektivt än vad en vanlig tandborste gör – dessutom krävs mindre ansträngning.

  En eltandborste förbättrar din borstningsrutin och ger en tydlig känsla av renhet. Vi har listat 7 fördelar med just soniska eltandborstar som alla bör känna till.

  1. En sonisk eltandborste gör det lättare att borsta med rätt teknik

   

  Trots att de flesta lär sig i tidig ålder hur man ska borsta tänderna är det faktiskt få som använder en korrekt borstteknik. Man borstar inte tillräckligt länge, man trycker för hårt och missar viktiga områden gång på gång. Om du till exempel använder en roterande eltandborste, ska du inte använda samma rörelsemönster som vid manuell tandborstning, utan borsta en tand i taget.

   

  Eftersom borsttekniken har stor betydelse för resultatet är det viktigt att borsta rätt. Till skillnad från en roterande eltandborste, har en sonisk eltandborste ett diamantformat borsthuvud och använder högfrekventa, svepande rörelser som pressar vattnet och tandkräm in mellan tänderna. För att underlätta borstningen och säkerställa att du kommer åt överallt, ska du använda i princip samma teknik som vid manuell tandborstning. Den enda skillnaden är att du ska vara lättare på handen och låta eltandborsten göra jobbet.

   

  2. Fler rörelser per minut än vad en manuell tandborste gör på en månad


  Den soniska tekniken kombinerar högfrekventa, svepande rörelser med pulsationer. Tillsammans utgör det 62 000 rörelser per minut, vilket är mer än vad din manuella gör på en hel månad. Den soniska tekniken pressar dessutom vatten och tandkräm in mellan tänderna och in under tandköttskanten där en manuell tandborste har svårt att nå. Eltandborsten rengör skonsamt och effektivt hela munnen, inte enbart tandytan.

  3. Timer hjälper dig hålla koll på hur länge du borstat 

   

  Tandläkare rekommenderar att dela upp munnen i områden för att försäkra sig om att alla tänder borstas lika noggrant. Tack vare en inbyggd timer, hjälper Philips soniska eltandborstar dig att borsta den rekommenderade tiden (två minuter, morgon och kväll!). Timern är uppdelad i fyra stycken 30-sekundersintervaller som vibrerar när det dags att byta sida, samt meddelar när du uppnått två minuter.

   

  4. Snygg design och praktiska funktioner 


  Förutom den patenterade, soniska tekniken har Philips eltandborstar flera framträdande funktioner - DiamondClean har till exempel upp till tre veckors batteritid och en kvalitativ design som gör få besvikna. Eltandborsten kan laddas direkt i ett glas med induktionsladdning eller i ett medföljande resefodral med USB-laddning. Denna modell har även fem olika borstlägen som gör att du kan anpassa tandborstningen efter det resultat du vill uppnå - från extra skonsam rengöring av tänder och tandkött till effektiv djuprengöring.

  5. Alla Sonicare-borsthuvuden är kompatibla med Philips eltandborstar


  Likt en manuell tandborste, är det viktigt att tidvis byta ut eltandborstens borsthuvud för att stråna ska bibehålla sin styvhet och effektivt kunna avlägsna plack. Vi rekommenderar att du byter borsthuvud var tredje månad. För att göra detta så enkelt som möjligt, är samtliga Sonicare-borsthuvuden kompatibla med alla Philips Sonicare-skaft. Det innebär att du kan välja borsthuvud efter rådande behov –  för plackborttagning, känsligt tandkött eller för fläckar och missfärgningar på tänderna. Gemensamt för alla borsthuvuden är att de tar vara på Sonicares unika teknik med högfrekventa rörelser och stor kontaktyta.

  6. Tar bort mer plack


  Plack är en bakteriebeläggning som byggs upp på tänderna på grund slarvig tandborstning, dålig borstteknik eller bristande skötsel av sin munhygien. Philips soniska teknik är utformad för att effektivt avlägsna plack på svåråtkomliga ställen såsom längs tandköttskanalen och mellan tänderna, vilket även förebygger inflammation i tandköttet. En sonisk eltandborste tar faktiskt bort upp till 10 gånger mer plack* än en manuell tandborste.

  7. Tar bort mer fläckar för vitare tänder


  Det vi upplever som fläckar och missfärgningar på tänderna är beläggningar som lägger sig ovanpå emaljen. Med en eltandborste kan du faktiskt putsa bort fläckar och få synbart vitare tänder. Genom att borsta tänderna (två gånger om dagen i två minuter) med en eltandborste från Philips Sonicare kan du minska missfärgningar och ta bort upp till 100% mer fläckar på bara tre dagar.**

   

  Nu har du lärt dig några av många fördelar med att använda en sonisk eltandborste. Vi hoppas kunna hjälpa dig ta steget till en bättre och friskare munhälsa!

   

  *vid använing av Sonicare DiamondCleans eltandborstar med Plaque Defense-tandborsthuvud jämfört med en manuell tandborste.

  **i White + -läge med ett Premium White-tandborsthuvud jämfört med en manuell tandborste med en ledande tandkräm för tandblekning.

  Relaterade produkter

  Philips Eltandborstar

  Läs mer om Philips Eltandborstar

  Relaterade artiklar