0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Bild av fyra soniska tandborstar som står uppradade.

  7 fördelar med en sonisk eltandborste

  Lästid: 4 Min

   

  De flesta tandläkare rekommenderar uteslutande eltandborstar till sina patienter – varför? Är eltandborste bättre än en manuell tandborste?

   

  Fördelen med en eldriven sonisk tandborste är att den rengör mer noggrant och kommer åt på djupet, både mellan tänderna och längs tandköttet. En smart tandborste underlättar även borstningen av tänderna längst bak i munnen och tar bort plack mer effektivt än vad en vanlig tandborste gör – samtidigt som det krävs mindre ansträngning från din sida.

   

  Med hjälp av en eltandborste, sonisk tandborste eller en smart tandborste kan du förbättra din borstningsrutin och få en ren och fräsch känsla i munnen. Här nedan har vi listat 7 fördelar med just soniska eltandborstar som alla bör känna till.

  1. En sonisk eltandborste gör det lättare att borsta med rätt teknik

   

  Trots att de flesta i tidig ålder lär sig hur man borstar tänderna med rätt teknik är det faktiskt få som borstar på korrekt sätt. Ett vanligt misstag är att man inte borstar tillräckligt länge, att man trycker för hårt eller gång på gång missar viktiga områden. Använder du exempelvis en roterande eltandborste ska du inte använda samma rörelsemönster som vid manuell tandborstning, utan borsta en tand i taget.

   

  Eftersom borsttekniken har stor betydelse för resultatet är det viktigt att borsta rätt oavsett om du använder en vanlig tandborste eller en eltandborste. Teknik och borstningsprocedur skiljer sig även mellan en roterande eltandborste och en sonisk eltandborste. Med en sonisk tandborste får du ett diamantformat borsthuvud som använder högfrekventa, svepande rörelser som pressar in vatten och tandkräm mellan tänderna. För att underlätta borstningen och säkerställa att du kommer åt överallt ska du i princip använda samma teknik som vid manuell tandborstning. Den enda skillnaden är att du ska vara lättare på handen och låta eltandborsten göra jobbet.

  2. Fler rörelser per minut än vad en manuell tandborste gör på en månad

   

  Är eltandborste bättre än en vanlig tandborste? En sonisk eltandborste är definitivt mer effektiv än en vanlig tandborste tack vare den soniska tekniken som kombinerar högfrekventa, svepande rörelser med ett pulserande rörelsemönster. Tillsammans utgör detta 62 000 rörelser per minut, vilket är mer än vad din manuella tandborste lyckas med på en hel månad. Den soniska tekniken pressar dessutom in vatten och tandkräm mellan tänderna och in under tandköttskanten där en manuell tandborste har svårt att nå. På så vis rengör en sonisk tandborste effektivt hela munnen, inte enbart tandytan.

  3. Timer som hjälper dig att hålla koll på hur länge du borstat

   

  För en effektiv tandborstning rekommenderar tandläkare att man delar upp munnen i olika områden för att försäkra sig om att alla tänder borstas lika noggrant. Tack vare en inbyggd timer hjälper Philips soniska eltandborstar dig att borsta den rekommenderade tiden (två minuter två gånger, morgon och kväll). Timern är uppdelad i fyra 30-sekundersintervaller som vibrerar när det dags att byta sida, samt meddelar när du har borstat i två minuter.

  4. Snygg design och praktiska funktioner

   

  Förutom den patenterade, soniska tekniken har Philips eltandborstar flera framträdande funktioner – DiamondClean har till exempel upp till tre veckors batteritid och en kvalitativ design som gör få besvikna. Den soniska eltandborsten kan laddas direkt i ett glas med induktionsladdning eller i ett medföljande resefodral med USB-laddning. Denna modell har även fem olika lägen som gör att du kan anpassa tandborstningen efter det resultat du vill uppnå – från extra skonsam rengöring av dina tänder och tandkött till en effektiv djuprengöring.

  5. Alla Sonicare-borsthuvuden är kompatibla med Philips eltandborstar


  Likt en manuell tandborste är det viktigt att tidvis byta ut eltandborstens borsthuvud för att stråna ska bibehålla sin styvhet och effektivt kunna avlägsna plack. Vi rekommenderar därför att du byter borsthuvud var tredje månad. För att göra det så enkelt som möjligt för dig är samtliga Sonicare-borsthuvuden kompatibla med alla Philips Sonicare-skaft. Det innebär att du kan välja borsthuvud efter rådande behov: för plackborttagning, känsligt tandkött eller för fläckar och missfärgningar på tänderna. Gemensamt för alla borsthuvuden är att de tar vara på Sonicares unika teknik med högfrekventa rörelser och stor kontaktyta.

  6. Tar bort mer plack

   

  Plack är en bakteriebeläggning som byggs upp på tänderna på grund slarvig tandborstning, dålig borstteknik eller bristande skötsel munhygienen. Philips soniska teknik är utformad för att effektivt avlägsna plack på svåråtkomliga ställen, såsom längs tandköttskanalen och mellan tänderna, vilket även förebygger inflammation i tandköttet. En sonisk eltandborste tar faktiskt bort upp till 10 gånger mer plack1 än en manuell tandborste.

  7. Tar bort mer fläckar för vitare tänder

   

  Det vi upplever som fläckar och missfärgningar på tänderna är beläggningar som lägger sig ovanpå emaljen. Med en eltandborste kan du faktiskt putsa bort fläckar och få synbart vitare tänder. Genom att borsta tänderna (två gånger om dagen i två minuter) med en eltandborste från Philips Sonicare kan du minska missfärgningar och ta bort upp till 100% mer fläckar på bara tre dagar.2

  Vi hoppas att denna artikel gjort det enklare för dig att välja mellan en elektrisk tandborste eller vanlig tandborste. Det finns många fördelar med att använda en sonisk eltandborste som hjälper dig att ta steget till en bättre och friskare munhälsa!

   

  1 Vid användning av Sonicare DiamondCleans eltandborstar med Plaque Defense-tandborsthuvud jämfört med en manuell tandborste.

  2 I White + -läge med ett Premium White-tandborsthuvud jämfört med en manuell tandborste med en ledande tandkräm för tandblekning.

  Vad du behöver

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.