0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  En man med skägg som trimmar sitt hår ovanför örat.

  Hårtrimmer för hår och huvud – hitta den bästa rakapparaten

  Lästid: 6 Min

  Om du någon gång vågat ta steget att raka huvudet vet du hur befriande det är – du får en lättskött, skön och enkel stil som du enkelt kan upprätthålla hemma. En rakad look är även perfekt när du vill lägga tid på annat än att fixa frisyren, om du tränar och duschar ofta eller om du har börjat tappa håret.

   

  Oavsett om du varit rakad länge eller om en kort frisyr är något nytt för dig kan det vara svårt att hitta den bästa rakapparaten för huvudet. Här nedan följer därför en guide med olika alternativ för dig som vill hitta en riktigt bra rakapparat för huvudet oavsett om du bara vill trimma håret eller raka huvudet med maskin.

  Hårtrimmer och rakapparat för huvudet

   

  En rakapparat till huvudet eller hårtrimmer är ett bra alternativ för dig som vill få ett snabbt och jämt resultat varje gång det är dags att klippa hår med trimmer. Philips hårtrimmers går till exempel hela vägen ner till 0,5 mm.

   

  Tänk bara på att Philips roterande rakapparater för skägg skiljer sig från våra hårtrimmers. Det kan vara frestande att använda sin rakapparat även på huvudet men detta är inget att rekommendera. Våra rakapparater är utformade för att följa ansiktets konturer och raka grövre skäggväxt, och kräver att du använder stora, roterande rörelser. Våra hårtrimmers är däremot anpassade för hår och huvud, och för att användas med raka, naturliga rörelser. Med andra ord kommer en hårtrimmer eller en rakapparat för hår vara lättare att använda och ge ett skonsammare och bättre resultat.

  Bästa rakapparaten för huvudet

   

  För att raka huvudet rekommenderar vi alltså inte att du använder en roterande rakapparat. Huvud och hår tar du dig i stället an bättre med en hårtrimmer (också kallat hårklippare) för att få ett snyggt och jämnt resultat utan att irritera huden. Låt oss titta närmre på Philips olika serier för att se skillnaderna från hårtrimmer till hårtrimmer.

  Vad du behöver

  Hårtrimmer 5000 serien

   

  5000 serien är en prisvärd hårtrimmer som även kan användas för att trimma skägget. Den har 24 längdinställningar (0,5-23 mm) med 1 mm precision som du kan låsa för att få ett jämt resultat. Batteritiden håller i upp till 75 minuter efter 8 timmars laddning, och en batteriindikator visar hur mycket batteri du har kvar. Bladen är självslipande och du slipper smörja in dem med olja. Denna serie använder DualCut-teknik, dubbelslipade blad med minskad friktion, helt i metall.

  Hårtrimmer 7000 serien

   

  7000 serien tillhör mellanklassen och har ett smart turboläge som automatiskt ökar hastigheten när du klipper tjockt hår, vilket gör att du får en jämnare klippning. Den har 60 längdinställningar (0,5-42) med 0,2 mm precision. Denna serie har dessutom en minnesfunktion som kommer ihåg din senast valda längdinställning (upp till 3 längder), med en kam som återgår till den senast använda inställningen när du sätter på hårtrimmern. Batteritiden är betydligt längre jämfört med 5000 serien – upp till 120 minuters användning efter endast en timmes laddning. Den har dessutom en LED-display som visar batterinivån.

   

  Även på denna modell kan du låsa längdinställningen och bladen är självslipande och underhållsfria. 7000 serien har dubbelslipade blad med minskad friktion, helt i rostfritt stål.

  Hårtrimmer 9000 serien – bäst!

   

  Vår bästa hårtrimmer för huvudet är serie 9000 som har en smart minnesfunktion som gör att den kommer ihåg vilka längdinställningar som är dina favoriter – det är bara att klicka på minnesknappen så sparas informationen! Du kan snabbt och smidigt raka ditt hår med samma längdinställning (upp till 9 längder) som du använde den senaste gången du rakade dig. Du kan spara 3 längdinställningar per kam och med tanke på att du kan välja mellan hela 400 olika längder kan minnesfunktionen vara en bra hjälpreda. Precis som 7000 serien kan välja mellan längderna 0,5-42 mm men istället trimma med 0,1 mm precision.

   

  Batteriet håller i upp till 120 minuter efter endast en timmes laddning, och du ser batteritiden på LED-displayen med touchscreen. Likt de övriga serierna är bladen självslipande och underhållsfria, men i materialet titan. Det ger en extra skarp och precis trimning och skär effektivt alla hårstrån i ett och samma drag. Den dubbelslipade trimsaxen är utformad för att trimma ditt hår snabbt vilket är perfekt när du har bråttom. Om du har glömt att spara din favoritinställning kan du alltid bläddra igenom alla 400 längder med den digitala displayens touchfunktion snabbt eller stegvis gå igenom längderna med 0.1 mm precision.

   

  Det kan vara svårt att hitta den bästa rakapparaten för huvudet med så många olika alternativ att välja mellan, men vi hoppas att vår guide gör det enklare för dig att hitta den hårtrimmer som bäst passar dig!

  Allt en man behöver

  Vad du än letar efter: trimning, styling, rakning... så erbjuder Philips rätt verktyg

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.