1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  • Fördelar med Philips Shop

  • 30 dagars returgaranti

  • 2 års garanti

  • Fri frakt

  Lumea IPL

  Philips Lumea IPL
  Skonsam och effektiv hårborttagning med långvarigt resultat  

  Upptäck Philips Lumea

  Bäst

  Lumea Prestige
  Konturföljande tillbehör medföljer.

  BRI953/00
  • 8,5 min behandlingstid*
  • Extra säkerhet med SmartSkin-sensor
  • 3 medföljande tillbehör
  • Sladdlös

  Bättre

  Lumea Advanced
  Inkluderar Satin Compact-penntrimmern.

  BRI923/00
  • 15 min behandlingstid*
  • Extra säkerhet med SmartSkin-sensor
  • Tillbehör för kropp, ansikte och bikini

  Bra

  Lumea Essential
  Liten och lättanvänd IPL-lösning.

  BRI863/00
  • 15 min behandlingstid*
  • Extra säkerhet med SmartSkin-sensor

    
  *Behandlingstid för underbenen

  Vilken hårborttagningsmetod passar dig bäst?

  Fråga chatboten!

  Ljusbaserad hårborttagning med bevisat långvarigt resultat

  Kliniska tester visar på att Lumea IPL reducerar hårväxten med 92 % mindre hår på bara tre behandlingar*.
  Philips har forskat och testat tekniken i IPL i över 14 år med bevisade resultat och är stolta att kunna erbjuda IPL-metoden för säker hårborttagning hemma.
  Med mer än 1,5 miljoner** användare världen över är Lumea den perfekta lösningen för att reducera hårväxt.

  Recensioner

  Recensioner kommer från Lumea Advanced SC1997/00

  Antal recensioner 290

  Slipp
  irriterad hud

  Över åtta av tio kvinnor i Norden använder rakning som primär hårborttagningsmetod. För de flesta av oss innebär det besvär som irriterad hud, inåtväxta hårstrån och stickig utväxt redan efter någon dag. Med Philips Lumea IPL slipper du bieffekterna av rakning, vaxning, eller hårborttagningsmedel och kan istället njuta av len och hårfri hud med långvarigt resultat.
  IPL (Intense Pulsed Light) är en ljuspulsbehandling som når djupt ner i hårsäcken och försätter hårsäcken i en vilofas. Ljusimpulserna absorberas av hårets melanin (färgpigment), och saktar in hårets återväxt, vilket gör att du efter en tids behandling får en silkeslen, mjuk hy i upp till åtta veckor. Ljuspulsteknologin som används i  Lumea IPL har utvecklats ur samma teknologi som används på professionella salonger.
  Lumea IPL extra säkerhet
  SmartSkin-sensor gör det enkelt att välja rätt nivå för just din hudton. SmartSkin-sensorn mäter dessutom av din hudton och ger anpassade råd för lämplig intensitetsnivå.

  Vem kan använda IPL?

   

   

  IPL (intensivt pulserande ljus) minskar återväxten av hår genom att ljusimpulser når hårsäcken. Ljusimpulserna absorberas av hårets melanin (färgpigmentet) så effektiviteten beror alltså på melaninhalten i håret. Blont, grått och vitt hår innehåller inte tillräckligt med melanin för att IPL ska kunna fungera. Rött hår innehåller en annan typ av melanin som inte svarar på IPL. Dessutom kräver IPL en låg melaninhalt i huden, så att inte huden attraherar ljuset. Mörka och mycket mörka hudtoner har större benägenhet att absorbera ljuset vilket kan bränna huden.

  Lämpliga hudtoner

  Hudtoner

  Lämpliga hårtoner

  Hårtoner

  Hårborttagning för hela kroppen


  Alla IPL-modeller i Lumea-serien går att använda på ansikte och kropp, men med Philips Advanced medföljer ett extra behandlingsfönster särskilt anpassar för ansiktet. Vår nyaste modell, Lumea Prestige, har dessutom konturföljande tillbehör anpassade för kroppens kurvor och konturer i armhåla, bikiniområdet samt haka och överläpp.

  hårborttagning ansikte
  IPL går att använda för hårborttagning i ansiktet, så länge du håller dig under kindbenen. Vissa modeller kommer med ett särskilt ansiktstillbehör som passar den känsliga hyn i ansiktet.
  hårborttagning armhåla
  IPL fungerar särskilt bra på de lite grövre hårstråna i armhålan. Lumea Prestige har även ett särskilt anpassat tillbehör som är konvext för att lättare komma åt i armhålan.
  hårborttagning bikinilinje
  Du kan behandla hela bikiniområdet, men ska aldrig använda Lumea på de inre blygdläpparna eller anus. Bikinitillbehöret som följer med Lumea Prestige är utformat för effektiv behandling av det lite kraftigare håret i bikiniområdet.
  hårborttagning ben

  IPL fungerar bra även för långvarig hårborttagning på resten av kroppen; ben, armar och mage. Lumea Prestige har även ett behandlingsfönster anpassat för kroppen med en lätt svängd yta som följer benens och armarnas lätt rundade konturer.

  IPL fungerar bra även för långvarig hårborttagning på resten av kroppen; ben, armar och mage. Lumea Prestige har även ett behandlingsfönster anpassat för kroppen med en lätt svängd yta som följer benens och armarnas lätt rundade konturer. 

  Vilket resultat kan jag förvänta mig?


  IPL (Intense Pulsed Light) reducerar hårväxten upp till 92 % redan efter 3 behandlingar*. För långvarigt resultat bör behandlingen upprepas var fjärde till var åttonde vecka. Det är viktigt att du upprepar behandlingen enligt anvisningarna för att du ska uppnå bra resultat.
  Resultat efter varje behandling
  Behandlingstabell


  * Gäller Lumea Prestige

  ** när du följer behandlingsschemat, mätt på benen, efter tredje behandlingen, individuella resultat kan variera

  Resultat efter varje behandling
  Behandlingstabell

   

  *Gäller Lumea Prestige

  ** när du följer behandlingsschemat, mätt på benen, efter tredje behandlingen, individuella resultat kan variera
   

  Så använder du Lumea IPL

   

  Lumea är en enkel och säker metod för långvarig hårborttagning. Behandla olika delar av kroppen skonsamt och effektivt. Det tar ca 15 minuter för att behandla hela kroppen.

  Så fungerar Philips Lumea IPL
  Lumea Prestige Emerald – Steg 1

  Steg 1

  Innan du börjar – ta bort håret på området du ska behandla genom att raka, vaxa eller epilera
  Lumea Prestige – Steg 2

  Steg 2

  Sätt på SmartSkin-sensorn. Sensorn rekommenderar den rätta intensitetsnivån för din hudton.
  Lumea Prestige – Steg 3

  Steg 3

  Sätt behandlingsfönstret tätt mot huden. Vänta till lampan börjar blinka och håll sedan ner knappen för att påbörja behandlingen.
  Lumea Prestige Emerald – Steg 4

  Steg 4

  Dra långsamt behandlingsfönstret längst huden samtidigt som du håller ner knappen. Undvik att behandla på samma område flera gånger.

  Ladda ner Philips Lumea IPL-appen

   

  Med IPL-appen kan du skapa ett personligt behandlingsschema för olika delar av kroppen med personliga påminnelser och tips på hur du använder Lumea. Appen är självklart helt kostnadsfri!  

  När ska du inte använda Lumea?

   

  • Om du har solat, vänta minst 2 dagar innan du använder Lumea IPL
  • Anpassa alltid ljusintensiteten till en lägre inställning om du fått mörkare hud
  • Använd inte Lumea IPL om du är gravid eller ammar
  • Använd inte i närheten av piercingar, tatueringar, injektionsställen (t.ex. om du tar medicin för diabetes), pacemakers eller implantat.
  • Om du har medicinska tillstånd som hudcancer, epilepsi, kärlsjukdomar, immunsuppressiva sjukdomar, skadad hud eller har hudallergier för ljus.
  Lumea Prestige

  Köp Lumea Prestige

  För kropp, ansikte och armhåla/bikinilinje

   
  • Bevisat långvarig hårborttagning
  • Konturföljande tillbehör för ansikte och bikini
  • Extra säkerhet med SmartSkin-sensor
  • Lämplig på ljus till mellanbrun hudton
  • Philips Nöjdhetsgaranti - Prova i 120 dagar - Läs mer
  Philips Shop pris
  Rekommenderat pris: 5 999,00 kr

  Vanliga frågor om IPL


  Undrar du vad det är för skillnad på laser och IPL, mellan salongsbehandling och produkter för hemmabruk, eller kanske var på kroppen du kan använda Philips Lumea? Läs mer i artiklarna nedan.

  fragor och svar

  Philips Lumea IPL - Frågor och svar

  Vad är effekterna med IPL-användning ur ett långsiktigt perspektiv? Är det säkert?

  Professionella IPL-behandlingar har redan funnits i 25 år och inga undersökningar har indikerat uppkomst av hudcancer eller fertilitetsproblem och det har inte rapporterats några allvarliga bieffekter eller skador från långvarig IPL-användning. Philips Lumea IPL-teknologi kommer från samma teknologi som används på professionella salonger. Vi har anpassat teknologin för att den ska kunna användas på ett säkert och effektivt sätt hemma. Philips Lumea har utvecklats i samarbete med ledande dermatologer och har testats på över 2 000 kvinnor. Den uppfyller alla säkerhetsföreskrifter för IPL-lösningar för hemmabruk. Som med alla hudprodukter är det viktigt att använda produkten enligt användarmanualen.

  Lumeas säkerhetssystem säkerställer att ljuspulserna bara kan starta om din IPL har full kontakt med huden. Det inbyggda UV-filtret ser till att ljuset bara påverkar håret och inte huden. Om din hud är för mörk förhindrar hudtonssensorn dessutom din IPL från att starta ljuspulserna. Vi rekommenderar att Lumea används i ett välbelyst rum, på detta sätt upplever man ljusimpulserna mindre starka. Bieffekter och komplikationer är mycket osannolika om du använder Lumea enligt instruktionerna och försiktighetsåtgärderna i användarmanualen.  

  Är det säkert att använda Lumea i ansiktet?
  Huden i ansiktet är känsligare och utsätts för sol mer regelbundet. De flesta Lumea-modellerna (SC1996, SC1997, SC1999, SC2006, SC2007, SC2008, SC2009) har en ett särskilt ansiktstillbehör med ett UV-filter som förhindrar skador på huden. Kontrollera din hudtyp för att välja rätt inställning som säkerställer effektiv men skonsam behandling för ditt ansikte. Eftersom området kring ögonen är särskilt känsligt rekommenderar vi att Lumea bara används nedan kindbenen för att undvika risken för ögonskador. Stå gärna framför en spegel om du ska behandla kinder, överläpp och haka. På så vis är det lättare att kontrollera behandlingen. (Observera: Lumea Advanced SC1991, SC1992, SC1993, SC1995 ska inte användas i ansiktet).
  Är det blinkande ljuset från Lumea säkert för mina ögon?
  Philips Lumea har utvecklats med säkerhet i fokus och den skadar inte dina ögon. Säkerhetssystemet förhindrar ljuset från att blinka när apparaten inte har full kontakt med huden. Se till att få god kontakt med huden för att undvika att ljuset sprider sig och använd aldrig Lumea på området runt ögonen eller på ögonbrynen. Du behöver inte ha skyddsglasögon när du använder apparaten. Ett tips är att använda Lumea i ett välbelyst rum så att du blir mindre bländad av ljuset från apparaten. 
  Kan jag använda Lumea till en fullständig hårborttagning för bikiniområdet (som en brasiliansk hårborttagning)
  Lumea är tillräckligt säker och skonsam för att behandla hela bikiniområdet, så om du vill ha en ”brasiliansk hårborttagning, bara en remsa av hår eller inget hår alls, är det bara att sätta igång. Du ska dock aldrig använda Lumea på de inre blygdläpparna, vaginan eller anus. För att förhindra obehag rekommenderar vi att du använder en lägre inställning för mörkare och pigmenterade områden. För känsliga områden i blygdområdet kan du använda en lägre inställning utifrån bekvämlighetsnivå. Anledningen till att du ska ha lägre inställning är att dessa områden är känsligare för IPL/känns mindre behagligt om du använder IPL. Men som sagt - använd aldrig Lumea på de inre blygdläpparna, vaginan eller anus. 
  Kan jag använda Lumea om jag är gravid eller ammar?
  Nej. Philips Lumea har aldrig testats på gravida eller ammande kvinnor och därför rekommenderar vi att inte att man använder Lumea i dessa fall. Philips samarbetade med ledande dermatologer för att utveckla Lumea och de har rekommenderat att man inte använder Lumea eller någon annan ljusbaserad hårborttagningsmetod under graviditet eller om man ammar för att undvika eventuella bieffekter. 
  Kan jag använda Philips Lumea på födelsemärken eller fräknar?
  Nej, använd inte Philips Lumea direkt på eller nära stora födelsemärken eller fräknar. Om det finns ett födelsemärke i det område som du vill behandla får du försöka lysa runt det, eftersom ljusenergin kommer att absorberas av pigmentet i födelsemärket. Att behandla födelsemärken eller fräknar direkt kan orsaka obehag eller till och med en brännskada. 
  Har IPL någon negativ påverkan på min hälsa eller fertilitet?
  Nej, varken IPL eller professionell laserbehandling har någon negativ påverkan på hälsan eller fertiliteten. Professionella IPL-behandlingar har funnits i 25 år och undersökningar har inte visat på uppkomst av hudcancer eller fertilitetsproblem
  Kan Lumea användas på sommaren?
  Ja. Philips Lumea kan användas året om, även på sommaren. Det finns dock försiktighetsåtgärder som bör vidtas före och efter solning. Med att sola menar vi solbada, det är dock ok att få lite sol på sig när man är utomhus.
  Solning före användning av Philips Lumea:

  * Vänta minst 48 timmar efter solning innan du använder Philips Lumea.

  * Använd inte Philips Lumea om du har bränt dig i solen eller så länge som du har en helt ”ny” solbränna.

  * Tänk på att all typ av solning gör huden mörkare, så kolla regelbundet hudtonsmatrisen innan användning.

  Solning efter användning av Philips Lumea:

  * Din hud kommer att vara mer känslig direkt efter behandlingen.

  * Vänta minst 24 timmar eller tills all rodnad är borta innan du utsätter behandlade områden för sol.

  * Täck behandlade områden när du går ut i solen eller använd en solskyddsprodukt (*50 SPF) 48 timmar efter behandlingen.

  Gör Lumea-behandlingen ont?

  Philips Lumea har gjort omfattande kliniska studier om Lumea IPL. I undersökningen har inga kvinnor angett upplevelsen som smärtsam, när rätt inställningar användes enligt hudton och hårfärg. I testerna har vissa kvinnor beskrivit känslan som varm, stickande eller kliande, men i de flesta fall gick den över inom några få minuter upp till en timma. För att vänja sig vid Philips Lumea rekommenderar vi att du gör ett test vid det område som du vill behandla, och prövar en ljusimpuls med den lägst rekommenderade ljusinställningen. När du är bekväm med detta kan du öka ljusinställningen, steg för steg om nödvändigt. Kom ihåg att det aldrig ska vara smärtsamt.

   

  Smärta kan ibland upplevas under eller efter behandling:

  * om du har använt Lumea på orakad hud

  * om du använder Lumea med en ljusintensitet som är för hög för din hudton

  * om du ljusbehandlar på samma område flera gånger

  * om du använder Lumea på öppna sår, inflammationer, infektioner, tatueringar, brännskador etc.

  Finns det några bieffekter som kan uppstå under eller efter behandling?

  Om du använder Lumea enligt instruktionerna ska inga allvarliga bieffekter uppkomma.

  Dessa mindre hudreaktioner kan dock uppstå:

   

  Rodnad
  Uppkomst av lätt till måttlig rodnad direkt efter behandlingen är både ofarligt och normalt och försvinner snabbt.

   

  Värme
  Du kan känna en varm, kliande och brännande eller kittlande känsla under behandlingen. Detta är också normalt och du kommer att märka att känslan försvinner direkt efter behandlingen.

  Läs användarmanualen, särskilt listan över kontraindikationer (tillstånd där du ska undvika att använda IPL) noggrant och följ alltid instruktionerna.

   

  Om någon annan bieffekt skulle uppkomma bör du kontakta en läkare.

  Använd aldrig IPL om du har någon av följande sjukdomar:


  · Om du har en hudsjukdom som till exempel aktiv hudcancer, om du har haft hudcancer eller annan lokal cancer på de områden som ska behandlas.

   

  · Om du har eller har haft någon kärlåkomma, som till exempel åderbråck eller kapillärutvidgning i de områden som ska behandlas.

  · Om din hud är känslig mot ljus och tenderar att utveckla utslag eller allergiska reaktioner.

  · Om du har några infektioner, eksem, brännskador, inflammerade hårsäckar, öppna sår, skrubbsår, herpes simplex, skador eller hematom i områdena som ska behandlas.

  · Om du har diabetes, lupus erythematosus, porfyri eller kongestiv hjärtsjukdom.

  Använd aldrig Lumea IPL på följande områden:

  På vårtor, tatueringar eller permanent makeup. Detta kan orsaka brännskador och förändrad hudfärg.

   

  OBS! Listan är inte helt uttömmande, vi har försökt vara så utförliga som möjligt men det kan finnas tillstånd vi inte listat där IPL inte är lämpligt. Om du är osäker på om du kan använda apparaten rekommenderar vi att du rådfrågar en läkare.

  Varför kan inte IPL användas på mörk hud?

  IPL (intensivt pulserande ljus) minskar återväxten av hår genom att ljusimpulser når hårsäcken under huden. Ljusimpulserna absorberas av hårets melanin (färgpigment). Effektiviteten beror alltså på melaninhalten i håret. (Blont, grått och vitt hår innehåller inte tillräckligt med melanin för att IPL ska kunna fungera. Rött hår innehåller en annan typ av melanin som inte svarar på IPL.)

  Dessutom kräver IPL en låg melaninhalt i huden, så att inte huden attraherar ljuset. Mörka och mycket mörka hudtoner har större benägenhet att absorbera ljuset. Detta kan leda till skador som till exempel brännskador, blåsor eller missfärgningar. Du kan fastställa din hudton i tabellen för hudton/hårfärg i användarmanualen och online. (Observera: Lumea-modellerna SC2004, SC2005, SC2006, SC2007, SC2008, SC2009 lämpar sig för något mörkare hudtoner, men inga Lumea-modeller lämpar sig för mycket mörka hudtoner.)

  Philips Lumea-modellerna BRI860, BRI861, BRI862, BRI863, BRI864, SC1981-SC1985, SC1996, SC1997, SC1999 har en hudtonssensor som säkerställer att impulserna bara kan starta om hudtonen är lämplig.

  Jämför Lumea

  BRI953/00

  Lumea Prestige

  BRI953/00

  Philips Shop pris
  5 999,00 kr*
  Vår bästa IPL med konturföljande tillbehör för ansikte, bikini & armhåla samt kropp
  BRI923/00

  Lumea Advanced

  BRI923/00

  Philips Shop pris
  4 599,00 kr*
  Inkluderar Satin Compact-penntrimmern
  BRI863/00

  Lumea Essential

  BRI863/00

  Philips Shop pris
  3 239,00 kr*
  Kompakt helkroppslösning
  BRI861/00

  Lumea Essential

  BRI861/00

  Philips Shop pris
  2 699,00 kr*
  Kompakt helkroppslösning

  Specifikationer

  • Med och utan sladd
  • SmartSkin-sensor
  • Med sladd
  • SmartSkin-sensor
  • Med sladd
  • SmartSkin-sensor
  • Med sladd
  • SmartSkin-sensor

  Passar för dessa hudtoner

  • Ljus till mellanbrun
  • Ljus till mellanbrun
  • Ljus till ljusbrun
  • Ljus till ljusbrun

  Behandlingstid för båda underbenen

  • 8,5 min
  • 15 min
  • 10 min
  • 16 min

  Säkerhet

  • Hudtonssensor för extra säkerhet
  • Säkerhetssystem
  • Integrerat UV-filter
  • Hudtonssensor för extra säkerhet
  • Säkerhetssystem
  • Integrerat UV-filter
  • Hudtonssensor för extra säkerhet
  • Säkerhetssystem
  • Integrerat UV-filter
  • Hudtonssensor för extra säkerhet
  • Säkerhetssystem
  • Integrerat UV-filter

  Behandlingsfönster

  • 3
  • 3
  • 1
  • 1

  Anpassade tillbehör

  • Konturföljande tillbehör
  • Kropp
  • Ansikte
  • Bikini & armhålor
  • Kropp
  • Ansikte
  • Bikini & armhålor
  • Nej
  • Nej

  Inställningar

  • 5 intensitetsnivåer
  • Slide & Flash-läge
  • 5 intensitetsnivåer
  • Slide & Flash-läge
  • 5 intensitetsnivåer
  • Slide & Flash-läge
  • 5 intensitetsnivåer
  • Slide & Flash-läge
  * Rekommenderat pris

  *med Philips Lumea Prestige använt enligt behandlingsschemat på ben. Individuella resultat kan variera något.

  **Market leader research institute, retail value MAT Aug ’16, per IPL category.