0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Den enkla guiden till bättre andedräkt

  Dålig andedräkt är ett problem som de flesta drabbats av någon gång och kan uppstå på grund av dålig tandhygien eller av maten vi äter. En vanlig missuppfattning är att dålig andedräkt kommer från magen, men faktum är att dålig andedräkt oftast är ett resultat av dålig munhygien. Här kommer vår guide till hur du bäst förebygger besvären och blir av med dålig andedräkt.  

  Vad orsakar dålig andedräkt?

   

  Den vanligaste orsaken till dålig andedräkt är bakteriebeläggningar kring tänderna eller på tungan. Det anses inte vara ett medicinskt allvarligt tillstånd i sig men kan vara pinsamt, jobbigt och ett tecken på allvarligare problem. Om du har långvariga besvär med dålig andedräkt kan det vara halitos. 

  Oavsett om du tror att du har halitos (långvariga besvär), eller om du upplever dålig andedräkt under kortare perioder kan du kan få hjälp med dina problem hos tandläkaren eller tandhygienisten.

  Hur påverkar maten jag äter min andedräkt?

  Naturlig blekning fungerar

   

     

  Det är sällan som maten du äter ger upphov till större besvär med dålig andedräkt men vissa ingredienser såsom vitlök, starka ostar och kryddig mat kan påverka andedräkten långt efter att du ätit. 

  Alkohol, kaffe samt receptbelagd medicin kan orsaka muntorrhet vilket också kan vara en bidragande faktor till dålig andedräkt. Bakterier frodas gärna om du är torr i munnen, det gör att saliven blir mer trögflytande och förlorar sin renande och skyddande effekt. 

  En annan orsak till dålig andedräkt kan också vara rökning, som lämnar otrevliga cancerogena partiklar i halsen och munnen.

  Grundläggande åtgärder för en bättre andedräkt

   

  Det bästa sätter för att bli av med dålig andedräkt är att gå direkt till källan och behandla bakterierna som lever i munnen, särskilt på tungan och tänderna. En effektiv rutin för munhygien är det enda sättet du kan hålla borta de illaluktande bakterierna permanent. Här följer några viktiga steg: 

   

  1. Borsta tänderna 2 minuter, morgon och kväll. Se till att du även kommer åt tänderna längst bak i munnen.
  2. Göra rent tungan

  3. Skölja munnen (med flour!)

  4. Använd mellanrumsrengörare (tandtråd eller Airfloss) för att göra rent mellan tänderna.

     

  Bekämpa dålig andedräkt med en sonisk eltandborste 

   

  En komplett rutin för din munhygien är det bästa vapnet mot dålig andedräkt. Philips eltandborstar använder sig av sonisk teknik som effektivt rengör mellan tänderna och lättare kommer åt längst bak i munnen. Med sina 62 000 borströrelser per minut, pressar den soniska tekniken vatten och tandkräm in mellan tänderna och skapar mikrobubblor som bryter upp plack, tar bort missfärgningar och rengör på djupet. Philips eltandborstar tar på så sätt bort upp till 10x mer plack än en manuell tandborste.1

   

  Det är inte konstigt att många upplever en fräschare och renare känsla efter att ha borstat med en eltandborste. De snabba, svepande rörelserna från en sonisk eltandborste ger fler borströrelser på en minut än vad en manuell tandborste gör på en hel månad.

   

  Philips soniska eltandborstar meddelar när det är dags att byta sida och när du sammanlagt borstat i två minuter. De säger även till om du trycker för hårt och när borsthuvudet börjar bli gammalt och behöver bytas ut. Alla dessa egenskaper hjälper dig förbättra din munhygien och skapa friskare tänder och tandkött.

   

  Nu har du fått verktygen för att skapa en bättre borstningsrutin, förebygga besvär med dålig andedräkt och förbättra din munhälsa i stort. Här kan du läsa mer om våra Sonicare eltandborstar och hitta den modell som passar dig bäst – från plånboksvänliga ProtectiveClean till lyxiga DiamondClean.

   

  *Vid användning av Sonicare DiamondCleans eltandborstar med Plaque Defense-tandborsthuvud jämfört med en manuell tandborste.

  image:read_more_diamondclean

  Philips
  Eltandborstar

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.