1
Dålig andedräkt

Den enkla guiden till bättre andedräkt 

Vad orsakar dålig andedräkt?

 

Dålig andedräkt är ett problem som de flesta lider av någon gång och kan uppstå från dålig tandhygien eller den mat du äter. Du kan också ha långvarigt dålig andedräkt och det kallas halitos. En vanlig missuppfattning är att dålig andedräkt kommer från magen, men faktum är att för ca 90 % av alla som har dålig andedräkt kommer orsaken från munnen. Den vanligaste orsaken till dålig andedräkt är bakteriebeläggningar kring tänderna eller på tungan. Det anses inte vara ett medicinskt allvarligt tillstånd i sig, men kan vara pinsamt och ett tecken på mer allvarliga underliggande problem.

Hur ser dina matvanor ut?

Naturlig blekning fungerar

 

   

Bakterierna som orsakar dålig andedräkt lever på kolydraterna i maten du äter, och när bakteriepopulationen växer producerar de illaluktande gaser – det är det som luktar när du har dålig andedräkt. Alkohol, kaffe samt receptbelagd medicin kan orsaka muntorrhet som också kan leda till dålig andedräkt, och det beror på att bakterierna gärna frodas om salivproduktionen är dålig. En annan orsak till dålig andedräkt är också rökning, som lämnar otrevliga cancerogena partiklar i halsen och munnen.

Hur får du bättre andedräkt?

 

Om du vill eliminera dålig andedräkt ska du gå direkt till källan och behandla bakterierna som lever i munnen, särskilt på tungan och tänderna. En effektiv rutin för munhygien är det enda sättet du kan hålla borta de illaluktande bakterierna permanent. Detta betyder att borsta tänderna, göra rent tungan, skölja munnen och använda tandtråd är väldigt centralt i huruvida din andedräkt kommer att lukta.

Vad kan Philips Sonicare göra för en bättre andedräkt?

 

En komplett rutin för munhygien är det bästa vapnet mot dålig andedräkt och med Sonicares olika modeller av borsthuvuden, inklusive en speciell tungrengörare får du en djupgående rengöring av hela munnen. Lika viktigt som det är att borsta tänderna är det att göra rent mellan dem och med AirFloss Ultra får du en grundlig rengöring av hela munnen. Med sin unika teknologi pressar AirFloss Ultra mikrodroppar av luft och vatten eller munskölj mellan tänderna som ett mer modernt och effektivt alternativ till tandtråd.

Upptäck eltandborstar från Philips Sonicare

Relaterade produkter

 • Sonicare AirFloss Ultra – Rent mellan tänderna på 60 sek

  Sonicare AirFloss Ultra – Rent mellan tänderna på 60 sek

  Visa produkt
 • Sonicare FlexCare Platinum Connected Eltandborste med app

  Sonicare FlexCare Platinum Connected Eltandborste med app

  Visa produkt
 • Sonicare DiamondClean Smart Sonisk eltandborste med app

  Sonicare DiamondClean Smart Sonisk eltandborste med app

  Visa produkt

Relaterade artiklar