• Fördelar med Philips Shop

 • 30 dagars returgaranti

 • 2 års garanti

 • Gratis frakt från 850 SEK

1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Ont i tandköttet

  Ont i tandköttet 

  Har du ont i ditt tandkött?

   

  Om tandköttet gör ont när du borstar dina tänder, eller blöder när du använder tandtråd kan det vara ett tecken på tandköttsinflammation. I ett tidigt skede är detta ett relativt lättbehandlat problem. Däremot är det viktigt att upptäcka det i tid eftersom det kan påverka inflammations- reaktioner i hela kroppen.

  Hur vet jag om mitt tandkött är infekterat?

   

  Ett friskt tandkött kännetecknas av en rosa färg så om ditt tandkött har en mörkrosa eller röd färg, om det blöder vid tandborstning eller om det gör ont vid beröring, kan det vara ett tecken på tidigt stadie av tandköttsinflammation. Gingivit - det vetenskapliga namnet - är en samling bakterier, även kallat beläggning eller plack, som uppstår på grund av dålig munhygien. Om bakterierna inte behandlas kan de stelna och tillslut bli till tandsten som du behöver professionell hjälp för att ta bort.

  Varför är tandköttsinflammation skadligt?

   

  En obehandlad tandköttsinflammation kan orsaka permanent skada på munnnen samt käken och så småningom leda till tandlossning. Kopplingen mellan munhälsa och hjärt-kärksjukdom samt diabetes finns konstaretat via forskning, men även kopplingen till vissa cancersjukdomar och lunginflammation finns.

  Vad kan jag göra åt blödande tandkött?
  Vad är parodontit?
  Vad är parodontit?

   

  Ett infekterat tandkött går att, i ett tidigt skede behandla med hjälp av ordentlig och regelbunden rengöring både på tandytan, mellan tänderna och vid tandköttskanten. Om du rengör noggrant bör inflammationen ha läkt ut inom några veckor. Om den inte gör det bör du kontakta din tandläkare för vidare rådgivning.

  Vad kan Philips Sonicare göra?

   

  På grund av den soniska teknologin och borsthuvudets högfrekventa rörelse är det lättare att komma åt mellan tänderna samt in under tandköttsfickan än med en manuell tandborste. Allt för att du ska hålla dina tänder rena  så att du slipper ett tandkött som gör ont och blir inflammerat.  

  Upptäck eltandborstar från Philips Sonicare

  Philips eltandborstar

  Relaterade produkter

  Relaterade artiklar