0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Svullet och kliande tandkött 

  Känns ditt tandkött svullet och kliar?

   

  Hela 44 % av Sveriges befolkning lider av tandköttsproblem, så du är långt ifrån ensam. Symptomen kan till en början vara väldigt diffusa och yttra sig i form av en svullnad eller en kliande känsla. Vid en mildare tandköttsinflammation kan tandköttet göra ont men också börja blöda när du borstar tänderna eller använder tandtråd.

  Varför är det viktigt att behandla?

   

  Bakterier som finns i munnen frodas i saliven, maten du äter, och växer på samt emellan tänderna om du inte borstar dem ordentligt. Om du inte gör rent munnen noggrant finns en risk för parodontit - det vetenskapliga namnet för tandlossning. Det är en bakterieinfektion som startar när plack blir kvar för länge på tänderna vilket orsakar inflammation i och omkring tandköttet.

  Vilka sympton ska jag hålla koll på?

   

  Ett friskt tandkött har en rosa färg så håll ett extra öga på om ditt tandkött har en mörkrosa eller röd färg, om det blöder när du bortar tänderna eller använder tandtråd, då är det förmodligen en mild tandköttsinflammation. Vid allvarligare fall, och om den milda inflammationen inte behandlas kan tandlossning inträffa.

  Hur ska jag behandla?

   

  Oftast går det att behandla ett svullet och kliande tandkött hemma med hjälp av din egen munvårdsrutin. Med en noggran och ordentlig rengöring av munnen två gånger om dagen går det oftast att avlägsna all plack och bakterier som kan orsaka inflammation. Om inflammationen är kvar efter att du förbättrat din munvårdsrutin i några veckor, ta kontakt med din tandläkare för vidare rådgivning. Vid allvarliga fall krävs eventuellt ett kirurgiskt ingrepp, men det bästa sättet att behandla en tandköttsinflammation är att aldrig få det. Borsta tänderna noggrant och använd tandtråd en gång om dagen, Philips Sonicare en utmärkt början för en bra munhälsa.

  Upptäck eltandborstar från Philips Sonicare

  Philips eltandborstar

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.