Viktig information om säkerhetsmeddelandet angående vissa Philips Respironics sömn- och andningsapparater Läs mer
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder
Viktig information om säkerhetsmeddelandet angående vissa Philips Respironics sömn- och andningsapparater Läs mer
1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Vad orsakar dålig andedräkt?


  Dålig andedräkt är ett problem som de flesta lider av någon gång. Det vetenskapliga namnet är halitos, och det kan uppstå från dålig tandhygien eller den mat du äter. En vanlig missuppfattning är att dålig andedräkt kommer från magen, men för i ca 90 % av alla som har dålig andedräkt kommer det faktiskt från munnen. Den vanligaste orsaken till dålig andedräkt är att man har bakteriebeläggningar kring tänderna eller på tungan. Det anses inte vara ett medicinskt allvarligt tillstånd i sig, men kan vara pinsamt och ett tecken på mer allvarliga underliggande problem.

      

  Det du äter har stor betydelse

     

  Dålig andedräkt orsakas ofta av bakterier som lever i munnen. Bakterierna lever på kolhydraterna i maten du äter, och när bakteriepopulationen växer producerar de illaluktande gaser – det är det som luktar när du har dålig andedräkt. En torr mun är en annan orsak till dålig andedräkt. Alkohol, kaffe och receptbelagd medicin kan orsaka muntorrhet, vilket är en gynnsam omgivning för bakterier att växa i. En annan orsak är rökning, som lämnar otrevliga cancerogena partiklar i halsen och munnen.

  Hur din munvårdsrutin kan hjälpa


  Att ta en minttablett kanske verkar som om du ”behandlar” dålig andedräkt, men det döljer bara den dåliga andedräkten en kort stund. Om du vill eliminera dålig andedräkt ska du gå direkt till källan, bakterierna som lever i munnen, särskilt på tungan och tänderna. En effektiv rutin för munhygien är det enda sättet du kan hålla borta de illaluktande bakterierna. Detta betyder att borsta tänderna, göra rent tungan, skölja munnen och använda tandtråd.

  Vinn över dålig andedräkt


  Alla har dålig andedräkt ibland. Oavsett om det är dålig andedräkt på morgonen eller ett mer bestående problem är det en pinsam åkomma och inte särskilt trevligt för personerna i din omgivning. En komplett rutin för munhygien är det bästa vapnet mot dålig andedräkt.

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.