1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Så förebygger du hål i tänderna

  Om du någonsin har haft hål i tanden känner du till vilket obehag det kan skapa och hur det kan påverka mer i ditt liv än den onda tandvärken. Många som har hål i tanden kan få svårt att sova, äta och till och med även känna sig allmänt irriterade på grund av smärtan. Som tur är finns det många saker du kan göra för att ta hand om din munhygienen och förebygga hål i tänderna.

  1. Borsta tänderna

   

  Den grundläggande förutsättningen för god munhälsa är att borsta dina tänder. Borsta gärna med en eltandborste, eltandborsten gör det lättare att komma åt på svåra ställen i munnen vilket innebär att du inte riskerar att missa något område. Borsta både på baksidan, framsidan och på tuggytan av tänderna i 2 minuter morgon och kväll. Genom att välja en eltandborste med sonisk teknologi får du en grundlig rengöring tack vare inbyggt timer och svepande rörelser som pressar in vatten och tandkräm mellan tänderna och längs tandköttet.

  2. Rengör mellan tänderna


  Genom att rengöra även mellan tänderna med tandtråd eller en mellanrumsrengörare förebygger du också hål i tänderna. Faktum är att 20-40 % av tandytan är just mellan tänderna, vilket gör det extra viktigt att komma ihåg att göra rent även där. Många tycker att det är tidskrävande och krångligt att använda tandtråd och om du känner igen dig i det så testa i stället Airfloss. Airfloss pressar mikrodroppar av vatten och luft med högt tryck mellan tänderna vilket rengör och tar bort plack mycket effektivt.

  3. Regelbundna besök hos tandläkaren


  Din tandläkare och/eller tandhygienist kan se om du riskerar att få hål i tänderna redan innan skadan är skedd. De kan då komma med råd på hur du bör rengöra och äta för att hjälpa dig förebygga hålet innan det blir inflammerat och kräver lagningar.

  4. Håll dig borta från socker


  Ett frekvent intag av socker kan öka risken för hål i tänderna, speciellt om du redan kämpar med att förbättra din munhygien. Godis, läsk och andra sötsaker är kända för att innehålla mycket socker, men tänk på att även andra livsmedel så som kräm, ketchup eller yoghurt också kan innehålla stora mängder socker.

  Relaterade produkter

  image:read_more_diamondclean

  Philips
  Eltandborstar

  Relaterade artiklar

  • Varför får man tandvärk? Allt om ont i tänderna

   Varför får man tandvärk? Allt om ont i tänderna

  • Missfärgade tänder - Så får du bort fläckar på tänderna

   Missfärgade tänder - Så får du bort fläckar på tänderna

  • Vad är tandsten & så förebygger du det

   Vad är tandsten & så förebygger du det

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.