1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Undvik missfärgningar och fläckar på tänderna med några enkla knep

  Missfärgningar på tänderna är ett vanligt problem, och kan exempelvis orsakas av mat eller tobaksvanor. Rödvin, kaffe, tobak och läsk är vanliga bovar, men det kan också vara så att du helt enkelt har dragit en genetisk nitlott och har en benägenhet för just missfärgningar. Det finns en mängd olika lösningar för att ta bort fläckar på tänderna.

  Nedan ser du Philips Sonicares bästa råd på hur du kan behandla missfärgade tänder!

  1. Borsta tänderna innan du dricker vin

   

  Rött vin är en av bovarna för fläckar på tänderna. Rödvin sätter sig på de beläggningar som bildas på tänderna allt eftersom du äter och dricker, så ett tips är att borsta tänderna ungefär en timme före du vet med dig att du ska dricka vin. Motstå dock frestelsen att borsta tänderna direkt efteråt. Det är inte bra för tänderna att borsta mitt under en så kallad pågående syraattack. Vänta därför någon timme innan du börjar borsta.

   

  2. Investera i en bra eltandborste


  Tandläkarförbundet rekommenderar användning av eltandborste över manuell tandborste. En eltandborste tar bort mer bakteriebeläggningar och plack än en vanlig manuell tandborste, och ger alltså en bättre rengöring. Dessutom finns det borsthuvuden som är specialiserade på att ta bort missfärgningar. Dessa polerar bort missfärgningar och ger synbart vitare tänder. Det är viktigt att byta tandborsthuvud regelbundet för att uppnå optimal effekt.

  3. Blek tänderna hos tandvårdsspecialist eller hemma

   

  Det finns en mängd olika tandblekningsmetoder för dig som vill bleka bort missfärgningarna. Hör av dig till din tandläkare för att få koll på de metoder som finns på klinik. Philips Zoom är en tandblekningslösning som både används på tandvårdskliniker, och även finns som hemmabehandling.

   

  4. Borsta tänderna ordentligt


  Det mest självklara tipset kommer sist. Bra och regelbunden tandborstning är A och O för god munhygien. Lika viktigt som att borsta tänderna är det att rengöra ordentligt mellan dem, faktum är att mellan 20-40 % av tandytan finns mellan tänderna. Därför är det viktigt att komplettera med tandtråd för en komplett rengöring. Dessutom är det svårt att underskatta betydelsen av en eltandborste. De flesta användare av eltandborste har svårt att tänka sig att gå tillbaka till en vanlig manuell. Känslan på tänderna är väldigt annorlunda, och en del jämför det med känslan av att precis ha varit hos en tandhygienist. 

  Lycka till! 

  Relaterade produkter

  image:read_more_diamondclean

  Philips
  Eltandborstar

  Relaterade artiklar

  • 7 fördelar med en eltandborste

   7 fördelar med en eltandborste

  • Varför får man tandvärk? Allt om ont i tänderna

   Varför får man tandvärk? Allt om ont i tänderna

  • Kan man ta bort tandsten själv?

   Kan man ta bort tandsten själv?

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.