1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  • Fördelar med Philips Shop

  • 30 dagars returgaranti

  • 2 års garanti

  • Fri frakt

  Tandvärk

  Varför får man tandvärk?

  Alla som någon gång råkat ut för tandvärk känner nog igen sig i att det är obehaligt, men framförallt kan det göra väldigt ont. Tandvärk är ett tecken på att en eller flera tänder har skadats av någon anledning och väldigt ofta kommer själva värken ifrån att nerven i tanden är inflammerad eller infekterad.

  Varför har jag ont i tänderna?

   

  Om du känner av att du har ont i tänderna, eller att det ömmar i munnen kan det bero på flera olika anledningar. Ofta kan tandnerven vara inflammerad eller infekterad på grund av ett kariesangrepp (hål i tanden), men du kan även få tandvärk om du har problem med en visdomstand, en spricka i tanden eller vid blottade tandhalsar. Tandvärk kan även påverka förmågan att äta, sova eller att borsta tänderna och du ofta brukar den som har ont i tänderna känna sig irriterad och trött.

  Vad ska jag göra för att lindra tandvärk?


  Först och främst måste du ta reda på varför du har tandvärk. Ibland kan det vara svårt att känna exakt var det gör ont någonstans eftersom att smärtan kan stråla till andra delar av munnen. Din tandläkare, tandhygienist eller tandskötare kan hjälpa dig med att hitta källan till tandvärken så att du/ni kan komma till botten med problemet.


  Har du ingen tandläkartid snart så rekommenerar vi att boka en akut tandläkartid för att bli av med det onda. Medan du väntar på din akuta tandläkartid finns ett par knep att ta till för att lindra tandvärken hemma.

  Förebygg

   

  - Skaffa en bra eltandborste som kommer åt överallt och gör rent även mellan tänderna.

   

  - Använd flourtandkräm och borsta 2 minuter per tillfälle.

   

  - Använd tandtråd eller Airfloss för att komma åt och rengöra noggrant även mellan tänderna.

   

  Receptfria verktabletter

   

  - Att använda receptfria verktabletter är ingen långvarig lösning men kan på kort sikt lindra tillfällig tandvärk. Läs noga på bipacksedeln hur många du får ta och sök vård om tandvärken inte går över inom kort. 

  Husmorsknep: krossad vitlök

   

  - Bre ut en krossad vitlöksklyfta över tanden som gör ont. Vitlök innehåller ett bakerie- och virusdödande ämne, allicin, som påminner om antibiotika och sägs därför lindra smärtan. 

  Husmorsknep: ät något kallt

   

  - Många som har eller har haft tandvärk brukar tycka det är skönt att äta någonting kallt. Det kalla kan dock bidra till ilningar i tänderna, som utav de allra flesta också upplevs som obehagliga.

  Relaterade produkter

  image:read_more_diamondclean

  Philips
  Eltandborstar

  Relaterade artiklar

  • Hål i tänderna - Enkla tips för att förebygga

   Hål i tänderna - Enkla tips för att förebygga

  • Kan man ta bort tandsten själv?

   Kan man ta bort tandsten själv?

  • 7 fördelar med en eltandborste

   7 fördelar med en eltandborste