0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Få din bebis att sova bättre


  Med rätt klimat i rummet

  Det är varje nybliven förälders dröm att ha en bebis som somnar lätt och sover gott hela natten. En av de påverkande faktorerna för hur gott din bebis sover är vilken temperatur och luftfuktighet rummet har. Läs Philips Avents bästa tips för att få din bebis att sova gott om natten, med hjälp av ett skönt klimat i sovrummet!

  Det finns så klart (och tyvärr) inga universaltips som fungerar varje gång på alla bebisar, men vissa generella saker fungerar för många. Att se till att din bebis är mätt, att varva ner innan nattning och att plocka bort onödiga kuddar och gosedjur i sängen till exempel. Men en sak många glömmer är att säkerställa att sovrummet har rätt temperatur och luftfuktighet.

   

  Hur påverkar rummets klimat mitt barn?

  Ett rum som är lite för varmt eller fuktigt kanske inte är en så stor grej för de flesta av oss vuxna, men bebisar är mycket känsligare för temperatur och luftfuktighet. För låg luftfuktighet kan t.ex. leda till irriterande torra ögon och torr hals, som påverkar bebisens nattsömn. Och när det är lite för kallt eller för varmt kan små barn inte reglera kroppstemperaturen på samma sätt som en vuxen kan. Därför är det även viktigt att inte klä på bebisen för mycket kläder, de ska sova svalt och skönt. I Norden vrider vi upp temperaturen, vilket kan leda till att luften blir torrare. Philips har ett stort sortiment av luftfuktare som hjälper till att hålla rummet i perfekt luftfuktighet – någonstans mellan 40-60 %. Det finns även luftrenare som säkerställer att luften i rummet inte är förorenad av pollen eller inomhuskemikalier.

   

  Vad är det perfekta rumsklimatet?

  Tänk på det perfekta rumsklimatet som ett intervall, snarare än en specifik temperatur eller luftfuktighetsnivå. Det ska inte vara för varmt i sovrummet, den bästa rumstemperaturen för ditt barn är någonstans mellan 16–20 °C. Luftfuktigheten ska som sagt hållas omkring 40–60 %.

   

  Kontrollera inomhusklimatet med din babyvakt

  För att hjälpa dig hålla koll på om ert sovrum har lämplig temperatur och luftfuktighet kan du ta hjälp av din babyvakt. Har du en smart Avent babyvakt kan du ange dina egna gränsvärden för temperatur och luftfuktighet, och få aviseringar när klimatavläsningarna överskrider dessa värden. På så sätt har du alltid koll på om klimatet är bra för ditt barn – eller om det behöver justeras lite.

   

  Beroende på vad avläsningen visar kan du sedan göra justeringar för att det ska vara en frisk och behaglig miljö för barnet. Är luftfuktigheten lite för hög? Öppna ett fönster för att släppa in lite frisk luft. Om den ofta är för låg kan det vara en god idé att investera i en luftfuktare. Är du orolig för att barnet ska bli för varmt? Se till att barnet inte har för varma kläder och justera elementet, samt vädra för en behagligare temperatur.

   

  Genom att ansluta din smarta babyvakt till Philips Avents app uGrow och anteckna ditt barns sömnvanor kan du få överblick över vilken temperatur och luftfuktighet din bebis sover bäst i.

   

  Se samtliga Philips babyvakter här: Se hela utbudet!

  Relaterade produkter

  • Avent Baby monitor Digital videobabyvakt
   -{discount-value}

   Avent Baby monitor Digital videobabyvakt

   Visa produkt

  Relaterade artiklar

  • För barn som ska lära sig dricka själv

   Pipmuggar för barn

   För barn som ska lära sig dricka själv

   Läs mer
  • Hitta bästa babyvakten för dig och din bebis

   Babyövervakare och termometrar

   Hitta bästa babyvakten för dig och din bebis

   Läs mer

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.