Viktig information om säkerhetsmeddelandet angående vissa Philips Respironics sömn- och andningsapparater Läs mer
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder
Viktig information om säkerhetsmeddelandet angående vissa Philips Respironics sömn- och andningsapparater Läs mer
1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Beläggning på tänderna - vad beror det på? 

  Beläggning på tänderna, också känt som plack, är en tunn bakterieläggning som hela tiden byggs upp på tänderna som ett resultat av slarvig tandborstning och dålig skötsel av munhygien.

  Varför är det viktigt att ta bort beläggning på tänderna?

   

  Bakterierna sätter sig lättare vid tandköttskanten och mellan tänderna om man inte borstar tillräckligt noggrant, använder rätt teknik eller kommer åt på alla ställen i munnen. Beläggning på tänderna kan leda till inflammationer, vilket ofta kännetecknas av blödande tandkött och kan bidra till/medföra hål i tänderna. Om tandköttsinflammation inte åtgärdas, kan problemen med tiden resultera i tandlossning. Dålig rengöring kan även leda till att den mjuka beläggningen stelnar och blir tandsten, vilket kräver professionell hjälp för att bli av med.

  Gul, brun eller vit beläggning?


  Missfärgningar på tänderna är vanligt och kan bero på olika orsaker men oftast går det att ta bort eller minska missfärningarna själv. Det kan bland annat uppstå på grund av att man konsumerar mycket av viss mat eller dryck. Några exempel på vanliga drycker och mat som kan orsaka missfärningar är rödvin, kaffe, rödbetor, blåbär, balsamvinäger, samt cigaretter och snus. Missfärgningar kan också komma med åldern i takt med att emaljen blir tunnare och att tandbenet, som är i en gulare nyans syns igenom. Vita fläckar på tänderna kan uppstå redan som liten och bero på ett för högt fluorintag. Därför rekommenderas barn att använda en tandkräm med låg fluorhalt. Om vita, mindre prickar uppkommer i vuxen ålder kan detta vara ett tecken på ett tidigt kariesangrepp (hål) men som i det här stadiet inte behöver lagas. Prickarna på tänderna kan ofta förebyggas och minska genom grundlig tandborstning. Det kan dock ändå vara bra att inom en snar framtid uppsöka en tandläkare som får kika närmre på prickarna.

  Vad kan Philips Sonicare göra?

   

  Philips Sonicare eltandborstar är särskilt utformade för att ta bort beläggningar på tänderna. Sonicare använder 31 000 borsttag per minut, vilket innebär att den tar bort upp till 7 gånger mer plack än en manuell tandborste, och ger en mycket effektivare tandborstning jämförelsevis. För att garantera en grundlig rengöring rekommenderar vi även Philips Airfloss, som med högt tryck av luft och vatten rengör mellan tänderna på 60 sekunder och tar bort 99,9 % av placken.

   

  Upptäck eltandborstar från Philips Sonicare

  Philips eltandborstar

  Relaterade produkter

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.