Nyheter och uppdateringar > En konversation med David Ferguson, Business Leader, Sleep and Respiratory Care

En konversation med David Ferguson, Business Leader, Sleep and Respiratory Care

13 juni 2023

David Ferguson, Business Leader, Sleep & Respiratory Care, började på Philips i mars 2021. Sedan dess har han lett organisationen genom det frivilliga säkerhetsmeddelandet för medicintekniska enheter gällande vissa CPAP-, BiPAP- och mekaniska ventilatorenheter. Nu när det omfattande test- och forskningsprogrammet för berörda CPAP-/BiPAP-sömnterapienheter1 har slutförts frågade vi honom vad som har ändrats sedan säkerhetsmeddelandet uppstod, vad testresultaten innebär för patienter och vad man kan förvänta sig från Philips Respironics i framtiden.

Du började på Philips Respironics i början av säkerhetsmeddelandet. Hur skulle du beteckna de framsteg du har sett? Utifrån ditt perspektiv, vilka är några av de viktiga förändringar som Philips Respironics har gjort under den tiden?

 

Det var minst sagt en intressant tidpunkt att börja på företaget. Obeveklig fokus på patientsäkerhet och kvalitet samtidigt som vi säkerställer att korrigeringen slutförs förblir vår högsta prioritet. Därför förändrar vi våra processer och sättet som vi bedriver verksamhet på så att vi kan leverera det som är viktigast för våra patienter – säker och effektiv terapi.


Ansvarighet att fatta rätt beslut, särskilt svåra beslut, samt vägledas av vetenskap är två av de viktigaste aspekterna av patientsäkerhet. 


Vi har infört ett nytt utbildnings- och medvetenhetsprogram för att säkerställa att alla Philips-anställda utbildas i sin roll vad gäller kvalitet och patientsäkerhet. Det här fanns visserligen före säkerhetsmeddelandet, men vi har nu förstärkt det så att alla förstår hur deras jobb påverkar patientvården. Philips tillsatte även nyligen en ny Patient Safety and Quality Officer, Steve C. De Baca, som ska skapa patientsäkerhet och kvalitet över hela Philips, och Steve har varit en fantastisk samarbetspartner i vår omvandling av Sleep and Respiratory Care-verksamheten. Vårt mål är att konstant höja kvaliteten på våra produkter så att patienter känner sig trygga i att de får bästa möjliga vård, och jag tror att de här ändringarna underbygger det.

I maj rapporterade Philips Respironics att test- och forskningsprogrammet funnit att problemen kring de berörda CPAP-/BiPAP-sömnterapienheterna sannolikt inte orsakar någon betydande skada på hälsan. Förutom att vara Business Leader för Sleep & Repiratory Care har du även en doktorsexamen i kemi. Om vi tittar på det här ur ett vetenskapligt perspektiv, vad är det som får dig att känna dig säker på de här resultaten och varför är de viktiga?

 

Det omfattande test- och forskningsprogrammet har genomförts tillsammans med fem oberoende och certifierade testlaboratorier, och resultaten har granskats och bedömts av kvalificerade experter från tredje part och Philips Respironics samt en extern medicinsk panel – vilket innebär att de har granskats och bedömts av organisationer utanför Philips. I maj meddelade vi att riskbedömningarna nu har slutförts för CPAP-/BiPAP-sömnterapienheter, inklusive första generationens DreamStation-, System One- och DreamStation Go-enheter. De här enheterna representerar cirka 95 % av berörda enheter som registrerats globalt. 


Det finns ett uttalande i utlåtandet som jag tycker beskriver varför forskning är så viktigt. Det förklarar att vid tidpunkten för säkerhetsmeddelandet förlitade vi oss på en initial, begränsad datauppsättning och toxikologisk riskbedömning. Resultatet från den bedömningen extrapolerades sedan över alla enhetsplattformar, och som försiktighetsåtgärd övervägdes ett rimligt värsta tänkbara scenario. ”Begränsad datauppsättning” är de ord jag skulle vilja lyfta fram. Nu när test- och forskningsprogrammets del för sömnterapienheter som används hemma har slutförts kan patienter och deras läkare få klarhet i de berörda enheternas potentiella hälsopåverkan.

Hur hjälper Philips Respironics patienter som fortfarande väntar på en korrigerad enhet?

 

Många patienter har väntat länge på sin ersättningsenhet, och anledningen till att de har väntat är att vi har varit tvungna att navigera genom unika och ovanliga omständigheter för att skaffa fram enheter till dem. Jag vill att de här patienterna ska veta att vi är väldigt ledsna för de frustrationer som de här förseningarna har orsakat. Vår högsta prioritet kommer även fortsättningsvis att vara att tillhandahålla dem med säker och effektiv terapi. Vi har enheter som är redo för patienter, och vi gör allt vi kan för att säkerställa att de kommer till dem som väntar på dem.  För att göra det har vi arbetat tillsammans med kunder och vårdpersonal för att stödja och säkerställa att korrigeringsprocessen går framåt, tillhandahålla andra ersättningsenhetsalternativ och, i vissa fall, ekonomisk ersättning.

Vad kan patienter förvänta sig från Philips Respironics framöver?

 

Vi har fullt fokus på att slutföra korrigeringsprogrammet, och patienter kan förvänta sig att vi håller dem informerade med regelbundna uppdateringar om framstegen. De kan även förvänta sig att framtida beslut gällande våra produkter fortsätter att göras med patientsäkerhet som högsta prioritet. 


Slutligen, och kanske allra viktigast, kan de förvänta sig att vi fortsätter att skapa mer ansvarsskyldighet internt samtidigt som vi vänder oss externt till oberoende tredje parter för att validera våra insatser att stödja patienter med sömn- och luftvägsbesvär. Vi fortsätter att testa kvarvarande enheter, inklusive Trilogy 100/200- och OmniLab Advanced Plus-enheter och förväntar oss att kunna tillhandahålla en uppdatering de kommande månaderna. Vi kommer även att fortsätta samarbeta med branschorganisationer, vårdgivare och kunder för att säkerställa att vi hjälper patienter med sömn- och luftvägsbesvär på bästa möjliga sätt.

Om du har specifika frågor som inte tas upp här eller på webbplatsen, vänligen kontakta oss.

David Ferguson, Business Leader, Sleep & Respiratory Care

David Ferguson
Business Leader, Sleep & Respiratory Care

*Philips Respironics har tillhandahållit data och analyser till FDA och andra behöriga myndigheter. FDA överväger fortfarande de data och analyser som Philips Respironics har tillhandahållit och kan komma att nå andra slutsatser. Vårdgivare, patienter och andra intressenter ska se den fullständiga uppdateringen med information om testbegränsningarna för att kunna fatta välgrundade beslut. De ska inte enbart förlita sig på den översiktsinformation som ges här. Philips Respironics vägledning för vårdgivare och patienter förblir oförändrad. Philips Respironics kommer att fortsätta med korrigeringsprogrammet.


1 Första generationens DreamStation-, System One- och DreamStation Go-enheter

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.