Nyheter och uppdateringar > Förstå de steg vi vidtar för att säkerställa säkerheten för din CPAP- eller BiPAP-ersättningsenhet

Förstå de steg vi vidtar för att säkerställa säkerheten för din CPAP- eller BiPAP-ersättningsenhet

December 15, 2022

Samtidigt som vi arbetar med att tillhandahålla ersättningsenheterna så snabbt som möjligt vill vi dela med oss av de åtgärder vi vidtar för att säkerställa att DreamStation-ersättningsenheten av den första generationen är säker att använda, så att du kan känna dig trygg med din nya enhet.

Information om ersättning av första generationens Philips Respironics-enheter

  • Skillnaderna mellan det ljuddämpande polyesterbaserade polyuretanskummet (PE-PUR) och det ljuddämpande skummet som används i nya och omcertifierade enheter
  • Hur vi byter ut den inre luftvägen, inklusive blåsenheten och skummet
  • Hur filtret på baksidan av ersättningsenheten kan ändra färg naturligt med tiden och hur ofta det ska bytas
  • Hur vi bedömer berörda enheter och byter ut eventuella externa komponenter som har skadats, och gör vårt bästa för att korrigera kosmetiska skavanker
  • Hur alla åtgärdade enheter kommer att ha en etikett längst ned som visar REV (förkortning av revision) 15 eller högre. Detta indikerar att enheten har åtgärdats och inkluderar silikonskummet.

Ikon som visar den öppna förpackningen

Medan drabbade enheter innehöll en polyesterbaserad polyuretan (PE-PUR) ljudreducerande skumkomponent är det ljudreducerande skummet i våra helt nya och omcertifierade enheter ett silikonskum som har uppfyllt alla tillämpliga industriteststandarder, inklusive testning av utsläpp av partiklar och flyktiga organiska föreningar (VOC) och är godkänd som en del av vårt åtgärdsprogram.

 

  • Alla omcertifierade enheter inkluderar en ny fläkt och luftväg och rengörs och desinficeras.
  • Även om din omcertifierade enhet kan visa en del yttre kosmetiska fläckar och ett annat tillverkningsdatum än din ursprungliga enhet har den genomgått verifierings och valideringsprocedurer för att säkerställa att tillämpliga standarder för säkerhet, prestanda och kvalitet är uppfyllda.
  • Din enhets tillverkningsgaranti har justerats för att täcka allt arbete och material för att reparera din ersättningsenhet kostnadsfritt.

Alla åtgärdade enheter kommer att ha en etikett längst ner som visar REV15 eller högre. Det indikerar att enheten har åtgärdats för att innehålla silikonskum.

Exempel på produktetikett med åtgärdskod

Exempel på produktetikett

Ikon som visar verktyg

Regelbunden rengöring och underhåll av enheten är viktigt för din behandling

  • Vi vill att du ska vara säker på att du rengör din enhet ordentligt. För detaljerad information om hur du tar hand om din ersättningsenhet kan du läsa enhetens användarmanual och instruktioner för rengöring och inspektion av tillbehör som medföljer enheten.
  • Det är viktigt att du bara använder de rengöringsmetoder som är godkända för din enhet. Ozon- och UV-rengöringsprodukter är för närvarande inte godkända rengöringsmetoder för sömnapnéapparater eller masker och bör inte användas. Läs även FDAs säkerhetskommunikation som heter: ”Ozone and UV light: Potential Risks associated with the use of ozone and ultraviolet (UV) light for cleaning CPAP machines and accessories”.

Ikon som visar telefonen

Behöver du ytterligare hjälp?

Prata med en representant genom att ringa på ett av våra internationella kundtjänstnummer.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.