1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Ansa skägget - så håller du efter ditt skägg

  Med ett ansat och välvårdat skägg ger du ett fräscht intryck, men det är inte alltid så lätt att veta hur du ska göra för att hålla efter skägget på bästa sätt. Läs våra tips här!

  Så ansar du ditt skägg


  Skäggtrimmers, oljor, skäggkammar och saxar. Det finns en hel arsenal av prylar där ute och det finns ännu fler sätt att använda dem. Men vi tar det från början: så här går du tillväga när du ska ansa ditt skägg.

   

  Ansa skägget – förarbete


  1. Bestäm vilken stil du vill ha på skägget och matcha det med din ansiktsform och dina ansiktskonturer. Om du till exempel har ett runt ansikte kan det vara snyggt att förlänga det och skapa lite hårdare kanter. Ett skägg som är kortare på sidorna och längre nertill fungerar perfekt.
   

  2. Spara ut ditt skägg. Det här steget kan såklart ta väldigt olika lång tid. Vissa får ett kraftigt helskägg på bara några veckor medan andra måste spara i flera månader eller till och med år. En del har inte anlagen för kraftigare skäggväxt utan får hitta sin stil på andra sätt. Se vår skägguide för mer tips och inspiration. 


  3. Det är viktigt att tvätta och hålla efter sitt skägg under tiden man sparar ut det. Rengör ditt skägg varje gång du duschar, på samma sätt som med håret på huvudet. Använd skäggbalsam för bästa effekt och smörj in det med skäggolja för att förebygga torra hårstrån.

  Ansa skägget – steg för steg

   

  1. Kamma igenom skägget så att du lyfter upp hårstråna du ska ansa eller trimma bort. På så sätt blir det lättare att komma åt och få ett bra resultat från början. Om hårstråna ligger mot ansiktet är det lätt hänt att längden blir ojämn.

   

  2. Raka och trimma bort enligt den skäggstilen du vill ha. Det är oftast bra att tänka kortare på sidorna och längre nedtill. De som sparar ut allt för långt på kinderna får ofta klotrunda ansikten.

   

  3. Raka medhårs och var lite extra snäll mot huden. Om du rakar mothårs kan du få irriterad hud och röda utslag.

   

  4. Gör en mjuk övergång mellan de olika längderna på skägget. Om du kör 0,5 cm på kinderna och 1,5 cm undertill är det alltså bra att köra några drag med 1 cm i övergången.

   

  5. Fixa skägglinjerna. Längst upp på kinderna växer hårstråna oftast med lite glesare mellanrum och vill du ha en välvårdad look är det en bra idé att trimma skägglinjerna så de blir skarpa. Använd en kam och måtta ut det du ska ta bort på båda kinderna. En tumregel är ovansidan av örat till mungipan.

   

  6. Om du vill framhäva käkpartiet lite extra så satsa på en högre skägglinje med skarpa kanter under hakan. En generell riktlinje är adamsäpplet till örsnibben.

  Philips skäggtrimmers

   

  Om du följt de stegen ovanför borde du vid det här laget ha ett riktigt bra skägg. Se bara till att återupprepa steg 1-6 vid jämna mellanrum och att sköta om skägget med balsam och skäggolja. Om du behöver hjälp på traven hittar du Philips bästa rakningsprodukter, och allt du behöver för att ansa skägget här nedanför.

  Läs mer om Philips Skäggtrimmers

  Relaterat

  • Hur du hittar de bästa skäggstilarna för din ansiktsform

   Hur du hittar de bästa skäggstilarna för din ansiktsform

  • Tätare och tjockare skäggväxt

   Tätare och tjockare skäggväxt

  • Skäggtips för dig med gles & tunn skäggväxt

   Skäggtips för dig med gles & tunn skäggväxt

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.