0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Kan man göra 
  permanent hårborttagning hemma?

     

  Svaret är nej! Ingen hårborttagningsbehandling du gör hemma kommer att ge ett permanent resultat som håller livet ut. Men var inte ledsen för det – vi vet vilken hårborttagningsmetod du kan använda för att få ett långvarigt resultat där du blir av med din oönskade hårväxt i upp till 8 veckor*!

   

  IPL är en långvarig hårborttagningsmetod som är anpassad för hemmabruk. IPL behandlar med ljuspulser som absorberar hårets melanin (färgpigment), vilket gör att håret inte växer tillbaka lika fort. Man kan säga att ljuspulserna försätter hårsäckarna i en vilofas, vilket innebär att håret så småningom kommer att växa ut igen om du slutar med IPL-behandlingen. Den största skillnaden mot en permanent hårborttagningsmetod är att dessa istället syftar till att ta död på hårsäckarna. Men en sådan metod behöver inte heller vara synonym med permanent hårborttagning eftersom nya hårsäckar kan bildas och nya hårstrån kan växa ut. Om du istället använder en IPL, kan du hindra håråterväxten i upp till 8 veckor* och sedan behöver IPL-behandlingen upprepas var fjärde till var åttonde vecka för att du ska bibehålla det långvariga resultatet.


  IPL är en bra metod om du vill kunna göra behandlingen hemma och få ett långvarigt resultat. Följ med så förklarar vi hur du använder IPL för att få ett silkeslent resultat utan att behöva gå på salong.

  För att läsa mer om vilka hudtoner som är kompatibla med IPL besök den här länken.

  Hur använder jag IPL?

  Steg 1


  Ta bort håret. Innan du börjar använda din IPL måste du se till att huden på de områden du vill behandla är fri från hår. Det kan du göra genom att raka, epilera eller vaxa huden. Om du vaxar eller epilerar huden – se till att vänta i någon dag innan du börjar med IPL-behandlingen så att huden får en chans att återhämta sig. Anledningen till att du ska ta bort håret innan är för att ljuspulserna lättare ska komma åt dina hårsäckar och kunna försätta dom i en vilofas.

  Steg 2


  Ladda ned appen för en bättre överblick. Japp det stämmer – appen Lumea IPL hjälper dig hålla koll på när du ska göra dina behandlingar så att du själv slipper ha det i bakhuvudet. Ett perfekt hjälpmedel som tillåter dig att fokusera på annat i vardagen.

  Steg 3

   

  Gör ett hudtonsstest. Innan du börjar med IPL-behandlingen så bör du göra ett hudtonsstest. Det är för att säkerställa att du använder en inställning som passar din hudton. Desto ljusare hudton du har, desto lägre inställning kommer du bli rekommenderad. Vilken inställning du har kommer inte att påverka resultatet utan denna funktion finns till för att skydda din hud från skador. irritation minskar. Om du märker att huden eller slemhinnorna i underlivet blir irriterade är det bäst att låta huden vila i några dagar och undvika att raka sig. Könshåret fyller som sagt en viktig funktion och det är bättre att behålla lite stubb än att raka underlivet för ofta.   

  Steg 4

   

  Påbörja behandlingen. När du ska börja din IPL behandling håller du in knappen och drar långsamt IPLen på det område du önskar ta bort hår. Se till så att behandlingsfönstret täcker alla delar av kroppen där du önskar ta bort hår på men var försiktig så att du inte behandlar samma område flera gånger om. Om du känner av att det bränner till och gör ont så bör du sänka inställningen till en lägre nivå.   

  Steg 5

   

  Upprepa behandlingen varannan vecka när appen säger till. När du har gjort klart din behandling och hårväxten ligger vilandes i upp till 8 veckor* efter sista behandlingen så behöver IPL-behandlingen upprepas var fjärde till var åttonde vecka för ett riktigt långvarigt resultat. För bästa resultat – se till att göra behandlingarna noggrant och enligt ditt behandlingsschema.

  Att göra IPL hemma är ingen permanent hårborttagningsmetod, utan är en långvarig behandling som du enkelt kan göra hemma. Det ger ett lent resultat, fritt från stubb, hudirritation och röda prickar. Med IPL slipper du dyra salongskostnader och kan i stället ha ditt egna spa hemma och få silkeslen hud i upp till 8 veckor*!

   

   

  * Medianresultat på benen: 78 % efter 12 behandlingar i en oberoende studie av 48 kvinnor i Nederländerna och Österrike

  Relaterade produkter

  • Lumea Prestige IPL-hårborttagningsenhet
   -{discount-value}

   Lumea Prestige IPL-hårborttagningsenhet

   Visa produkt
  • Lumea Essential IPL - långvarig hårborttagning för hela kroppen
   -{discount-value}

   Lumea Essential IPL - långvarig hårborttagning för hela kroppen

   Visa produkt

  Vår bästa IPL

  Tillbehör för kropp, ansikte och intimområde  

  image:IPL
  • Lumea Prestige IPL-hårborttagningsenhet
   -{discount-value}

   Lumea Prestige IPL-hårborttagningsenhet

   Visa produkt

  Philips Hårborttagning

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.