0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Den stora guiden till 
  hårborttagning i underlivet

  Vi får ofta frågan om våra hårborttagningsmetoder lämpar sig för rakning längs bikinilinje och underlivet. Att raka eller ta bort könshår är inte farligt, men det är viktigt att vara försiktig och göra det på rätt sätt. Vårt könshår finns nämligen där av en anledning – för att skydda. Könshåret skyddar urinröret, och håller bakterier och infektioner borta. Dessutom skapar håret ett luftutrymme mellan din hud och trosan, vilket hjälper till att hålla ph-balansen. Att det skulle vara mer hygieniskt att vara rakad mellan benen än att ha könshår är med andra ord en myt!

   

  Trots att könshår egentligen är något positivt, anser många att det irriterar, kliar och är i vägen. Det viktigaste att tänka på om du ändå vill raka snippan är att hålla dig borta från blygläpparna och gärna spara lite hår där du behöver som mest skydd. Det är även viktigt att du använder produkter som är skonsamma och anpasade för just intimrakning. På så sätt kan du lättare undvika irriterad hud, röda prickar och inflammerade hårsäckar. Här följer några tips på hur du på bästa sätt rakar underlivet samt passande metoder för att ta bort könshår.

  Raka intimområden?

   

  Att raka bort könshåret är förmodligen den allra vanligaste metoden. Fördelarna är att det går snabbt och smidigt och att det ger en len känsla. Dessutom är rakning ofta en del av den vardagliga duschrutinen vilket gör det smidigt att ta bort könshåret. Om du rakar dig på rätt sätt och med rätt verktyg är det en mycket skonsam metod.

   

  Många gör dock felet att intimraka sig i bara farten och glömmer bort att huden här är känsligare än resten av kroppen. Snippan behöver lite extra tid och omtanke! För att undvika röda prickar och inflammerade hårsäckar bör du använda en ett vasst blad och skölja detta under vatten efter varje drag. Det är även bra att exfoliera huden innan du rakar snippan eftersom det tar bort döda hudceller, rengör porer och minskar risken för inåtväxande hårstrån.

  Hur rakar man sig där nere utan hudirritation?


  Philips elektriska rakhyvel Ladyshave passar extra bra för intimrakning eftersom den har ett skyddande hölje runt skärhuvudet som gör att rakbladen aldrig kommer i direktkontakt med huden. Till skillnad från traditionella rakhyvlar, är rakhuvudet på Ladyshave rörligt, vilket gör att den följer kroppens konturer och lättare rakar håret längs exempelvis bikinilinjen. Det innebär emellertid inte att rakningen blir sämre, tvärt om! Rakhyveln har dubbla skärblad som är vassa och ger en nära rakning. Du får den lena, nyrakade känslan och minimerar risken för skärsår och hudirritation på en och samma gång.

  Tips på hur du rakar underlivet på bästa sätt

   

  Några tips på hur man rakar underlivet är att alltid raka medhårs och använda jämna, långsamma rörelser. Skynda inte på rakningen genom att raka med långa drag, ta hellre lite mindre hår i taget och rengör rakhyveln mellan varje drag. Det är värt de extra sekunderna! Om du har en vanlig rakhyvel bör du använda rakgel eller raklödder för att minska hudfriktionen. Eftersom Philips Ladyshave redan har en extra, skyddande kåpa går denna bra att använda för såväl torrakning som med raklödder i duschen.


  När du är klar, mår huden bra av att du sköjer med kallt vatten. Då stängs porerna och risken för hudirritation minskar. Om du märker att huden eller slemhinnorna i underlivet blir irriterade är det bäst att låta huden vila i några dagar och undvika att raka sig. Könshåret fyller som sagt en viktig funktion och det är bättre att behålla lite stubb än att raka underlivet för ofta.   

  image:ladyshaver

  Relaterade produkter

  • Lumea Prestige IPL-hårborttagningsenhet
   -{discount-value}

   Lumea Prestige IPL-hårborttagningsenhet

   Visa produkt
  • Satinelle Prestige Effektiv hårborttagning från roten
   -{discount-value}

   Satinelle Prestige Effektiv hårborttagning från roten

   Visa produkt
  • SatinShave Prestige Snabbt len hud varje dag, 4 tillbehör ingår<br>
   -{discount-value}

   SatinShave Prestige Snabbt len hud varje dag, 4 tillbehör ingår<br>

   Visa produkt

  Epilera intimområden?


  Aj, aj, aj – kanske du tänker nu. Du har delvis rätt, en epilator är känd för att kännas betydligt mer än rakhyvel men det grundar sig i att de flesta är mer vana vid att raka sig än att epilera. Epilering kräver visserligen lite tid för att huden ska vänja sig, men kommer också med många fördelar. En epilator tar bort såväl kortare, finare hårstrån som grövre, långre hår. Epielring tar lite längre tid än vad rakning gör men är fortfarande en relativt snabb och effektiv metod. Den främsta fördelen är att de roterande keramiska pincettplattorna i epilatorn tar bort hårstråna från roten. Det innebär att det kan gå upp till 4 veckor tills du behöver epilera snippan igen.

  Gör det ont att epilera där nere?


  Att epilera snippan kan kännas obehagligt i början men du vänjer dig mer och mer efter varje gång du epilerar. Det finns flera knep du kan ta till för att få ett skonsammare resultat. Precis som när du rakar dig är det bra att exfoliera huden innan du epilerar. Philips epilator Satinelle Prestige kommer med en exfolieringsborste som avlägsnar döda hudceller och minskar risken för hudirritation och inåtväxande hårstrån. Den kommer även med en särskild kåpa för känsliga områden som just bikiniområdet.

   

  Satinelle Prestige går att använda på torr hud, men om du vill epilera extra skonsamt är duschen eller badet bättre alternativ eftersom vattnet minskar eventuellt obehag och irritation. Det är inte ovanligt att huden känns lite irriterad efter de första gångerna du använt en epilator. Detta brukar lägga sig dagen efter när huden har fått vila. Du kan även smörja in snippan med en svalkande kräm eller använda massagekåpan som kommer till Philips epilator Satinelle Advanced för att lindra epileringskänslan.


  Till skillnad från att raka, blir resultatet mer långvarigt när du epilerar (upp till 4 veckor!). Den lena känslan håller i sig mycket längre och dessutom irriterar du inte huden lika ofta eftersom det går längre tid mellan epileringarna.

  Hur epilerar jag där nere?

   

  Det viktigaste att tänka på när du epilerar underlivet är att hålla dig borta från blygläpparna. Håll huden utsträckt medan du epilerar för att lättare komma åt hårstråna. Philips epilator Satinelle Prestige har en hudutsträckare som hjälper till att strama upp huden under epileringen. Rör epilatorn mot dig, det vill säga mot hårets växtriktning och håll den i 45 graders lutning. Testa dig fram och var försiktig när du epilerar de känsligaste områdena.

  Bra

  image:epilator_605

  BRE605

  Bättre

  image:epilator_635

  BRE635

  Bäst

  image:epilator_650

  BRE650

  Använda IPL på intimområden?


  IPL, intensivt pulserande ljus, är en snabbt växande hårborttagningbehandling som ger det mest långsiktiga resultatet av alla tre metoder. IPL tar skonsamt bort hår längs bikinilinjen, dock ska den aldrig användas på de inre blygdläpparna eller vaginan! Efter en tids behandling kan du bli hårfri i upp till åtta veckor.

  Vad gör IPL till en så långvarig metod?

   

  Du kanske har hört talas om professionella salonger som har IPL behandling? Ljustekniken som används i Philips Lumea IPL har utvecklats från samma teknik och anpassats till hemmabruk. IPL är en ljusbehandling som når djupt ner i hårrötterna och försätter hårsäcken i en vilofas. Ljusimpulserna absorberas av hårets melanin (färgpigment), och saktar ner hårets återväxt. Varje behandling kräver mer tid och tålamod än både rakning och epilering men med längre mellanrum. Behandlingen bör upprepas var fjärde till var åttonde vecka för att behålla det långvariga resultatet.

  Passar IPL hårtborttagning mig?

   

  Eftersom effektiviteten beror på melaninhalten i håret kan inte alla använda metoden. IPL passar bäst om du har mörkare hårstrån och lite ljusare hudton. Till exempel innehåller blont, grått och vitt hår inte tillräckligt med melanin för att IPL ska kunna fungera medan rött hår innehåller en annan typ av melanin som inte svarar på IPL. Läs mer om olika hudtoner och hårfärger som passar för IPL. 

  IPL på intimområden  

   

  IPL är tillräckligt säker och skonsam för att behandla hela bikiniområdet. Du måste dock vara varsam och aldrig använda Lumea på de inre blygdläpparna eller vaginan. Det är bra att ha i åtanke att IPL inte ger effekt direkt utan kräver några behandlingar innan du uppnår optimalt resultat. Om du vill ta bort hår längs bikinilinjen till sommaren, är det därför bra att börja ett par månader i förväg.

   

  Det kan vara bra att använda en lägre inställning för känsligare områden för att få en bekvämare behandling. Philips Lumea Prestige kommer med ett mindre behandlingsfönster som är anpassat till bikinilinjen. Tillbehöret är svängt och konturföljande så att det blir enklare att behandla i mer svåråtkomliga områden. Men som sagt - använd aldrig Lumea på de inre blygdläpparna eller vaginan.

  Vår bästa IPL

  Tillbehör för kropp, ansikte och intimområde  

  • Lumea Prestige IPL-hårborttagningsenhet
   -{discount-value}

   Lumea Prestige IPL-hårborttagningsenhet

   Visa produkt

  Philips Hårborttagning

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.