1
Article

Så väljer du den bästa nappen för ditt barn

Vad som ger tröst är individuellt för varje barn, så vi på Avent har skapat en serie nappar som passar varje barns behov. Om du känner dig överväldigad av urvalet hjälper den här guiden dig att välja rätt napp till ditt barn.

Alla barn har från födseln en medfödd sugreflex. Att suga gör att bebisen känner sig trygg, och påminner den om närheten vid amningsstunderna. Det är dock viktigt att vänta med napp tills amningen fungerar. Annars kanske barnet väljer nappen istället för den viktiga amningen. Så hur väljer man då napp? Alla Philips Avents nappar är BPA-fria, ortodontiska och utformade för munnens naturliga utveckling, men vissa faktorer spelar in när man ska välja napp:
 • Barnets ålder
  Nappar säljs i olika storlekar som är anpassade för olika åldrar, från nyfödda upp till ett par år.

 • Material
  De flesta nappar är gjorda i antingen silikon eller latex. En del anser att silikonnappar håller både form och fräschhet längre än latex, men silikon är inte lika motståndskraftigt mot hårda bett.

 • Form
  Nappars form kan skilja sig åt, både vid nappskölden och sugdelen. Det finns både runda och öppna nappar samt nappar som är stöpta i en form. Alla Philips nappar är ortodontiska, men vi har både öppna och runda former.

Ultra Air är utformad för optimalt luftflöde runt barnets mun, så att huden förblir torr. Den lätta skölden är designad med stora lufthål så att huden alltid kan andas när barnet suger på nappen.

 

Bästa nappen för:

Bebisar med extra känslig hud.

 

Rekommenderad ålder:
6-18 månader

 

Ultra Soft är en ultramjuk napp som har en flexibel och mjuk sköld samt extra luftflöde för att undvika märken och hudirritation.

 

Bästa nappen för:

Föräldrar som vill ha en napp som är extra mild mot känslig hud.

 

Ålder:
0-6 månader samt 6-18 månader

 

Soothie

Philips Avent Soothie Shape är en napp i som är tillverkad i ett enda stycke, av silikon med medicinsk kvalitet. Till skillnad från en vanlig napp kan du med Soothie även ge tröst med ditt finger via ett hål från framsidan.

 

Bästa nappen för:

Föräldrar som vill ha en napp av medicinsk kvalitet som ger extra tröst åt det nyfödda barnet.

 

Åldrar: 

0–3+ månader

 

Classic

Classic-nappen är Philips Avents en universalnapp. Eftersom behovet av tröst kan slå till både på dagen och natten har vi även skapat några som lyser i mörkret.

 

Bästa nappen för: 

Föräldrar som vill ha en universalnapp av hög kvalitet för dag och natt.

 

Ålder: 

0–6 samt 6–18 månader

 

Freeflow

En del barns hud är känsligare än andras. Till skillnad från en vanlig napp har Philips Avents Freeflow-napp större lufthål som håller barnets hud torr och bekväm.

 

Bästa nappen för: 

Bebisar som lätt blir röd eller får känslig hud av napp

 

Ålder:

0–6, 6–18 månader samt 18m+

 

Att tänka på!

När du har valt en napptyp utifrån ditt barns behov handlar det bara om att välja rätt storlek och utformning. Alla våra nappar är storleksindelade efter ålder, och utformningen bestämmer du!

 

Vill du veta mer om våra nappar? Klicka här för att se vårt utbud.

Relaterade produkter

Relaterade artiklar

 • Att lära sitt barn att ta nappen

  Nappar

  Att lära sitt barn att ta nappen

  Läs mer
 • Rätt nappflaska kan hjälpa dig minska symptom på kolik

  Nappflaskor och nappar

  Rätt nappflaska kan hjälpa dig minska symptom på kolik

  Läs mer

Föräldraskapet. Det finns ingen bruksanvisning, men det finns hjälp att få.

Vill du ha kostnadsfri, personlig rådgivning och rabatter direkt i inkorgen?
E-postikon