Nyheter och uppdateringar > Testresultat för påverkade enheter

För läkare

Testresultat för påverkade enheter

 

I juni 2021 utfärdade Philips Respironics ett frivilligt återkallelsemeddelande efter att potentiella hälsorisker kopplade till det ljuddämpande skummet av polyesterbaserad polyuretan (PE-PUR) upptäcktes i vissa CPAP-, BiPAP- och mekaniska ventilatorenheter. 

 

Vi arbetar kontinuerligt med oberoende partners för att genomföra omfattande tester på och analyser av resultat för påverkade enheter, inklusive biokompatibla utvärderingar. 

 

Läs kontinuerligt på den här sidan för uppdateringar, då vi lägger upp dokumentation av nya testresultat allteftersom de blir tillgängliga.

PE-PUR testresultat och slutsatser

Vi lägger kontinuerligt upp uppdaterad information i det här avsnittet allteftersom nya testresultat blir tillgängliga.

Philips Respironics-uppdatering om PE-PUR-testresultat och slutsatser tillgängliga hittills

 

Publicerat: 16 maj 2023

21 december 2022-uppdatering om slutförd testning för första generationens DreamStation-enheter

 

Publicerat: 21 december 2022

Philips ger en uppdatering av Philips Respironics test- och forskningsprogram för PE-PUR-ljuddämpande skum

 

Publicerat: 28 juni 2022

Philips Respironics – sammanfattning av testresultat av PE-PUR och hittills tillgängliga slutsatser

 

Publicerat: 25 april 2022

Andra testdokument

Sammanfattning av en systematisk litteraturgenomgång av användning av apparater för positivt luftvägstryck och cancerrisk

 

Publicerat: 25 juli de 2022

Philips Respironics anlitade externa vetenskapliga experter för att utföra en oberoende systematisk litteraturgenomgång av epidemiologiska studier för att utvärdera om användning av PAP-enheter (Continuous eller Bilevel Positive Airway Pressure) ökar risken för cancer hos patienter med obstruktiv sömnapné (OSA). 

 

Baserat på 13 epidemiologiska studier som identifierats från den systematiska litteraturöversikten har inget samband fastställts mellan användning av PAP-enheter, inklusive Philips Respironics PAP-enheter, och risken för cancer hos patienter med OSA. Två mycket noggranna oberoende studier visade ingen statistisk skillnad i cancerrisk mellan OSA-patienter som använde Philips Respironics PEP-enheter jämfört med andra märken av PAP-enheter. Elva andra epidemiologiska studier gav svag ytterligare insikt i denna fråga, men deras resultat antydde i allmänhet ingen överdriven risk för cancer i samband med PAP-användning för OSA.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.