0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Hur länge kan jag förvara bröstmjölk?


  Flaskvärmare och sterilisatorer

  Hur lång är hållbarhetstiden för bröstmjölk? Och vad ska du tänka på när du värmer den? Här är Philips Avents guide för hur du ska förvara och värma av bröstmjölk så du kan ge din bebis näringstät bröstmjölk på flaska.

  Det kan vara smidigt att pumpa ut bröstmjölk som man sparar och ger senare på flaska. Kanske vill man hoppa över amningen vid något tillfälle, för att den förälder som inte ammar ska ta hand om er bebis i några timmar. En viktig sak att tänka på är att flaskan som du förvarar bröstmjölken i är ren, helst steriliserad. Du kan antingen koka flaskan i en kastrull i 10 minuter eller använda en sterilisator. Philips Avent har smidiga sterilisatorer som underlättar hanteringen.

   

  Hur länge håller bröstmjölk?

  Bröstmjölk håller ganska länge förutsatt att den förseglas i steriliserade och lufttäta behållare och kyls i en jämn temperatur. Det är viktigt att tänka på att mjölken inte är varm när man ställer in den i kylen, man måste kyla ner den först. Ett enkelt sätt är att låta mjölken stå i ett kallt vattenbad. Det är viktigt att inte låta mjölken stå framme om du ska kyla den, utan kyla ner den relativt snabbt. Vill du frysa in mjölken är ett smart tips att frysa den i istärningslådor, så man bara kan ta fram några kuber när man ska tina mjölken. Hur länge den håller beror på var du förvarar den. Här kommer en snabb sammanfattning:

   

  • Rumstemperatur – upp till fyra timmar
  • Kyl – upp till fem dagar vid 4 °C eller lägre
  • Frysfack (i kyl) – upp till två veckor
  • Frys (fristående) – upp till sex månader

   

  Det bästa sättet för att hålla reda på om du kan använda mjölken är att märka flaskorna eller den behållare du använder med sista förbrukningsdag, och använda den äldsta mjölken först. Ibland behöver du kanske transportera mjölken; se då till att använda en kylväska.

  Hur värmer man bröstmjölk?

  När man värmer bröstmjölk ska den inte bli varmare än mellan kropps- och rumstemperatur, en del barn tycker även om att den är svalare.

   

  Det enklaste och säkraste sättet att värma mjölk är att använda en flaskvärmare. Vi på Philips Avent rekommenderar inte att du värmer mjölken i mikrovågsugn eftersom det ofta blir heta punkter som kan bränna barnets mun. Med en flaskvärmare kan du försiktigt tina och/eller värma mjölken jämnt – och mjölkens kvalitet bevaras när den värms upp varsamt.

    

  Om du inte har en nappflaskvärmare kan du värma mjölken genom att placera den i en skål med varmt vatten. Glöm inte att testa mjölkens temperatur mot din hud innan du serverar den till barnet.

   

  Lycka till med flaskmatningen!

   

  Vill du veta mer om våra flaskvärmare och sterilisatorer? Klicka här för att se vårt utbud.

  Relaterade produkter

  Relaterade artiklar

  • Philips bästa tips för att pumpa mjölk med en bröstpump

   Bröstpumpar och vård

   Philips bästa tips för att pumpa mjölk med en bröstpump

   Läs mer
  • Smarta tips för dig som ger bröstmjölk i flaska

   8 veckor gammal

   Smarta tips för dig som ger bröstmjölk i flaska

   Läs mer

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.