0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Hur rätt nappflaska hjälper dig att minska kolik


  Nappflaskor och nappar

  Kolik är vanligt bland små barn världen över. Det finns tyvärr ingen metod för att få det att försvinna helt, men rätt sorts nappflaska kan minska barnets obehag.

  Vad är kolik?

  Kolik är en fas då barnet gråter otröstligt mer än tre timmar per dag. Detta inträffar ofta från två veckors ålder till omkring tre till fyra månaders ålder på helt friska barn. Det finns olika teorier om att kolik orsakas av magknip, av att barnet sväljer för mycket luft, äter för fort eller att det beror på att bebisen känner sig stressad eller otrygg. Det finns ingen metod för att få det att försvinna helt men med rätt sorts nappflaska kan du minska barnets obehag.
   

  Flaskmatning som minskar tecken på kolik

  Även om otröstlig gråt är en välkänd fas i varje barns tidiga utveckling kan orsaken till det variera från barn till barn. En av de saker som kan förvärra kolik är ett omoget matsmältningssystem (allt är så nytt!) och luft i magen.

  Det är särskilt viktigt att komma ihåg detta om du flaskmatar eftersom flaskmatade barn kan uppleva kolik lite tidigare än barn som ammas. Orsaken kan vara för mycket luft kan smyga in när barnet suger på dinappen och därigenom orsaka besvär.
   

  Hur kan du hjälpa ditt barn?

  Man kan inte ändra hur ett barn naturligt dricker ur en flaska men man kan förbättra nappflaskans utformning. Vi har satt in en ventil i dinappen som böjer sig när barnet dricker så att vakuum förhindras i flaskan. Det leder bort luften till flaskans botten och håller kvar luften i flaskan och bort från barnets mage.
   

  Forskning visar att denna utformning verkligen kan göra skillnad för ditt barn. I en observationsstudie av Childhood Nutrition Research Centre i London med 145 friska barn i två och sex veckors ålder såg man att barn som matades med en Philips Avent nappflaska som motverkar kolik upplevde mindre kolik än barn som matades med en vanlig flaska. Barnen var dessutom generellt mindre kinkiga, speciellt på natten.
   

  Så även om du kanske inte kan bli av med kolikbesvären helt, kan du minska symptomen genom att använda en nappflaska som är särskilt utformad för att motverka kolik.
   

  I Philips Avents olika nappflaskor är det serien Classic som är utformad för att motverka symtom av kolik.

  Relaterade produkter

  Relaterade artiklar

  • Guide till att välja den bästa flaskan och dinappen till ditt barn

   Nappflaskor och nappar

   Guide till att välja den bästa flaskan och dinappen till ditt barn

   Läs mer

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.