0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  4 myter om IPL

  Det finns gott om myter om IPL, att ljuset är farligt för ögonen, att man inte alls kan använda IPL på sommaren, att det gör jätteont att behandla eller att man inte kan använda kring intimområdet. 

   

  Är IPL farligt för ögonen?

  IPL är inte farligt för ögonen, säkerhetssystemet förhindrar ljuset från att blinka när apparaten inte har full kontakt med huden. Se till att få god kontakt med huden för att undvika att ljuset sprider sig och använd aldrig Lumea på området runt ögonen eller på ögonbrynen. 

   

  Kan jag använda IPL om jag är solbränd?

  Lumea kan användas året om, men du ska vänta minst 48 timmar efter du solat innan du använder Philips Lumea. Detta för att du inte ska använda IPL om du har bränt dig i solen eller om du har en helt ”ny” solbränna. Tänk också på att all typ av solning gör huden mörkare, så kolla regelbundet hudtonsmatrisen innan användning. Du bör också vänta i minst 24 h efter behandling innan du utsätter huden för sol igen.

   

  Det gör ont!

  Philips Lumea har gjort omfattande kliniska studier om Lumea IPL. I undersökningen har inga kvinnor angett upplevelsen som smärtsam, när rätt inställningar användes enligt hudton och hårfärg. I testerna har vissa kvinnor beskrivit känslan som varm, stickande eller kliande, men i de flesta fall gick den över inom några få minuter upp till en timma.

   

  Kan jag använda Lumea i intimområdet?

  Lumea är tillräckligt säker och skonsam för att behandla hela bikiniområdet, så om du vill ha en ”brasiliansk hårborttagning, bara en remsa av hår eller inget hår alls, är det bara att sätta igång. Du ska dock aldrig använda Lumea på de inre blygdläpparna, vaginan eller anus. För att förhindra obehag rekommenderar vi att du använder en lägre inställning för mörkare och pigmenterade områden. För känsliga områden i blygdområdet kan du använda en lägre inställning utifrån bekvämlighetsnivå. Anledningen till att du ska ha lägre inställning är att dessa områden är känsligare för IPL/känns mindre behagligt om du använder IPL. Men som sagt - använd aldrig Lumea på de inre blygdläpparna, vaginan eller anus. 

  4 myter om IPL

  Se andra artiklar

  • Vad är IPL egentligen?

   Hårborttagning

   Vad är IPL egentligen?

   Läs mer
  • Vad är det för skillnad på laser och IPL

   Hårborttagning

   Vad är det för skillnad på laser och IPL

   Läs mer
  • Bikinilinjen - Raka, trimma eller epilera

   Hårborttagning

   Bikinilinjen - Raka, trimma eller epilera

   Läs mer

  Läs mer om Philips Lumea IPL

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.