1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Produkter

  Philips AVENT - Baby colic - what you need to know

  Kolik hos barn - allt du behöver veta

  Philips AVENT - Baby colic- what you need to know

  Symptom vid kolik – gråtande barn

  Det tydligaste tecknet på att ditt barn lider av kolik är ihållande, gäll gråt utan uppenbar anledning.

  Andra tecken på att ditt barn lider av kolik kan vara:

  • Mer gråt sent på eftermiddagen eller kvällen, ibland efter måltider
  • Om barnets ansikte blir rött eller om ögonen rullas uppåt
  • Om barnet drar benen mot magen
  • Om barnets mage känns hård
  • Om barnet lyfter på huvudet eller benen och släpper ut gas
  • Om barnet knyter nävarna

  Ingen vet med säkerhet exakt varför kolik uppstår, men symptomen kan vara väldigt oroväckande för föräldrar.

  Hur du kan förebygga kolik och lindra barnets obehag

  Vänta längre mellan matningarna

  Det kan vara bättre att börja mata med tre till fyra timmars mellanrum än att mata varje eller varannan timme som vanligt.

  Amningsdiet

  Om du ammar kan du kontrollera om du äter för mycket av följande: broccoli, blomkål, groddar och kål, choklad, komjölk, lök, citrusfrukter eller tomater. Sådan mat kan göra barnet gasigt eller ge koliksymptom. Om du misstänker att en viss mat är boven i dramat kan du utesluta den i några dagar för att se om det hjälper. Om du funderar på att utesluta några matgrupper på lång sikt, som mjölkprodukter, är det bra att rådfråga vårdpersonalen.

  Rapteknik

  Försök att få ut så mycket gas som möjligt ur barnets mage innan det hinner ned i tarmen. Om barnet äter snabbt kanske du behöver rapa honom/henne oftare. Upprätt läge är viktigt, antingen mot axeln eller i knäet. Prova att klappa stadigt på barnets rygg så att bubblorna kommer upp och ut.

  Massage

  En försiktig magmassage kan göra att de spända musklerna slappnar av, och det är särskilt effektivt efter ett varmt bad.

  Gripe water

  Gripe Water är ett gammeldags botemedel. Trots att det inte finns några bevis på att det fungerar använder en del föräldrar det när deras barn har problem. Det värmer och lugnar magen och har en syrabindande effekt. Gripe Water rekommenderas vanligen till barn som är mer än en månad gamla, men kom ihåg att läsa på etiketten innan du använder det.

  En bekvämare position

  Vissa positioner är lugnande för ett barn med kolik, särskilt för magen. Lägg barnet på mage över din arm och låt huvudet vila vid armbågens böjning med handen mellan barnets ben. Du kan också prova att lägga din lilla knodd på mage med huvudet åt sidan, samtidigt som du rör dina ben sida till sida. Kom ihåg att när barnet väl har somnat ska han/hon ligga på rygg.

  Rörelse

  En gunga eller babysitter kan vara räddningen om barnet är väldigt kinkigt på kvällarna.

  Flaskor som förhindrar kolik

  Om du flaskmatar, antingen helt eller bara ibland, kan du välja en flaska med en ventil som motverkar kolik som har kliniskt bevisats minska kolik och dess symptom. Se till att ha en napp med rätt flöde till ditt barn, och att nappen alltid är fylld med mjölk så att barnet inte suger in luft.

  Nappar

  Testa med en napp om det är svårt att trösta barnet. Om barnet har ont hjälper det att suga.

  Var medveten om att informationen i de här artiklarna endast är avsedda som allmän information och ska inte på något sätt ersätta råd från sjukvårdspersonal. Om du, din familj eller ditt barn har drabbats av symptom eller tillstånd som är allvarliga eller ihållande, eller om du behöver specifika medicinska råd ska du uppsöka sjukvården. Philips Avent kan inte hållas ansvariga för eventuella skador som kan uppstå på grund av användningen av informationen på den här webbplatsen.

  Relaterade produkter

  Relaterade råd

  Sterilisera matningsutrustningen

  Sterilisera matningsutrustningen