Vi erbjuder avvänjningsråd och goda recept för nytillagad mat, samt måltidstips som hjälper ditt barn att få en hälsosam start på livet.
Portioner Ger ungefär 260 ml, cirka fem portioner (50 g/portion), Tillagningstid Ångkokningstid: cirka 20 minuter
Ingredienser
- Selleri: 1⁄2 stjälk (cirka 40 g)
- Tomat: 1 medelstor (cirka 130 g)
- Morot: 1⁄2 medelstor (cirka 40 g)
- Kokta kikärter: 40 g
- Kokade nudlar: 50 g per portion
- Kokad nötköttpuré: 50 g per portion
Så här gör du:
1 - Tvätta grönsakerna och skala och tvätta moroten. Dela tomaten på mitten och kärna ur den. Skär grönsakerna i ungefär 1 cm stora kuber.
2 - Ta av behållarens lock och lägg alla ingredienser i behållaren. Sätt på locket igen och lås det i rätt läge.
3 - Ta bort locket från vattentanken och häll vatten i tanken upp till nivån ”20 min”.
4 - Sätt tillbaka och lås locket i rätt position. Tryck för att låsa behållaren i ångkokningsposition.
5 - Ställ in ångkokningstiden på 20 minuter. Ångkokningen startar och stannar automatiskt efter 20 minuter.
6 - Vrid ångkokningsknappen tillbaka till läget ”OFF” (av).
7 - Vänd behållaren och tillsätt de kokta kikärterna (koka kikärterna separat).
8 - Placera behållaren på huvudenheten, rotera den sedan medurs och lås den i mixerläget.
9 - Mixa tre eller fem gånger i 15 sekunder vardera tills du får önskad konsistens.
10 - Häll upp i en skål och låt svalna innan du serverar en portion med ungefär 50 g kokta nudlar och 50 g nötköttspuré.
- Tips: Förvaring: Passar att frysa
Steg 1
Steg 2
Steg 3
Steg 4
Steg 5
Steg 6
Steg 7
Steg 8
Steg 9
Steg 10