1
uGrow

En guide om anknytning för mammor som flaskmatar


6 veckor gammal

När det handlar om anknytningen mellan mor och barn blir det ofta stort fokus på amning. Men sanningen är att det skapas ett starkt band mellan dig och ditt barn oavsett hur måltiderna ser ut. Nedan följer några tips på hur ni får ut så mycket som möjligt av tiden tillsammans och vårdar relationen under hela dagen.  

Matningstider

Prova att flaskmata med ryggen mot en soffa och knäna böjda i 45 grader. Lägg barnet i knäet med ansiktet vänt mot dig med fötterna på din mage. Barnet tycker om att titta på dig och du kan prata lite medan barnet äter.

 

Sagoläsning

Det är aldrig för tidigt att börja läsa för ditt barn. Många föräldrar tycker att sagoläsning är ett mysigt sätt att varva ner inför sänggåendet, kramas lite och låta barnet höra din röst. Och även om barnet inte är så gammalt ännu, så blir det en bra start på språkutvecklingen!

 

Avslappning

Massage är ett underbart sätt att få lite extra tid hud mot hud med ditt barn. Det ökar dessutom cirkulationen och lugnar barnet. Prova att massera barnet när han eller hon är vaken och lugn eller som ett sätt att varva ner i slutet av dagen. En läkare eller barnsjuksköterska kan ge tips om det bästa sättet.

Läs mer

Ladda ned uGrow-appen Philips Avent

Bekanta dig med uGrow-appen


Förstå gårdagen, njut av idag och vet vad som händer i morgon

Föräldraskapet. Det finns ingen bruksanvisning, men det finns hjälp att få.

Vill du ha kostnadsfri, personlig rådgivning och rabatter direkt i inkorgen?
E-postikon