1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Bikinilinjen - Raka, epilera eller trimma?

  Om du har oönskad hårväxt längs bikinilinjen som du vill bli av med kan det vara svårt att veta vilken metod som är bäst. Vi förklarar hur du kan raka, epilera eller trimma din bikinilinje och få det bästa resultatet utifrån dina förutsättningar. Vid både rakning, trimning och epilering är det bra att exfoliera huden innan för att ta bort döda hudceller och för att minska risken för inåtväxande hårstrån.

  Vilken hårborttagningsmetod passar dig bäst?

  Fråga chatboten!

  Vad är bikinilinjen?


  Bikinilinjen är hudområdet i ljumsken där bikinitrosans kant slutar. Det finns flera olika metoder för hårborttagning längs bikinilinjen, till exempel rakning, trimning eller epilering. Här kommer våra bästa tips för att lyckas med att ta bort hår längs bikinilinjen.

  Raka bikinilinjen


  Känner du att du kan fortsätta raka dig så tänk då på att alltid använda en vass rakhyvel. En slö rakhyvel ”sliter” bort hårstråna medan en vass hugger av dem. 

   

  En variant på hårborttagning längs bikinilinjen är att raka med en rakhyvel eller en ladyshave. Att raka bikinilinjen är en vanlig metod som går snabbt och smidigt. Ibland kan man uppleva ömmande hud, röda prickar eller rakfinnar men det finns metoder som lugnar huden och ger ett skönt resultat. Ladyshave är en elektrisk rakhyvel där skyddande element runt bladen gör att rakbladet aldrig kommer i direktkontakt med huden. På så sätt kan du undvika röda prickar och ömmande hud när du rakar bikinilinjen.

  Hur rakar man bikinilinjen på bästa sätt? Se våra tips nedan!

   

  Innan du ska börja raka bikinilinjen är det viktigt att du förbereder huden genom att ta en dusch och tvätta rent. Det varma vattnet gör att porer öppnas upp och att huden behåller sin mjukhet. Tänk också på att använda en duschtvål som är skonsam mot huden. Använd sedan en rakgel eller en rakkräm. Tips: det finns speciella rakkrämer för intimrakning som ger en lugnande effekt som kan vara värda att testa om du har problem med ömmande hud efter intimrakning.

   

  När du ska börja raka bikinilinjen är det viktigt att alltid använda ett vasst blad för att minska risken för skärsår. Dra med korta bestämdra drag i hårstråets växtriktning. Om du drar med längre drag är det lätt att du trycker för hårt och därmed orsakar huden onödig irritation. Att raka medhårs minskar risken för röda prickar, inflammerad hud och inåtväxande hårstrån. Var noga med att skölja av rakhyveln med varmt vatten efter varje drag för att bladet ska hålla sig vasst och för att inte små hårstrån ska vara i vägen.

   

  När du känner dig klar med rakningen är det bra att skölja av huden med ljummet vatten för att ta bort resterna av rakprodukterna. Torka försiktigt och använd sedan en svalkande produkt som är avsedd för användning i intimområdet. Om du märker att huden blir irriterad eller öm, låt bli att raka bikinilinjen under några dagar tills irritationen har lagt sig. Var försiktig när du rakar bikinilinjen och tänk på att håret som finns där faktiskt finns där för att skydda ditt underliv från bakterier utifrån.

  Epilera bikinilinjen


  Att använda en epilator för att ta bort hår längs bikinilinjen skiljer sig från att raka och trimma. En epilator tar bort hårstråna genom att rycka upp dem från roten. Första gången du epilerar kan det kännas obehagligt, men huden vänjer sig snabbt och efter några gånger känns det betydligt mindre. Fördelarna med epilatorn är att det är en snabb, effektiv metod som ger ett långvarigt resultat. Det kan gå upp till 4 veckor mellan epileringarna.

  En epilator är effektiv mot alla typer av hårstrån – korta, grova, fjuniga, ljusa eller mörka. Köp en epilator som du kan använda i både vått och torrt då det kan vara skönt och lindra obehaget genom att t.ex. använda den i badkaret eller i duschen. Många modeller har också särskilda tillbehör för en smidig och anpassad epilering längs bikinilinjen. Läs våra bästa tips för en lyckad epilering i bikinilinjen!


  Innan
  du epilerar kan det vara skönt att duscha eller ta ett varmt bad. Det gör att huden blir mjuk och porerna öppnas upp, vilket kan minska känslan av obehag när du väl sätter igång med epileringen. Om du inte gör det, se till att huden är fri från olja som kan finnas kvar från hudkrämer. 

  Använd
  epilatorn i torr eller våt miljö beroende på din egna preferens samt vad din produkt tål. Håll huden utsträckt medan du epilerar för att lättare komma åt hårstråna. Rör epilatorn mot dig, det vill säga mot hårets växtriktning och var väldigt försiktig när du epilerar i bikinilinjen, håll dig borta från blygläpparna.

  Efter epilering kan det vara skönt att lindra huden med något svalt. Även här går det bra att använda en svalkande produkt som är avsedd för användning i intimområdet. Satinelle Prestige kommer även med en massagekåpa som kan vara skön att använda när du har epilerat för att lindra epileringskänslan.

   

   

  Trimma bikinilinjen


  Om du inte vill raka din bikinilinje så går det även att trimma den och få ett skonsamt och effektivt resultat. På vissa epilatorer går det att använda rakhuvudet som kommer som tillbehör och sedan välja trimkammen för styling av bikinilinjen. Här är några tips på hur du enkelt kan trimma bikinilinjen. 

  Innan
  du trimmar är det viktigt att rengöra huden ordentligt. Ta gärna en varm dusch för att öppna upp porerna och för att mjuka upp huden. Tänk också på att använda en duschtvål som är skonsam mot huden.

  Trimma mothårs och använd den andra handen för att sträcka ut huden runt området du trimmar för att fånga upp alla hårstrån så enkelt som möjligt. Var noga med att skölja av trimkammen efter några drag för att inte små hårstrån ska vara i vägen.

  När du känner dig klar med trimningen är det bra att skölja av huden med ljummet vatten för att ta bort de hårstrån som är kvar. Torka försiktigt torrt och använd sedan en svalkande produkt som är avsedd för användning i intimområdet.

  Kom ihåg att det bara är du som bestämmer om du vill ta bort håret i bikinilinjen eller inte, och glöm inte att lyssna på kroppens reaktioner vid val av metod!

   

   

   

  Epilator för hårborttagning från roten -
  Satinelle Prestige

  Satinelle Prestige

  Effektiv hårborttagning från roten

  BRE650/00

  Satinelle Prestige Effektiv hårborttagning från roten

  BRE650/00

  Se även

  Se alla IPL

  Se våra IPL

  Se alla hårborttagningsprodukter

  Hårborttagningsprodukter

  skönhet och inspiration

  Skönhet och inspiration

  You are about to visit a Philips global content page

  You are about to visit the Philips USA website.

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.